Березанська громада
Миколаївська область
Логотип Diia Герб України
gov.ua місцеве самоврядування України
  Пошук

Чужих дітей не буває!

Дата: 17.06.2020 15:49
Кількість переглядів: 483

Законом України від 7 грудня 2017 року № 2234 – VIII «Про внесення змін до деяких законодавчих актів України щодо посилення захисту права дитини на належне утримання шляхом вдосконалення порядку примусового стягнення заборгованості зі сплати аліментів» введено новий вид адміністративного стягнення – суспільно корисні роботи. Сутність яких полягає у виконанні особою, яка вчинила адміністративне правопорушення, оплачуваних робіт.

Фото без опису

Виконання даного виду адміністративного стягнення було покладено на уповноважені органи з питань пробації.

Що змінилося для горе-батьків?

- Система додаткових фінансових санкцій для неплатників у розмірі від 20% до 50% від суми боргу у разі його накопичення більше 1 року.

- Система автоматизованого арешту коштів боржників.

успільно корисні роботи, оплата за які йде на погашення боргу.
- Притягнення до кримінальної відповідальності осіб, які ухиляються від суспільно корисних робіт.

- Обов’язок засуджених працювати, щоб забезпечити сплату аліментів.

- Українці, які хочуть посісти керівні посади на держслужбі, повинні будуть подати довідку про те, що вони не мають боргів перед дітьми понад 6 місяців.

- Звільнення чиновників, які мають заборгованість більш як 12 місяців.

- Застосування обмежень першого пакету до батьків, які не платять аліменти дітям з інвалідністю або тяжко хворим дітям вже після того, коли борг перевищить суму за 3 місяці.

аборона виїздити за кордон, керувати автомобілем, користуватися зброєю та полювати,
ідкриття реєстру боржників.
Закон є одним для всіх. До реєстру аліментників потрапляють політики, прокурори, судді, мільйонери та інша так звана "еліта". Так само не зважають на статус, коли зупиняють боржників на кордоні чи не видають дозвіл на полювання. Багато хто схаменувся після конфіскації елітних автівок чи пароплавів.

            У квітні цього року до Березанського районного сектору філії Державної установи «Центр пробації» в Миколаївській області надійшла на виконання постанова на громадянина К., на якого було накладено адміністративне стягнення у вигляді 120 годин суспільно корисних робіт.

            Працівники сектору пробації, провели з правопорушником ряд мотивувальних бесід та вручили направлення на обєкт, визначений органом місцевого самоврядування, для відбування адміністративного стягнення у вигляді суспільно корисних робіт.

            За відбування громадянином К. суспільно корисних робіт, підприємством було  перерахувано на відповідний рахунок Державної виконавчої служби України кошти в сумі 3 тис. грн.

По закінченню відбування адміністративного стягнення дирекцією підприємства було прийнято рішення щодо офіційного працевлаштування громадянина К. Отже, маємо великі сподівання, що у даного громадянина у подальшому не виникатимуть заборгованості по сплаті аліментів, а дитина буде забезпечена усім необхідним.

Діти є теж громадянами України. Уповноважені органи з питань пробації стоять на захисті громадянина в заможній, успішній країні. Адже, як казав один з найвидатніших боксерів всіх часів Мухаммед Алі: "Діти – це всього третина населення, але – це усе наше майбутнє".

 

Березанський районний сектор філії Державної установи

«Центр пробації» в Миколаївській області


« повернутися

Код для вставки на сайт

Вхід для адміністратора

Форма подання електронного звернення


Авторизація в системі електронних звернень

Авторизація в системі електронних петицій

Ще не зареєстровані? Реєстрація

Реєстрація в системі електронних петицій


Буде надіслано електронний лист із підтвердженням

Потребує підтвердження через SMS


Вже зареєстровані? Увійти

Відновлення забутого пароля

Згадали авторизаційні дані? Авторизуйтесь