Березанська громада
Миколаївська область
Логотип Diia
gov.ua місцеве самоврядування України
  Пошук

Про Комплексну соціально-економічну програму забезпечення громадян житлом у Миколаївській області на 2018-2022 роки

Дата: 20.02.2019 10:29
Кількість переглядів: 724

Про стан виконання рішення обласної ради від 21.12.2017 № 23

Рішенням обласної ради від 21 грудня 2017 року №_ 23 затверджено Комплексну соціально-економічну програму забезпечення громадян житлом у Миколаївській області на 2018-2022 роки. Метою Програми є створення економічних, соціальних та правових умов для реалізації громадянами конституційного права на житло, зокрема для забезпечення житлом сімей та одиноких громадян, серед яких є працівники бюджетної сфери, сфери освіти та охорони здоров’я, внутрішньо переміщені особи та учасники антитерористичної операції.

Зазначеним рішенням районним та міським (міст районного значення) радам, об’єднаним територіальним громадам рекомендовано розробити і затвердити відповідні програми з урахуванням вимог чинного законодавства та затвердженої цим рішенням Програми.

У зв’язку з зазначеним прошу надати інформацію про розроблення та затвердження відповідних програм, стан забезпечення громадян житлом в 2018 році відповідно до зазначених програм до управління містобудування та архітектури облдержадміністрації в термін до 01 березня 2019 року.

Також, додатково повідомляємо, що рішенням правління Дермолодьжитла від 28.01.2019 протокол №10 затверджено нове положення «Про порядок надання молодим сім’ям та одиноким молодим громадянам довгострокових пільгових кредитів для будівництва (реконструкції) та придбання житла за рахунок власних коштів (коштів статутного капіталу) Державної спеціалізованої фінансової установи «Державний фонд сприяння молодіжному житловому будівництву», відповідно до якого право на отримання довгострокового пільгового кредиту за рахунок власних коштів Держмолодьжитла мають молоді сім’ї та одинокі молоді громадяни:

вік яких становить до 35 років включно (кожного з членів молодої сім’ї - чоловіка та дружини)

перебувають на обліку громадян, що потребують поліпшення житлових умов або у яких відсутнє у власності житло, або мають у власності житлову площу не більше 13,65 кв. м. (без урахування житла, що знаходиться на тимчасово окупованій території);

залишок середньомісячного доходу сім’ї (громадянина) за умови сплати щомісячного платежу за кредитом, не менше трьох кратного прожиткового мінімуму (на кожного працюючого члена сім’ї).

Кредити надаються терміном повернення до 20 років.

Обов’язковий внесок громадянина - 10% від вартості житла на момент підписання кредитного договору та вартості понаднормативної вартості площі об’єкта кредитування, а також всі нотаріальні витрати за рахунок громадянина.

Комісія за інформаційно-консультаційні послуги, пов’язані з наданням кредиту встановлюється у розмірі мінімальної заробітної плати на момент укладення кредитного договору одноразово.

Розрахунок розміру кредиту здійснюється з урахуванням нормативної площі (21 кв. метр загальної площі житла на одного члена сім’ї та додатково 10,5 кв. метра на сім’ю) та найменшого показника експертної, договірної або граничної вартості житла, що придбавається (нормативна вартість).

У разі перевищення нормативної площі або нормативної вартості позичальник сплачує вартість понаднормативної площі житла за рахунок власних коштів.

Відсоткова ставка за користування кредитом встановлюється у розмірі облікової ставки Національного банку, що діє на момент прийняття рішення про надання кредиту. При цьому відсотки за користування кредитом не нараховуються військовослужбовцям - з початку і до закінчення особливого періоду, резервістам та військовозобов’язаним - з моменту призову під час мобілізації і до закінчення особливого періоду, на час проходження військової служби.

Обов’язковою умовою отримання кредиту є платоспроможність кандидата, яка передбачає, що за умови сплати щомісячного платежу в рахунок погашення кредиту з урахуванням відсотків залишок середньомісячного доходу молодої сім’ї, одинокого молодого громадянина не може бути меншим, ніж трикратний прожитковий' мінімум, визначений законодавством на відповідний період, з розрахунку на кожного працюючого члена сім’ї.

