Березанська громада
Миколаївська область
Логотип Diia Герб України
gov.ua місцеве самоврядування України
  Пошук

ВІДКРИТИЙ ПРОСТІР У ВЗАЄМОДІЇ МОЛОДІ І МІСЦЕВОГО САМОВРЯДУВАННЯ

Дата: 23.01.2019 13:42
Кількість переглядів: 865

22 січня, у День Соборності України, в залі засідань селищної ради відбулася ділова зустріч представників місцевого самоврядування зі своїм дорадчим органом – Молодіжною радою під головуванням Ольги Кірєєвої –  та членами учнівського самоврядування Березанської опорної школи.

Відкритий діалоговий простір у форматі взаємодії молоді й місцевого самоврядування посприяв предметному обговоренню спільних ідей і завдань, спрямованих на соціальний і культурний розвиток громади. Старшокласники пропонували втілити чимало реальних планів, зокрема екологічного спрямування. Один з них вже готовий до реалізації. Зовсім скоро в школі зявляться сміттєзбірники для роздільного збору твердих побутових відходів (паперу, пластика, пляшок). Це буде перший крок на шляху до виконання законодавчих норм про сортування сміття, виховання культури учнів, прояву поваги до роботи техпрацівників, усвідомлення необхідності дотримання чистоти довкілля своєї рідної місцини. Таку мету переслідували ініціатори цієї ідеї – шкільні активісти та їхній педагог-організатор Любов Білоусова.

У ході обговорення запропонованих Молодіжною радою перспективних планів, інтереси обох сторін (молоді і керівного місцевого органу) багато в чому співпадали. Так, на підняте Миколою Ярославським питання щодо ремонту шкільного спортзалу та дооблаштування його новими спортивними тренажерами, очільник громади Валерій Хоміцький запропонував учнівському активу взяти безпосередню участь у розробці міні-проекту з даного питання. Президент учнівського самоврядування, голова молодіжної організації «Молодь – майбутнє нації» Микита Прудь підняв нагальне й для селищної ради питання стану автомобільних доріг, зокрема стоянки біля колишнього «райповського» гуртожитку, яка постійно після опадів «потопає» в калюжах і завдає клопоту пішоходам.

Результат даного засідання обіцяє стати реальним втіленням затверджених Молодіжною організацією планів роботи на перше півріччя. Основні з них – відродження молодіжного майданчику біля РДА зі сценою і літньою танцплощадкою; участь в облаштуванні «Алеї закоханих»; організація весняного велопробігу до свята Перемоги; облаштування Wi-Fi зони біля школи; реального проведення «чистих четвергів» у громаді; облаштування території на в’їзді в Березанку візитною карткою; організація екологічної акції тощо.

Валерій Хоміцький сказав: «Молодіжна рада – це інструмент молодіжного голосу, який дає можливість реальної участі молодих людей в спільній роботі задля інтересів розвитку громади. Приємно бачити, як наше юне покоління серйозно налаштоване на активну участь у житті громади і пропонує свою реальну допомогу. Наступне засідання ради я бачу за участю також і представників молоді зі старостинських округів».

Фото без опису Фото без опису Фото без опису Фото без опису Фото без опису Фото без опису

 

 


Коментарі:

Ваш коментар може бути першим :)

Додати коментар


« повернутися

Коментування статті/новини

Код для вставки на сайт

Вхід для адміністратора

Форма подання електронного звернення


Авторизація в системі електронних звернень

Авторизація в системі електронних петицій

Ще не зареєстровані? Реєстрація

Реєстрація в системі електронних петицій


Буде надіслано електронний лист із підтвердженням

Потребує підтвердження через SMS


Вже зареєстровані? Увійти

Відновлення забутого пароля

Згадали авторизаційні дані? Авторизуйтесь