Березанська громада
Миколаївська область
Логотип Diia Герб України
gov.ua місцеве самоврядування України
  Пошук

Центр пробації: Покрова, День козацтва і захисника України

Дата: 12.10.2021 09:17
Кількість переглядів: 860

З нагоди державних свят Дня козацтва, Дня Захисника України та християнського свята Покрова 07 жовтня 2021 року в Миколаївському районному секторі №1 Березанської філії Державної установи «Центр пробації» в Миколаївській області відбувся спільний прийом громадян, засуджених до покарань, не пов’язаних із позбавленням волі, в якому взяли участь старший інспектор Ганна Овсяннікова та головний юрист відділу «Березанського бюро правової допомоги» Миколаївського місцевого центру з надання безоплатної вторинної правової допомоги Юлія Морозова.

Фото без опису

Ганна Овсяннікова провела бесіду на тему: «Що я знаю про українське козацтво?»

Коротко з історії. Козацтво - це символ героїчного минулого України. А козак - це Герой, метою життя якого є встановлення справедливості на рідній землі. Козаки з повагою ставилися до Богородиці, бо вважали її своєю покровителькою і молилися їй, коли йшли в бій.

Свято українського козацтва було затверджено «з огляду на історичне значення і заслуги козацтва в утвердженні української державності та його вагомий внесок у сучасний процес державотворення» згідно з указом Президента України в  1999 році й відзначається 14 жовтня, у День Покрова Пресвятої Богородиці.

Що стосується Дня Захисника України, то в цьому святі простежується певний символізм: як кілька століть тому українське козацтво обороняло Україну, так і сьогодні наші військовослужбовці захищають суверенітет і незалежність своєї Батьківщини.

14 жовтня вшановують усіх, хто продовжує боротися за волю України, висловлюють вдячність і повагу тим, чиї героїчні дії, мужність і самовідданість стають прикладом для майбутніх поколінь.

       Суб’єкти пробації з цікавістю слухали тематичну інформацію й долучалися своїми розповідями про ці свята.

 

 


 


Коментарі:

Ваш коментар може бути першим :)

Додати коментар


« повернутися

Коментування статті/новини

Код для вставки на сайт

Вхід для адміністратора

Форма подання електронного звернення


Авторизація в системі електронних звернень

Авторизація в системі електронних петицій

Ще не зареєстровані? Реєстрація

Реєстрація в системі електронних петицій


Буде надіслано електронний лист із підтвердженням

Потребує підтвердження через SMS


Вже зареєстровані? Увійти

Відновлення забутого пароля

Згадали авторизаційні дані? Авторизуйтесь