Березанська громада
Миколаївська область
Логотип Diia
gov.ua місцеве самоврядування України
  Пошук

"Багатодітні сім'ї - це надія суспільства"

Дата: 20.03.2019 16:55
Кількість переглядів: 631

Під таким гаслом сьогодні, 20 березня, в Березанській селищній раді відбулася зустріч у форматі діалогу з мамами із багатодітних сімей за участі начальника відділу соціального захисту населення, сім’ї, дітей та молоді Березанської селищної ради Наталії Матвієнко та начальника відділу «Березанське бюро правової допомоги» Людмили Бенедюк. 


Розглядалися законодавчі питання, що стосуються соціального захисту багатодітних сімей. Увагу присутніх мам було зосереджено на змінах у законодавчих актах України, а саме: щодо пільг для багатодітних сімей, щодо 50-процентної знижки сплати за комунальні послуги, щодо звільнення сплати за навчання дітей у вузах державної форми власності, щодо пільгового права виходу на пенсію, щодо додаткової оплачуваної відпустки тощо. 
Говорилося про нове в законодавстві – про додаткову грошову допомогу молодим сім’ям, які доглядають за дитиною до трьох років (муніципальна няня), про пакунок малюка з 01.09.2018, про порядок оформлення документів на отримання почесного звання «Мати-героїня». 
Подібні "живі" консультації - це велика правова допомога мамам, які не завжди встигають слідкувати за змінами в законодавствах.
Наталія Матвієнко також оприлюднила статичні дані про кількість багатодітних сімей по Березанській ОТГ в розрізі населених пунктів. По Березанській селищній раді – 60 багатодітних сімей, в яких виховується 216 дітей; по Калинівському старостату – 8 сімей, де виховують 28 дітей, по Василівському старостату - 15 сімей, в яких 55 дітей, по Матіясівському старостату – 14 сімей і 47 дітей, по Лиманівському старостату – 5 сімей і 19 дітей. Загальна кількість 101 сім’я, 365 дітей.
Зустріч пройшла в невимушеній обстановці. Мам цікавили питання оздоровлення дітей, отримання безоплатних ліків, медичне обстеження, пільги в транспорті. На ці та інші запитання багатодітні мами отримали вичерпну інформацію від спеціалістів селищної ради.
Під таким же гаслом сьогодні відбулися зустрічі спеціалістів відділу соціального захисту населення, сім’ї, дітей та молоді Березанської селищної ради з багатодітними мамами в Масіясівському, Калинівському, Василівському старостинських округах.

     


Коментарі:

Ваш коментар може бути першим :)

Додати коментар


« повернутися

Коментування статті/новини

Код для вставки на сайт

Вхід для адміністратора

Форма подання електронного звернення


Авторизація в системі електронних звернень

Авторизація в системі електронних петицій

Ще не зареєстровані? Реєстрація

Реєстрація в системі електронних петицій


Буде надіслано електронний лист із підтвердженням

Потребує підтвердження через SMS


Вже зареєстровані? Увійти

Відновлення забутого пароля

Згадали авторизаційні дані? Авторизуйтесь