Березанська громада
Миколаївська область
Логотип Diia Герб України
gov.ua місцеве самоврядування України
  Пошук

Засідання Ради регіонального розвитку Миколаївської області: успіхи і досягнення в громадах у період децентралізації, старт обговоренню Плану розвитку Миколаївщини

Дата: 10.12.2018 16:32
Кількість переглядів: 630

Фото без опису

27 листопада у сесійній залі облдержадміністрації відбулося засідання Ради регіонального розвитку Миколаївської області. За словами голови облдержадміністрації Олексія Савченка,головною метою РРР єпідведення проміжних підсумків першого етапу децентралізації та визначення пріоритетних напрямків і проектів, які потім сформують чіткий план розвитку Миколаївської області. Обласний керманич заявив, що Рада регіонального розвитку Миколаївщини дає старт надважливому і відповідальному процесу – процесу формування трирічного перспективного плану розвитку регіону.

«Сьогодні у нас є унікальнаможливістьрозробляючи план на три роки вперед, ми можемоактуалізуватинадважливіпроекти для розвиткуМиколаївщини та обговорити той перспективний план, згідноякого ми будеморухатисьдалі. Наше головне завдання – запитатисаме у людей, що вони в першу чергухочутьбачити у себе на своїйвулиці, у своємуселі, босамегромадиповиннівизначитися, щоїмпотрібнов першу чергу. Громадимаютьвирішитичипотрібнаїмамбулаторія, дитячий садок, школа й так далі і чітко знати що в них з’явиться у 2019 році, а що у 2020. Закликаю долучати до обговорення ваших планівусіх – відвчителяабо медика – до пенсіонерів та студентськоїмолоді. Керівники громад, місцевідепутатимаютькеруватися не думками окремихпривілейованихосіб, а почути, щовимагаєвід них громада», прокоментувавОлексійСавченко.

Голова облдержадміністраціїнаголосив, щопісляскладаннявідповідного плану вінособистовідстоюватимекожен проект в столиці, в результатічого область отримаєзатверджену«дорожню карту» з чіткимусвідомленням того,якіоб’єктибудутьбудуватися і якіпроектиреалізовуватися. Таким чином, кожен член громадиМиколаївщинизможепобачити, щозроблено на даний момент та матимеможливістьконтролюватицейпроцес.

В роботі засідання Ради регіонального розвитку Миколаївської області взяли участь керівництвообласті– голова обласної ради Вікторія Москаленко, голова облдержадміністрації Олексій Савченко, його заступник Олександр Кушнір, мер Миколаєва  Олександр Сенкевич,головирайоннихдержавнихадміністрацій, головиоб’єднанихтериторіальних громад, депутатирізнихрівнів.

Голова Березанської ОТГ Валерій Хоміцькиймав честь виступити на засіданні з доповіддю про досягнуті успіхи об’єднаної територіальної громади за період свого керівництва. Він чітко окреслив позитивні зміни в інфраструктурі громади, що відбулися в період децентралізації, яка дала додаткові повноваження та фінансові надходження.

Це будівництво і ремонт автомобільних доріг державного і місцевого значення; ремонт ігрових дитячих майданчиків та спортивних об’єктів; відновлення вуличного освітлення в селах; придбання нової техніки для комунальних підприємств; відкриття соціального і адміністративного центрів з метою кращого надання послуг населенню; з’явилася можливість запровадити новий освітній простір на території школи та почати нове будівництво нової медичної амбулаторії моно-практики.

Підсумовуючи свій виступ, очільник Березанськоїновоствореної громади сказав: «Я упевнений, що сьогодні вже ніхто не поставить під сумнів успішність ініційованої Президентом України Петро Порошенко реформи децентралізації. Адже мешканці нашої громади щодня стають свідками беззаперечно позитивних змін, які відбуваються в селищі та старостинських округах завдяки наданим громадам додаткових повноважень та фінансових надходжень. І поступове відродження нашої громади – пряме тому підтвердження».


« повернутися

Код для вставки на сайт

Вхід для адміністратора

Форма подання електронного звернення


Авторизація в системі електронних звернень

Авторизація в системі електронних петицій

Ще не зареєстровані? Реєстрація

Реєстрація в системі електронних петицій


Буде надіслано електронний лист із підтвердженням

Потребує підтвердження через SMS


Вже зареєстровані? Увійти

Відновлення забутого пароля

Згадали авторизаційні дані? Авторизуйтесь