Березанська громада
Миколаївська область
Логотип Diia
gov.ua місцеве самоврядування України
  Пошук

Культурно-мистецька акція "Від громади до громади"

Дата: 03.04.2019 16:50
Кількість переглядів: 916

Миколаївщиною крокує культурна акція «Від громади до громади», ініційована Миколаївським обласним центром народної творчості та культурно-освітньої роботи.  

Сьогодні, 3 квітня, Березанська об’єднана територіальна громада приймала на своїй землі робочу групу методистів МОЦНТ на чолі з директором, заслуженою артисткою України Наталією Баштовою. Перший візит делегації відбувся до Калинівського старостинського округу, затим перемістився до Малахівського Будинку культури, на базі якого відбувся творчий звіт колективів Малахівського БК Березанської селищної ради: виступили гурт "Сусідоньки" та дитячий гурт "Веселка"; Лиманівського БК та Вікторівського сільського клубу (Лиманівський старостат): виступив Дмитро Бояр, квартет "Кралечки", Іринка Горбурова, Карина Якименко та шкільний гурт "Лиманочка"; Матіясівського та А-Зоринського сільських клубів (Матіясівський старостат): виступали родинний дует Анастасія Манзовита і Наталія Божеску, родинне тріо Мами Яни Карапіря та доньок Соні і Петри та тріо "Родина"; Василівського БК (Василівський старостат): сестри Карина і Аліна Дем'янчик.

  

     

  

Увазі гостей також була представлена виставка декоративно-прикладного мистецтва майстрів-аматорів Василівського, А-Зоринського, Матіясівського, Вікторівського, Малахівського, Березанського закладів культури «Квітка Півдня», яка справила велике враження на обласних методистів своїми майстерністю і професіоналізмом.

     

  

За «круглим столом» колектив МОЦНТ та представники Березанської громади спланували подальшу спільну діяльність, спрямовану на участь аматорських колективів у обласних майстер-класах, семінарах, святах народної творчості, конкурсах і фестивалях різних рівнів для підвищення виконавської майстерності і творчого рівня. Фахівці Центру також надали методичні рекомендації щодо покращення рівня роботи аматорських колективів. Наталія Баштова зазначила, що треба розвивати різножанрове мистецтво у громаді, зокрема хореографічне та театральне. А також зробила акцент на кадровому питанні.

Очільник Березанської громади Валерій Хоміцький зазначив: «Реалізація культурних проектів таких як «Від громади до громади» надзвичайно важлива, адже подібні заходи не лише популяризують культуру, а й утверджують її відродження і розвиток. Культура в сільських громадах повинна бути серед пріоритетних сфер розвитку, інакше село занепадатиме. Ми це розуміємо і тому динамічно працюємо у цьому напрямку по кожному старостинському округу, намагаємося не лише зберегти надбане, а й розвиватися далі».

Беручи до уваги помітне бажання аматорів розвиватися і покращувати стан культури на Миколаївщині, директор МОЦНТ Наталія Баштова вручила подяку працівникам і творчим колективам закладів культури Березанської громади «за збереження і розвиток національної культури  та активну участь у культурно-мистецькій акції «Від громади до громади».

 


« повернутися

Код для вставки на сайт

Вхід для адміністратора

Форма подання електронного звернення


Авторизація в системі електронних звернень

Авторизація в системі електронних петицій

Ще не зареєстровані? Реєстрація

Реєстрація в системі електронних петицій


Буде надіслано електронний лист із підтвердженням

Потребує підтвердження через SMS


Вже зареєстровані? Увійти

Відновлення забутого пароля

Згадали авторизаційні дані? Авторизуйтесь