Березанська громада
Миколаївська область
Логотип Diia
gov.ua місцеве самоврядування України
  Пошук

По зверненню калабатинських батьків водія шкільного автобусу притягнуто до дисциплінарної відповідальності

Дата: 13.03.2019 10:35
Кількість переглядів: 659

12 березня керівник відділу освіти, культури, молоді та спорту Березанської селищної ради (ОКМС) Анастасія Смоляк, в. о. старости Калинівського старостату  Олександр Поворозник та педагогічна громадськість Калинівського закладу загальної середньої освіти (ЗЗСО) на чолі з директором Людмилою Жеребненко провели зустріч із громадою села Калабатине стосовно колективного звернення батьків, яке напередодні надійшло до ОКМС.

Як раніше повідомлялося у фейсбуці, батьківський колектив учнів Калинівського ЗЗСО написав звернення, у якому висловили своє невдоволення діями й поведінкою водія шкільного автобусу, який нефахово здійснює підвіз дітей із села Калабатине до закладу освіти та ображає учнів нецензурними словами.

В ході громадської бесіди-розслідування стало зрозумілим, що факт ображання нецензурною лексикою дітей водієм не знайшов підтвердження, проте поведінка водія дійсно не відповідає загальноприйнятим нормам культури спілкування і поведінки, а також мають місце випадки недотримання водієм маршруту руху автобусу. За рішенням керівника закладу освіти водія буде притягнуто до дисциплінарної відповідальності.

Анастасія Володимирівна зазначила, що батьки також мають не тільки права, а ще й батьківські обов’язки щодо виховання своїх дітей. Це стосується псування дітьми майна в автобусі, недотримання дітьми правил поведінки в автобусі під час перевезення. 

Начальник ОКМС також пояснила учасникам зібрання факт відмови водія впускати до автобусу сторонніх осіб, які виявляють бажання під’їхати шкільним автобусом до іншого населеного пункту. У цьому випадку дії водія правомірні, оскільки згідно з чинним законодавством водій шкільного автобусу повинен перевозити тільки учасників освітнього процесу та батьків дітей дошкільного віку в разі відсутності особи, яка відповідає за підвіз дошкільнят.

Далі Анастасія Смоляк наголосила на тому, що сьогодні кожен, хто працює і отримує кошти за рахунок бюджету, має розуміти свою відповідальність на займаній посаді перед громадськістю, й висловила надію на усвідомлення й розуміння водієм недопущення у майбутньому вищевказаних випадків та досягнення порозуміння між батьками та закладом освіти.

Керівник Калинівського закладу освіти Людмила Жеребненко наголосила на тому, що будь-які тривожні сигнали від батьків та іх звернення вона  тримає на постійному особистому контролі й реагує відповідно до чинного законодавства.

  

 


Коментарі:

Ваш коментар може бути першим :)

Додати коментар


« повернутися

Коментування статті/новини

Код для вставки на сайт

Вхід для адміністратора

Форма подання електронного звернення


Авторизація в системі електронних звернень

Авторизація в системі електронних петицій

Ще не зареєстровані? Реєстрація

Реєстрація в системі електронних петицій


Буде надіслано електронний лист із підтвердженням

Потребує підтвердження через SMS


Вже зареєстровані? Увійти

Відновлення забутого пароля

Згадали авторизаційні дані? Авторизуйтесь