Березанська громада
Миколаївська область
Логотип Diia
gov.ua місцеве самоврядування України
  Пошук

2018 рік

Інформація

голови Березанської об’єднаної територіальної громади

Валерія Альбіновича Хоміцького за 2018 рік

 

Березанська об’єднана територіальна громада вважається утвореною з 11.08.2017 року, а саме: з дня набрання чинності рішеннями Василівської, КалинівськоїМатіясівської та Лиманівської сільських рад, які прийняли рішення про добровільне об’єднання територіальних громад.

Згідно з рішенням від 10.01.2018 року I сесії 7 скликання № 15 «Про початок реорганізації Василівської, Калинівської, Матіясівської та Лиманівської сільських рад шляхом приєднання до Березанської селищної ради», Березанська селищна рада стала правонаступником всього майна, прав та обов’язків вищезазначених рад. Бюджет селищної ради на 2018 рік затверджено рішенням позачергової II сесії 7 скликання від 18.01.2018 року № 9 «Про селищний бюджет Березанської селищної ради на 2018 рік».

За період головування у новоствореній громаді, робота виконавчого органу була організована таким чином, щоб селищна рада якомога повніше та ефективніше виконувала покладені на неї обов’язки, діяла послідовно й зосереджено із врахуванням інтересів виборців. Саме тому при розгляді найгостріших питань, нам вдавалось знаходити правильні, іноді компромісні рішення, спрямовані на першочергове розв’язання питань, які безпосередньо впливали на стан соціально-економічного розвитку селищної ради. Завдяки наданимгромадам додатковим повноваженням відбувається поступове відродження соціальної сфери та благоустрою нашої об’єднаної територіальної громади. Тож маємо певні успіхи й досягнення у покращенні інфраструктури.

В розрізі старостинських округів і селища Березанка було зроблено наступні роботи.

 

БЕРЕЗАНКА

ДЛЯ БЕРЕЗАНСЬКОГО дошкільного навчального закладу «Сонечко» придбано нові меблі (сюжетно-рольові осередки) для двох груп дітей середнього віку на суму 19650 грн (місцевий бюджет). Ці ігрові зони дають можливість краще адаптуватися дітям в соціумі.

Для покращення побутових умов тана виконання санітарних норм придбано дитячий посуд на суму 7960 грн та 100 штук нових матрацівна суму 11 тис.грн за рахунок місцевого бюджету.

ДЛЯ МАЛАХІВСЬКОГО придбано плазмовий телевізор дитсадка на суму 6 тис. грн. Це покращує сприймання дітьми навчального матеріалу та дає додаткову можливість застосувати інноваційні методи проведення занять та культурно-дозвіллєвих заходів.

ДЛЯ МАЛАХІВСЬКОГО Будинку культури придбано за рахунок місцевого бюджету радіомікрофон, ноутбук, сценічні прожектори, сценічні костюми для хореографічного гурту на загальну суму 17132 грн.

Відповідно до постанови Кабінету Міністрів України створено ОПОРНИЙ НАВЧАЛЬНИЙ ЗАКЛАД Березанська ЗЗСО  та дві філії –Малахівська та Матіясівська. Опорний заклад успішно впроваджує концепцію нової української школи. З початку навчального року усі першокласники опорного закладу та закладів освіти ОТГ користуються новими меблями та дидактичними матеріалами, придбаними за рахунок співфінансування селищної ради (22593 грн) та державного бюджету (203334 грн). У зв’язку з впровадженням нового освітнього простору на території школи виділено наступні кошти:

  • на ремонт кабінетів географії та математики 140 тис. грн. (місцевий бюджет),що забезпечить доступ до якісної освіти та дозвілля дітей в рамках реформи освіти «Нова українська школа»;
  • на облаштування спортивного та дитячого майданчиків з вуличними тренажерами на суму 199 тис. грн. (рукохід класичний, бруси подвійні різнорівневі, турнік класичний, швецька стінка, тренажер для м’язів пресу, тренажер-твістер та дитячий комплекс «Дві вежі» і «Місток»);
  • на капітальний ремонт площадки перед центральним входом до Березанського загального закладу середньої освіти I-III ступенів загальною площею 432 кв. м на суму 299,858 тис. грн (з них бюджет селищної ради 50 тис. грн., субвенція з обласного бюджеу – 249,858 тис. грн);
  • розпочато нове будівництво спортивного майданчику для міні-футболу, тенісу та волейболу за рахунок співфінансування 1349,985 тис грн (з них бюджет селищної ради 500 тис. грн., субвенція з обласного бюджеу – 849,985 тис. грн). 
  • Для своєчасного початку опалювального сезону 2018-2019 за рахунок бюджету селищної ради було придбано для шкіл та дитсадків ОТГ модеми, лічильники на загальну суму 27800 грн.              
  • БЛАГОУСТРІЙ
  • БУДІВНИЦТВО І РЕМОНТ ДОРІГ. Це болюча і нагальна тема для новоствореної громади. Але стан автодоріг помітно покращується. Так проведено за рахунок бюджетних коштів громади:
  • ямковий ремонт дорожнього покриття:

  •  вул. Центральна (203 кв. м, 143,5 тис. грн);
  • пров. Банківський (80 кв. м, 50,6 тис. грн);
  •  в с. Адамівка (250 кв. м, 115 тис. грн);
  • капітальний ремонт дорожнього покриття:

  • вул. Молодіжна (2286 кв. м, 1462,4 тис. грн), яка веде до управління соціального захисту населення;
  • вул. Степова (660 кв. м, 518,9 тис. грн), на якій розташовані ветеринарна служба, держпродспоживслужба.

