Березанська громада
Миколаївська область
Логотип Diia
gov.ua місцеве самоврядування України
  Пошук

Розвиток «Банку ресурсів» - надавачів послуг у сфері пробації

Дата: 21.05.2021 10:40
Кількість переглядів: 1213

Уповноважений орган з питань пробації не може забезпечити ефективну пробацію без використання ресурсів громади. Працівник служби – не є професійним психологом, соціальним працівником, працівником освіти або служби зайнятості. Працівник пробації  координує свою діяльність так, щоб допомогти клієнту пробації отримати послуги від відповідних фахівців.

Саме з цією метою 19 травня 2021 року було підписано меморандуми про співробітництво з керівниками Служби у справах дітей Березанської селищної ради Миколаївської області Вірою Заблоцькою та Центру соціальних служб Березанської селищної ради Оленою Ковєнєвою.

 

При постановці на профілактичний облік правопорушника, працівники уповноваженого органу з питань пробації проводять глибокий аналіз сфери життєдіяльності людини, збирають додаткову інформацію з інших джерел, розробляють план індивідуальної роботи з суб’єктом пробації. Тобто, крім контролю за виконанням правопорушником покладених на нього судом обов’язків, працівники пробації надають консультації та необхідну допомогу щодо розв’язання проблемних питань життєдіяльності, що впливають на можливий ризик вчинення повторного правопорушення. Це і є суттю пробації. Працівники служби пробації не просто контролюють, а ще й мотивують людину до змін, підказують, що саме потрібно змінити, і надають допомогу, будучи «посередниками» у процесі життєвих змін клієнта пробації.

Працівники пробації звертаються до наявного у громаді «Банку ресурсів» для більш ефективної роботи з клієнтами пробації та задля вирішення криміногенних потреб суб’єкта. Саме завдячуючи урядовим та неурядовим організаціям, які надають послуги в сфері пробації, з’являється можливість вирішення криміногенних потреб осіб, які опинилися у конфлікті із законом, що у свою чергу призводить до повернення у суспільство повноцінного, морально вихованого громадянина

Громада зацікавлена у тому, щоб  члени їхнього суспільства не вчиняли правопорушення.

 

Березанський районний сектор філії  Державної установи «Центр пробації» в Миколаївській області


Коментарі:

Ваш коментар може бути першим :)

Додати коментар


« повернутися

Коментування статті/новини

Код для вставки на сайт

Вхід для адміністратора

Форма подання електронного звернення


Авторизація в системі електронних звернень

Авторизація в системі електронних петицій

Ще не зареєстровані? Реєстрація

Реєстрація в системі електронних петицій


Буде надіслано електронний лист із підтвердженням

Потребує підтвердження через SMS


Вже зареєстровані? Увійти

Відновлення забутого пароля

Згадали авторизаційні дані? Авторизуйтесь