Березанська громада
Миколаївська область
Логотип Diia
gov.ua місцеве самоврядування України
  Пошук

БЕРЕЗАНСЬКІ ШКОЛЯРІ ШАНУЮТЬ НАРОДНІ ТРАДИЦІЇ

Дата: 18.01.2019 13:58
Кількість переглядів: 794

Сьогодні, напередодні другого святвечора – Вілія «Голодна кутя», учні початкової школи Березанського ЗЗСО разом зі своїм педагогом-організатором Наталією Бондаренко подарували колективу Березанської селищної ради чудовий настрій. Маленькі шанувальники народних традицій здійснювали обряд щедрування. Саме у це свято щедрувати дозволялося також і дівчатам, тож щедрівки лилися особливим дзвінкоголоссям.

Малеча, дотримуючись народних традицій «Голодної куті», провела справжній обряд освячення свяченим зіллям дверей, вікон, столів, примовляючи: «Дай, Боже, і на той рік діждати!» При цьому помічник головного персонажу тримає в руці хліб і після освячення ставить крейдою хрестик. По закінченні обряду усі хлопчики-колядники по черзі кусають хліб. Обов’язковим у цій традиції було наділяти гілочкою ліщини або горіхами ліщини, як оберіг від злих сил, який треба було зберігати цілий рік.

Працівники селищної ради отримали насолоду від щедрувальників і красно дякували за колоритне виконання народної традиції і щиросердні вітання. Керівник громади Валерій Хоміцький, за українським звичаєм, пригостив учасників обряду солодощами.

      


« повернутися

Код для вставки на сайт

Вхід для адміністратора

Форма подання електронного звернення


Авторизація в системі електронних звернень

Авторизація в системі електронних петицій

Ще не зареєстровані? Реєстрація

Реєстрація в системі електронних петицій


Буде надіслано електронний лист із підтвердженням

Потребує підтвердження через SMS


Вже зареєстровані? Увійти

Відновлення забутого пароля

Згадали авторизаційні дані? Авторизуйтесь