Березанська громада
Миколаївська область
Логотип Diia Герб України
gov.ua місцеве самоврядування України
  Пошук

На XII сесії VIII скликання Березанської селищної ради прийнято низку важливих рішень

Дата: 11.06.2021 08:30
Кількість переглядів: 582

16.06.2021 в приміщенні Березанської селищної ради під головуванням очільника Березанської громади Валерія Хоміцького відбулася XII сесія VIII скликання. В роботі сесії взяли участь 18 із 26 депутатів селищної ради. На порядок денний було винесено 43 питання і 44 – Різне.

В ході розгляду питань депутати проголосували за зняття з порядку денного 8-ми проєктів рішень (№ 24, 26, 29, 32, 34, 35, 36, 37) оскільки за їх прийняття, згідно з Регламентом, повинно проголосувати 2/3 від загального складу депутатів селищної ради.

Решту питань (38) в результаті обговорення було прийнято за більшістю голосів.

Зокрема, було прийнято 18 рішень із земельних питань; про зміни до бюджету Березанської селищної територіальної громади на 2021 рік; про надання дозволу на виготовлення проєктно-кошторисної документації по реконструкції системи опалення та газопостачання будівель первинної і вторинної медичної допомоги; внесено зміни до регламенту роботи Березанської селищної ради VIII скликання.

Також прийняли рішення про припинення Прогресівського й Ташинського закладів дошкільної освіти та Прогресівського закладу загальної середньої освіти шляхом їх ліквідації (закриття). Та прийняли рішення про перепрофілювання (зміну типу) Ташинського закладу загальної середньої освіти в Ташинську гімназію Березанської селищної ради, в стінах якої з 1 вересня 2021 року функціонуватиме дошкільний підрозділ, де здобуватимуть дошкільну освіту діти з сіл Люблине, Прогресівка і Ташине. Підїзд дітей буде здійснюватися шкільним автобусом.

Прийняття таких важливих рішень здійснюється відповідно до чинного законодавства та було попередньо винесено на громадське обговорення.

Фото без опису Фото без опису

На сесії також було затверджено звіт комісії з вивчення питання щодо роботи первинної і вторинної ланок медичної допомоги Березанської громади, доповідачем якої була заступник селищного голови Людмили Кравцова.

Фото без опису Фото без опису

Чому для Березанської селищної ради це питання сьогодні надважливе?! Тому що з моменту прийняття на баланс Березанської селищної ради (у квітні 2021 року) первинної і вторинної медичної допомоги з боргами у понад 800 тисяч гривень першочергово постало питання збереження медицини в громаді як такої, при цьому забезпечити населення якісними медичними послугами, провести оптимізацію медзакладів за рахунок ефективного використання площі закладів, модернізації системи опалення та ефективного використання бюджетних коштів на утримання медзакладів.

 В ході роботи комісії встановлено: станом на 10 червня фактично первинкою використовується 288 кв. метрів площі, опалюється в осінньо-зимовий період 2501 кв. метра. Вторинка має площу поліклініки 3686 кв. метра, а використовує близько 40 відсотків цієї площі, при цьому опалюється увесь медичний заклад. Мета селищної ради – забезпечити дотримання ліцензійних умов суб’єкта господарювання шляхом модернізації, технічного переоснащення всього комплексу медичних послуг. Шлях до цього на разі єдиний – ефективне використання коштів громади.

Результати поіменного голосування, рішення XII сесії VIII скликання будуть опубліковані в терміни, згідно з чинним законодавством, на офіційному сайті Березанської громади в розділі «Офіційні документи», підрозділ «Рішення сесії», посилання https://berezanska-gromada.gov.ua/news/1623850772/

 

 


Коментарі:

Ваш коментар може бути першим :)

Додати коментар


« повернутися

Коментування статті/новини

Код для вставки на сайт

Вхід для адміністратора

Форма подання електронного звернення


Авторизація в системі електронних звернень

Авторизація в системі електронних петицій

Ще не зареєстровані? Реєстрація

Реєстрація в системі електронних петицій


Буде надіслано електронний лист із підтвердженням

Потребує підтвердження через SMS


Вже зареєстровані? Увійти

Відновлення забутого пароля

Згадали авторизаційні дані? Авторизуйтесь