Першочергове право на отримання довгострокового пільгового кредиту мають:

громадяни, на яких поширюється дія Законів України «Про забезпечення прав і свобод громадян та правовий режим на тимчасово окупованій території України», «Про забезпечення прав і свобод внутрішньо переміщених осіб»;

громадяни, які самостійно брали безпосередню участь в антитерористичній операції та/або в забезпеченні її проведення чи у здійсненні заходів із забезпечення національної безпеки і оборони, відсічі і стримування збройної агресії Російської Федерації в Донецькій та Луганській областях, забезпеченні їх здійснення, або сім’ї, в яких один із членів сім’ї (чоловік або дружина) брав безпосередню участь в антитерористичній операції та/або в забезпеченні її проведення чи у здійсненні заходів із забезпечення національної безпеки і оборони, відсічі і стримування збройної агресії Російської Федерації в Донецькій та Луганській областях, забезпеченні їх здійснення;

члени сімей громадян, які загинули (померли) внаслідок поранення, контузії, каліцтва або захворювання, одержаних під час участі в антитерористичній операції чи у здійсненні заходів із забезпечення національної безпеки і оборони, відсічі і стримування збройної агресії Російської Федерації в Донецькій та Луганській областях;

громадяни, які отримали статус особи з інвалідністю внаслідок поранення, контузії, каліцтва чи інших ушкоджень здоров’я, одержаних під час участі у масових акціях громадського протесту, що відбулися у період з 21 листопада 2013 р. по 21 лютого 2014 р.;

члени сімей громадян, які загинули (померли) внаслідок поранення, контузії, каліцтва чи інших ушкоджень здоров’я, одержаних під час участі у масових акціях громадського протесту, що відбулися у період з 21 листопада 2013 р. по 21 лютого 2014 р., а також сім’ї осіб, яким посмертно присвоєно звання Герой України за громадянську мужність, патріотизм, героїчне відстоювання конституційних засад демократії, прав і свобод людини, самовіддане служіння Українському народові, виявлені під час Революції Гідності.

Заяву-анкету про реєстрацію можна подати на офіційному сайті Миколаївському регіональному управлінні Державної спеціалізованої фінансової установи «Державний фонд сприяння молодіжному житловому будівництву» (mk.molod-kredit.gov.ua) або особисто звернувшись до Миколаївського регіонального управління Держмолодьжитла (м.Миколаїв, вул.Робоча, 2-А, офіс 507 mk.14@molod-kredit.gov.ua).

З переліком документів, необхідних для отримання довгострокового пільгового кредиту для будівництва (реконструкції) та придбання житла за рахунок власних коштів Держмолодьжитла можна ознайомитися на інтернет- сторінці регіонального управління за адресою https://mk.molod-kredit.gov.ua/ у розділі Житлові програми/Кредит з статутного капіталу/Необхідні документи.

Додаткову інформацію можна отримати у Миколаївському регіональному управлінні Державної спеціалізованої фінансової установи «Державний фонд сприяння молодіжному житловому будівництву» за телефоном (0512) 56 68 45.

Прошу розмістити інформацію щодо надання молодим сім’ям та одиноким молодим громадянам довгострокових пільгових кредитів для будівництва (реконструкції) та придбання житла за рахунок власних коштів (коштів статутного капіталу) Державної спеціалізованої фінансової установи «Державний фонд сприяння молодіжному житловому будівництву» на власних офіційних інтернет сторінках в рубриці «Житлове будівництво».

Заступник голови Миколаївської облдержадміністрації                                 В. Гайдаржи

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 


« повернутися

Код для вставки на сайт

Вхід для адміністратора

Форма подання електронного звернення


Авторизація в системі електронних звернень

Авторизація в системі електронних петицій

Ще не зареєстровані? Реєстрація

Реєстрація в системі електронних петицій


Буде надіслано електронний лист із підтвердженням

Потребує підтвердження через SMS


Вже зареєстровані? Увійти

Відновлення забутого пароля

Згадали авторизаційні дані? Авторизуйтесь