Березанська громада
Миколаївська область
Логотип Diia Герб України
gov.ua місцеве самоврядування України
  Пошук

ТОРГІВЛЯ ЛЮДЬМИ - сучасний прояв рабства

Дата: 02.08.2021 16:49
Кількість переглядів: 563

З нагоди  Всесвітнього дня  боротьби з торгівлею людьминачальник відділу соціального захисту населення сім'ї, дітей та молоді селищної ради МАТВІЄНКО Наталія провела круглий стіл за участю старшого інспектора Березанського районного сектору філії Держаної установи «Центр пробації» у Миколаївській області  старшого лейтенанта внутрішньої служби  Овсяннікової Ганни, директора Березанського центру соціальних служб для сім»ї, дітей та молоді Ковєнєвої Олени, представників ЗМІ району.

Мета   цього заходу – привернути увагу населення до проблеми торгівлі людьми, підвищити обізнаність громадян про ризики потрапляння в ситуацію торгівлі людьми, ознайомити з правилами безпечної міграції, працевлаштування за кордоном.

Фото без опису Фото без опису

Спеціалісти відділу соціального захисту населення селищної ради спільно з директором Центру соціальних служб та старшим інспектором Центру пробації провели в трудових колективах соціально-інформаційну Акцію «#людинаНЕтовар».

Торгівля людьми -  протизаконна торгівля в цілях комерційної сексуальної експлуатації або примусової праці - сучасна форма рабства, здійснення незаконної угоди, об’єктом якої є людина, а так само вербування, переміщення, переховування, передача або одержання людини, вчинені з експлуатації, у тому числі сексуальної з використаннями обману, шахрайства, шантажу, уразливого стану людини або із застосуванням чи погрозою застосуванням насильства, з використанням службового становища або матеріальної чи іншої залежності від іншої залежності, що відповідно до Кримінального кодексу Українивизнаються злочином.Проблема торгівлі людьми – одне з найнегативніших явищ сучасного суспільства – уперше була піднята правозахисниками на початку ХХ століття.

Якщо подивитися на більшість документів, публікацій, виступів з проблеми, то стане очевидно, що часто поняття ”торгівля людьми” обмежується ”торгівлею жінками”з метою використання в проституції, сексуальній сфері, тощо.  -старший інспектор уповноваженого органу з питань пробаціїОвсяннікова Ганна.

 

При цьому в більшості випадків мова йде про торгівлю жінками з метою використання в проституції, порнобізнесі, сексуальній сфері тощо. Як свідчитьісторія, проблема торгівлі людьми маєглибокекоріння і суспільство на різнихетапахсвогорозвитку по різному ставилось до неї. Але лише на початку ХХ століттярозпочинаєтьсяміждержавна робота, в рамках якої, світоваспільнота почала розглядатиторгівлю людьми як проблему боротьбизізлочинністю.

 

За своєю природою торгівля людьми майже у всіх випадках має транснаціональний  організований характер, оскільки в процесі її  здійснення залучаються представники злочинного світу різних країн, а потерпілих від  цих злочинів можуть переміщувати через цілий ряд державних кордонів.

 

Економічніпроблеми, незадовільний стан ринку праці, значнийрівеньбезробіття і низькийрівеньжиттянаселенняспонукаютьгромадянУкраїнишукати роботу за кордоном. Більшістьвиїжджають за туристичнимичиприватнимивізами, працюють без необхіднихдокументів, дозволів та контрактів, а церобитьїхбезправними, і стає причиною потрапляння в тенета торгівців людьми. Тому завданнямзагальнодержавної ваги є боротьба з цимявищем, підтримка і захистукраїнськихгромадян як за кордоном так і всерединідержави.

 

Підсумувала  засідання круглого столу начальник відділу соціального захисту населення сім*і , дітей та молоді селищної ради МАТВІЄНКО Наталія, та вручила буклети з інформацією про те ЯК НЕ СТАТИ ЗАРУЧНИКОМ ТОРГІВЛІ ЛЮДЬМИ.

 

Березанськийрайонний сектор філіїДержавної установи 
«Центр пробації» в Миколаївськійобласті 

 


Коментарі:

Ваш коментар може бути першим :)

Додати коментар


« повернутися

Коментування статті/новини

Код для вставки на сайт

Вхід для адміністратора

Форма подання електронного звернення


Авторизація в системі електронних звернень

Авторизація в системі електронних петицій

Ще не зареєстровані? Реєстрація

Реєстрація в системі електронних петицій


Буде надіслано електронний лист із підтвердженням

Потребує підтвердження через SMS


Вже зареєстровані? Увійти

Відновлення забутого пароля

Згадали авторизаційні дані? Авторизуйтесь