Березанська громада
Миколаївська область
Логотип Diia
gov.ua місцеве самоврядування України
  Пошук

Березанська громада відзначила День Перемоги

Дата: 09.05.2019 12:05
Кількість переглядів: 518

9 Травня з нагоди Дня Перемоги у Другій Світовій війні над нацизмом у Березанці відбулися урочистості й святковий концерт. Присутні велелюдного зібрання хвилиною мовчання та покладанням живих квітів вшанували пам’ять воїнів-героїв, які відстояли свободу нашої рідної Батьківщини. 

На заході був присутній ветеран війни, учасник бойових дій  Павло Григорович Філімоненко (житель с. Новоселівка, Василівський старостат), який з 14 років пішов на фронт і дійшов з перемогою до Берліна. Сивочолий ветеран на святі був нагороджений медаллю за звільнення Миколаївщини та почесною грамотою за виховання молодого покоління, яку вручив голова районної організації ветеранів Михайло Зінін. Павла Григоровича вітали Березанський селищний голова Валерій Хоміцький та молодь Березанки.

Затим відбувся дуже чудовий святковий концерт за участі самодіяльних артистів громади, який підготував колектив районного Будинку культури. Потім відбулося традиційне частування солдатською кашею.

Завершилося урочисто-святкове дійство велопробігом, в якому взяли участь мешканці Березанки багатьох вікових поколінь, у тому числі селищний голова. Велопробіг мав зупинку біля будинку єдиного в Березанській громаді інваліда війни Анатолія Миколайовича Чапчая. Валерій Хоміцький особисто привітав ветерана з Днем Перемоги та вручив квіти і подарунок. Велопробіг завершився біля живого вогню покладанням живих квітів до монументу загиблим землякам у Другій світовій війні.

Дякуємо тим, хто боровся за мир! Завжди пам’ятаємо подвиг воїнів-героїв!

              

 


Коментарі:

Ваш коментар може бути першим :)

Додати коментар


« повернутися

Коментування статті/новини

Код для вставки на сайт

Вхід для адміністратора

Форма подання електронного звернення


Авторизація в системі електронних звернень

Авторизація в системі електронних петицій

Ще не зареєстровані? Реєстрація

Реєстрація в системі електронних петицій


Буде надіслано електронний лист із підтвердженням

Потребує підтвердження через SMS


Вже зареєстровані? Увійти

Відновлення забутого пароля

Згадали авторизаційні дані? Авторизуйтесь