 Проведено ремонт тротуарних доріжок за рахунок бюджету селищної ради на вул. Центральна  та вул. Суворова на загальну суму 432 тис. грн. (1056 кв. м). Встановлено нову залізобетонну огорожу на кладовищах в с. Адамівка та в Березанці на суму 305,6 тис. грн. Зроблено ремонт водогону на вул. Суворова (320 м, 49,6 тис. грн. бюджет селищної ради), ремонт насосів на арт свердловини (51,9 тис. грн), гідродинамічне очищення КНС (90,0 тис. грн). Відновлено водопостачання у 32 двори.

Поповнено матеріально-технічну базу комунального підприємства «Березань»: придбанотрактор- 865,7 тис. грн, причеп тракторний-35,0 тис. грн, вантажний автомобіль-150,0 тис. грн, силосні вила-65,0 тис. грн, косарка-27,3 тис. грн., насоси на свердловини-32,7 тис. грн,частотник – 60,0 тис. грн, на придбання матеріалів для ремонтів водогонів – 640,8 тис. грн. Таким чином створено 3 робочих місця.

НАРАЗІ на території Березанки ведуться такі роботи:

  • поточний ремонт стадіону «Фортуна», де передбачено демонтаж старих і встановлення нових пластикових глядацьких стільців, бетонування опалубки під сидіння на суму 199,7 тис. грн. (332 м);
  • нове будівництво громадського туалету біля автовокзалу на суму 252 тис. грн.;
  • монтаж металоконструкції «Алея закоханих» на суму 188,5 тис. грн.

 

ВАСИЛІВСЬКИЙ СТАРОСТИНСЬКИЙ ОКРУГ

У Василівці відкрито актовий та спортивний зали в дитячому садочку «Дзвіночок», на поточний ремонт якого з місцевого бюджету виділено 176,6 тис. грн.

Проведено поточний ремонт дитячої площадки на суму 100 тис. грн. (бюджет селищної ради).

Проведено поточний ремонт автодоріг на вул. Сонячна (930 кв. м, 552,5 тис. грн) та на вул. Центральна (840 кв. м, 552,8 тис. грн).

В с. Новоселівка проведено будівництво нового водогону (2860 м на суму 180,2 тис. грн). Підключено 40 дворів.

 

КАЛИНІВСЬКИЙ СТАРОСТИНСЬКИЙ ОКРУГ

Проведено ремонт фасаду адмінбудівлі та кімнати дозвілля для молоді та дітей на загальну суму 112,3 тис. грн. за рахунок бюджету селищної ради.

Зроблено ремонт доріг на вул. Центральна (199 тис. грн), Тараса Шевченка (100 тис. грн), Шкільна (497 кв. м, 278,3 тис. грн). Наразі ведеться нове будівництво сучасної амбулаторії моно-практики на спів фінансуванні. Кошторисна вартість будівництва становить 7483,0 тис. грн (з них кошти бюджету селищної ради 748,3 тис. грн).

 

ЛИМАНІВСЬКИЙ СТАРОСТИНСЬКИЙ ОКРУГ

Проведено капітальний ремонт дороги на вулицю Шкільна (1425 кв. м на суму 941,431 тис. грн, з них державний бюджет – 850,842 тис. грн), яка веде до Лиманівського навчального закладу та дитячого садка.

Зроблено поточний ремонт автошляху Новоселівка-Лимани-Вікторівка за рахунок обласного бюджету – 4 млн 250 тис. грн.Проведено капітальний та поточний ремонт вуличного освітлення у селах Лимани і Вікторівка за рахунок коштів бюджету селищної ради на загальну суму 212 тис. грн.Зроблено ремонт водогону в с. Лимани (3400 м на суму 193,1 тис. грн. за кошти громади), підведено до водопостачання 270 дворів.

Виділено кошти на благоустрій території округу 30 тис. грн. за рахунок бюджету селищної ради. Встановлено нові двері в Будинок культури.

 

МАТІЯСІВСЬКИ СТАРОСТИНСЬКИЙ ОКРУГ

В селі А-Зорине відновлено вуличне освітлення на всіх вулицях села (до цього сім вулиць «жили» в темряві), встановлено 47 світлоточок на суму 84,3 тис. грн за рахунок бюджету селищної ради.

Встановлено залізобетонну огорожу з металевими воротами і калиткою біля будівлі колишнього ДНЗ, в якому зараз розміщені сільський клуб, бібліотека, амбулаторія, пошта, магазин. Роботи з благоустрою проводились за рахунок коштів громади, витрачено 49,7 тис. грн.

Код для вставки на сайт

Вхід для адміністратора

Форма подання електронного звернення


Авторизація в системі електронних звернень

Авторизація в системі електронних петицій

Ще не зареєстровані? Реєстрація

Реєстрація в системі електронних петицій


Буде надіслано електронний лист із підтвердженням

Потребує підтвердження через SMS


Вже зареєстровані? Увійти

Відновлення забутого пароля

Згадали авторизаційні дані? Авторизуйтесь