Березанська громада
Миколаївська область
Логотип Diia Герб України
gov.ua місцеве самоврядування України
  Пошук

Спостережна комісія при Березанській селищній раді: заслухано роботу Лиманівського старосту з підобліковими сектору пробації та прийнято відповідні рішення

Дата: 24.05.2022 10:46
Кількість переглядів: 240

23 травня 2022 року в приміщенні Березанської селищної ради під головуванням першого заступника селищного голови Ірини Компанієнко  відбулося засідання Спостережної комісії, участь у якому взяли постійні члени комісії, начальник Миколаївського районного сектору №1 філії Державної установи «Центр пробації» в Миколаївській області підполковник внутрішньої служби Ігор Ходан та староста Лиманівського старостинського округу Березанської селищної ради Ірина Дронюк.

На порядку денному було заслухано питання про роботу Лиманівського старостинського округу з особами звільненими з місць позбавлення волі та особами засудженими до покарань не пов’язаних з позбавленням волі.

Фото без опису

У своїй доповіді Ірина Валеріївна акцентувала увагу на існуючій проблемі з громадянином Ф., який є підобліковим уповноваженого органу з питань пробації та підшефним членами спостережної комісії. Узявши до уваги вищезазначене, за результатами доповіді було вирішено посилити контроль за поведінкою клієнта пробації громадянина Ф. з боку громадськості та залучення його до суспільно-корисних робіт з  благоустрою населеного пункту.

Начальник сектору пробації Ходан Ігор поінформував присутніх про основні показники служби та про роботу сектору пробації у воєнний час. Так, з початку війни, з особами, які перебувають на обліку сектору пробації, постійно проводяться  профілактичні бесіди щодо запобігання колабораціонізму та недопущення співпраці з окупаційними адміністраціями держави-агресора. Троє клієнтів пробації виявили бажання захищати нашу державу та наразі проходять службу в загонах територіальної оборони.

            3 травня 2022 року за підтримки начальника  відділу «Соціального захисту населення, сім’ї, дітей та молоді Березанської селищної ради» Наталії Матвієнко, трьом особам, які перебувають у конфлікті із законом та   опинилися у складних життєвих обставинах, було надано харчові продукти у виді курячих стегенець.

5 травня 2022 року на базі Миколаївського районного сектору №1 філії Державної установи «Центр пробації» в Миколаївській області було проведено «День відкритих дверей».
В заході взяли участь: начальник відділу «Березанське бюро правової допомоги» Миколаївського місцевого центру з надання безоплатної вторинної правової допомоги Людмила Бенедюк, начальник «Центру надання соціальних послуг» Березанської селищної ради Галина Чернеженко, соціальний працівник з питань ветеранів Березанської селищної ради - волонтер пробації Михайло Зінін та персонал сектору пробації.

Метою заходу було покращення роботи щодо підтримки мало захищених клієнтів пробації під час воєнного стану.

Заступник директора КНП «Березанський районний центр первинної медико-санітарної допомоги»  Ірина Мірошнікова доповіла про стан флюорографічного обстеження клієнтів пробації та осіб звільнених з місць позбавлення волі. Станом на 23 травня 2022 року одна особа поновила флюорографічне обстеження, у решти осіб обстеження ще дійсні. Серед зазначеного контингенту патологій не виявлено.

За результатами проведеної комісії було вирішено посилити організацію громадського контролю за дотриманням прав і законних інтересів засуджених та осіб, звільнених від відбування покарання.

 

Миколаївський районний сектор №1

філії Державної установи «Центр пробації»

в Миколаївській області

 


Коментарі:

Ваш коментар може бути першим :)

Додати коментар


« повернутися

Коментування статті/новини

Код для вставки на сайт

Вхід для адміністратора

Форма подання електронного звернення


Авторизація в системі електронних звернень

Авторизація в системі електронних петицій

Ще не зареєстровані? Реєстрація

Реєстрація в системі електронних петицій


Буде надіслано електронний лист із підтвердженням

Потребує підтвердження через SMS


Вже зареєстровані? Увійти

Відновлення забутого пароля

Згадали авторизаційні дані? Авторизуйтесь