Березанська громада
Миколаївська область
Логотип Diia Герб України
gov.ua місцеве самоврядування України
  Пошук

Із 1 квітня Уряд вводить новий вид допомоги для багатодітних сімей у розмірі 1700 грн

Дата: 29.03.2019 15:11
Кількість переглядів: 1165

Постанова Кабінету Міністрів України «Деякі питання надання соціальної підтримки багатодітним сімям» (№ 250 від 13.03.2019 р.)

З метою покращення матеріального стану багатодітних сімей Уряд запровадив новий вид соціальних виплат – щомісячна допомога на дітей, які виховуються у багатодітних сім’ях, у розмірі 1700 грн. Це додатково до щомісячних 860 грн допомоги при народженні дитини.

Державна допомога призначатиметься на третю і кожну наступну дитину та виплачуватиметься щомісяця до досягнення дитиною 6-річного віку. У разі коли в сімї одночасно народилося двоє і більше дітей, внаслідок чого сімя набула статусу багатодітної, виплата допомоги здійснюватиметься на кожну таку дитину.

Для призначення допомоги одному з батьків, з яким постійно проживає дитина, необхідно звернутися до органу соціального захисту населення за місцем проживання багатодітної родини із заявою, форму якої повинно затвердити Мінсоцполітики. При подачі такої заяви необхідно предявити паспорт громадянина України (паспортний документ іноземця) або інший документ, що посвідчує особу та підтверджує її спеціальний статус, та подати копії таких документів:

- посвідчення батьків багатодітної сімї (з предявленням оригіналу) та посвідчення дитини з багатодітної сімї (з предявленням оригіналу);

- свідоцтв про народження всіх дітей (з предявленням оригіналів).

Право на нову допомогу багатодітні сімї матимуть уже з 1 квітня 2019 року. Також передбачено, що при зверненні за допомогою у період з квітня по червень 2019 року вона призначатиметься з 01.04.2019.

Виплати здійснюватимуться через Укрпошту чи уповноважений державою банк на соціальні виплати за вибором сім’ї. Якщо сім’я отримує щомісячну допомогу при народженні, вона може надати реквізити банківської картки, на яку зараховуються 860 грн.

Навіть якщо дитині 5 років, допомогу варто оформити – за рік держава фінансово підтримає сім’ю, надавши безповоротно 20 400 гривень на третю і кожну наступну дитину.

Фото без опису

 


« повернутися

Код для вставки на сайт

Вхід для адміністратора

Форма подання електронного звернення


Авторизація в системі електронних звернень

Авторизація в системі електронних петицій

Ще не зареєстровані? Реєстрація

Реєстрація в системі електронних петицій


Буде надіслано електронний лист із підтвердженням

Потребує підтвердження через SMS


Вже зареєстровані? Увійти

Відновлення забутого пароля

Згадали авторизаційні дані? Авторизуйтесь