Березанська громада
Миколаївська область
Логотип Diia
gov.ua місцеве самоврядування України
  Пошук

Діагностування самоврядування Березанської ОТГ в умовах децентралізації

Дата: 19.02.2019 17:00
Кількість переглядів: 605

19 лютого в залі засідань Березанської селищної ради відбувся круглий стіл «Демократичне, належне управління комунальним майном у Березанській селищній ОТГ» за участі очільника Березанської громади Валерія Хоміцького, директора ГО «Фонду розвитку м. Миколаєва» Михайла Золотухіна, голови правління ГО «ЕКО Березань» Людмили Максименко, заступника голови Березанської районної ради Олексія Сидорчука, заступника голови Миколаївської районної ради Ігоря Мухарського, депутатів різних рівнів, старостів Березанської громади, ЗМІ, представників Коблівської громади та громадськості.

Ключовим питанням круглого столу стало обговорення результатів діагностування місцевого самоврядування Березанської селищної ОТГ в плані цілісності системи управління комунальним майном та розвитком комунальної інфраструктури на предмет дотримання прав та узгодження інтересів периферійних громад. По даному питанню виступила експерт ГО «Фонд розвитку м. Миколаєва» Тетяна Золотухіна, яка, власне, й проводила дослідження та діагностування. Експерт вказала на недоліки,  характерні майже усім ОТГ, на можливі «плюси» й «мінуси», які можуть виникнути в діяльності роботи молодої громади.

Дане обговорення відбулося у форматі конструктивного діалогу між представниками Фонду і виконкому селищної ради в рамках повної відкритості, до якого долучилися усі бажаючі заходу, у т. ч. й громадськість.

Заступник голови Миколаївської районної ради Ігор Мухарський виступив з питанням створення госпітального округу № 5 на базі Березанського, Очаківського і Миколаївського районів.

Круглий стіл проводився в рамках проекту «Демократичне, належне управління комунальним майном у 2-ох ОТГ Миколаївщини», яке реалізується ГО «Фонд розвитку м. Миколаєва» за підтримки МФ «Відродження» та при партнерстві з ГО «ЕКО Березань».

       

 

 

 


Коментарі:

Ваш коментар може бути першим :)

Додати коментар


« повернутися

Коментування статті/новини

Код для вставки на сайт

Вхід для адміністратора

Форма подання електронного звернення


Авторизація в системі електронних звернень

Авторизація в системі електронних петицій

Ще не зареєстровані? Реєстрація

Реєстрація в системі електронних петицій


Буде надіслано електронний лист із підтвердженням

Потребує підтвердження через SMS


Вже зареєстровані? Увійти

Відновлення забутого пароля

Згадали авторизаційні дані? Авторизуйтесь