Березанська громада
Миколаївська область
Логотип Diia Герб України
gov.ua місцеве самоврядування України
  Пошук

СВЯТКОВЕ ЗІБРАННЯ ДО ДНЯ СОБОРНОСТІ «МОЯ ЄДИНА УКРАЇНА»

Дата: 22.01.2019 15:17
Кількість переглядів: 737

Сьогодні, 22 січня, в залі засідань Березанської райдержадміністрації відбулося урочисте зібрання, присвячене 100-річчю Соборності України. День 22 січня 1919 року увійшов до календаря України, як велике державне свято – День соборності. Саме тоді на Софійській площі відбулася подія, про яку мріяло не одне покоління українських патріотів: було урочисто проголошено злуку Української Народної Республіки і Західно-Української Народної Республіки.

Після урочистого звучання національного Гімну України з вітальним словом до учасників святкового заходу звернувся  голова райдержадміністрації Сергій Танасов, який наголосив: «Соборність – це забезпечення справжнього суверенітету і незалежності народу, міцний фундамент для побудови процвітаючої демократичної національної держави. Сьогодні, коли наша держава боронить свої кордони від країни-агресора, ми повинні як ніколи довести свої згуртованість і єдність й дякувати воїнам, які щодня на Сході країни відстоюють соборність України». 

Голова районної ради Валентин Гуртовий, вітаючи присутніх урочистості, зазначив: «Сьогодні соборність не обмежується лише ідеєю збирання етнічних земель у рамках національної держави, а передбачає також духовне єднання всього населення країни незалежно від національності».

Звертаючись з вітальним словом до мешканців громади, очільник Березанської ОТГ Валерій Хоміцький сказав: «За свою багатовікову історію український народ, обороняючи власні кордони, свободу й гідність, ніколи не спокушався на чужі землі, не прагнув підкорити інших, не нав’язував своєї волі. Він завжди жадав миру, злагоди й братерства. Сьогодні на долю України знову випало важке випробування. І саме від нас залежить, чи зуміємо ми, як сто років тому наші предки, зберегти незалежну Соборну Україну. Я щиро вірю у це, бо ми, українці, - сильна, волелюбна і незалежна нація».

Фото без опису Фото без опису Фото без опису

На знак пошани і вдячності хвилиною мовчання пом’янули українських бійців зони АТО, які сьогодні кладуть на вівтар свої життя за незалежність і соборність України,  та поклали квіти до пам’ятника Великому Кобзарю й до меморіальної дошки нашого земляка Сергія Єрошенка.   

З нагоди відзначення Дня Соборності України відбулося нагородження грамотою райдержадміністрації за сумлінну і бездоганну працю: Леоніда Беднарського (вчителя історії і правознавства Щасливського ЗЗСО), Ірину Кривов’язенко (вчитель історії і правознавства Комісарівського ЗЗСО), Валентину Каркошкіну (медсестра поліклініки ЦРЛ), Юрія Кузнецова (техніка з об’єднаних служб Березанської ЦРЛ).

За сумлінне виконання службових обов’язків і високий професіоналізм, вагомий внесок у підтримання боєздатності та забезпечення належного рівня функціонування військового комісаріату та з нагоди відзначення Дня Соборності України нагороджено грамотою райдержадміністрації Олександра Шадзінського (старший офіцер відділення офіцерів запасу і кадрів Березанського РВК, старший лейтенант), Андрія Лелеко (начальник відділення зв’язку та інформатизації – начальник радіостанції Березанського РВК, старший сержант).

Фото без опису Фото без опису Фото без опису Фото без опису Фото без опису Фото без опису

Також відповідно до Президентського указу удостоєні Почесного звання «Мати Героїня» матері п’ятьох дітей Раїса Волошина (с. Комісарівка) та Тетяна Покуляк (с. Анатолівка).

На святковому заході звучали музичні вітання від Олени Кривенко, Нікіти Губернаторова та музичного колективу учнів Березанської школи під керівництвом педагога-організатора Любов Білоусової.

Фото без опису Фото без опису Фото без опису

 


Коментарі:

Ваш коментар може бути першим :)

Додати коментар


« повернутися

Коментування статті/новини

Код для вставки на сайт

Вхід для адміністратора

Форма подання електронного звернення


Авторизація в системі електронних звернень

Авторизація в системі електронних петицій

Ще не зареєстровані? Реєстрація

Реєстрація в системі електронних петицій


Буде надіслано електронний лист із підтвердженням

Потребує підтвердження через SMS


Вже зареєстровані? Увійти

Відновлення забутого пароля

Згадали авторизаційні дані? Авторизуйтесь