Березанська громада
Миколаївська область
Логотип Diia
gov.ua місцеве самоврядування України
  Пошук

ЗАТВЕРДЖЕНО ПЕРСПЕКТИВНИЙ ПЛАН РОЗВИТКУ БЕРЕЗАНСЬКОГО РАЙОНУ НА 2019-2021 РОКИ

Дата: 12.02.2019 10:45
Кількість переглядів: 669

12 лютого в залі засідань райдержадміністрації за участі першого заступника голови Миколаївської обласної державної адміністрації В’ячеслава Боня відбулася Рада регіонального розвитку Березанського району, на якій було затверджено Перспективний план розвитку Березанського району на 2019-2021 роки.

Учасники зібрання голова райдержадміністрації Сергій Танасов, голова районної ради Валентин Гуртовий, очільники Березанської ОТГ Валерій Хоміцький і Коблівської ОТГ Володимир Панич та начальник відділу економічного розвитку, торгівлі та туризму райдержадміністрації Ірина Гординська виступили з доповідями щодо основних перспективних напрямків соціально-економічного, освітнього, туристичного розвитку району та громад на наступні три роки.

Перед учасниками Регіональної ради виступив В’ячеслав Бонь, який від імені голови облдержадміністрації Олексія Савченка привітав усіх присутніх й наголосив на тому, що децентралізація – одна з найуспішніших президентських реформ, переваги якої особливо відчули ті, хто об’єднався у громади. Ми бачимо як зараз почали розвиватися ОТГ: будуються спортивні майданчики, ремонтуються водогони, збагачується технічна база комунальних підприємств, в селах будуються нові сучасні лікарняні амбулаторії. Зараз перед нами унікальна можливість, надана Президентом України Петром Порошенко, - взяти участь у Перспективному плані розвитку Миколаївської області, що передбачає з урахуванням думки в громадах визначитися з основними пріоритетними напрямками розвитку села, селища.

У своєму виступі очільник Березанської ОТГ Валерій Хоміцький наголос зробив на перевагах децентралізаційної реформи, які відчула громада усього за рік свого існування. Валерій Альбінович сказав: «Завдяки наданим громадам додатковим повноваженням відбувається поступове відродження соціальної сфери та благоустрою нашої ОТГ. Ми стали господарями власних коштів, які вкладаємо в розбудову інфраструктури нашої громади. За минулий рік значно покращилася матеріальна база дитсадків, закладів культури. Значний прогрес спостерігається в закладах освіти, де успішно впроваджується концепція нової української школи: ремонтуються класи, створено інклюзивно-ресурсний центр. Створено новий освітній простір – облаштовано спортивний та дитячий майданчики з вуличними тренажерами, зроблено капітальний ремонт площадки. В селах ремонтуються водогони, відновлюється електропостачання, ремонтуються дороги. Комунальне підприємство поповнилося новою технікою. Зараз ведеться ремонт стадіону «Фортуна», будується новий громадський туалет, закладається «Алея закоханих», в рамках Президентської програми «Сільська медицина» в селі Кімівка ведеться будівництво нової сучасної лікарняної амбулаторії. При селищній раді створено ЦНАП, який надає населенню 20 адмінпослуг. Ми затвердили Генеральний план смт Березанка та проект землеустрою, завдяки якому розширено межі на 800 га. Це лише основний перелік того, що нам вдалося зробити завдяки президентським реформам. Ми сподіваємося на подальше процвітання нашої громади завдяки впровадженню перспективних планів розвитку громади, які увійдуть в загальний Перспективний план розвитку Березанського району і Миколаївської області в цілому».

Після озвучення доповідей члени ради регіонального розвитку Березанського району проголосували за підписання документу. Таким чином, перспективи розвитку Березанського району, Березанської селищної об’єднаної територіальної громади та Коблівської сільської об’єднаної територіальної громади визначені на найближчі три роки для включення в Перспективний план Миколаївської області на 2019-2021 роки.

Варто зазначити, що представлені пропозиції пройшли обговорення в Березанській і Коблівській громадах та сільських радах району, де разом з місцевим населенням визначали перспективи на майбутнє, реально оцінюючи можливості своїх бюджетів.

  

 

 


Коментарі:

Ваш коментар може бути першим :)

Додати коментар


« повернутися

Коментування статті/новини

Код для вставки на сайт

Вхід для адміністратора

Форма подання електронного звернення


Авторизація в системі електронних звернень

Авторизація в системі електронних петицій

Ще не зареєстровані? Реєстрація

Реєстрація в системі електронних петицій


Буде надіслано електронний лист із підтвердженням

Потребує підтвердження через SMS


Вже зареєстровані? Увійти

Відновлення забутого пароля

Згадали авторизаційні дані? Авторизуйтесь