Березанська громада
Миколаївська область
Логотип Diia Герб України
gov.ua місцеве самоврядування України
  Пошук

Відбулось перше засідання комісії з визначення та відшкодування збитків власникам землі та землекористувачам

Дата: 14.08.2019 16:45
Кількість переглядів: 1466

Уряд вніс зміни до Порядку визначення та відшкодування збитків власникам землі та землекористувачам з метою посилення матеріальної спроможності територіальних громад та забезпечення повсюдності юрисдикції органів місцевого самоврядування на відповідній території. Це передбачено постановою Кабінету Міністрів України від 19 червня 2019 р. № 522.

Зокрема, надається можливість створювати комісії по визначенню та відшкодуванню збитків власникам землі не лише при виконавчих комітетах міських (містах обласного значення) рад, але й при інших міських, сільських та селищних радах.

Прийняття акта сприятиме зміцненню матеріальної і фінансової основи місцевого самоврядування та надання можливості удосконалити ведення самоврядного контролю на всіх територіях.

Здійснення функції контролю за використання та охороною земель забезпечить отримання додаткових надходжень до місцевих бюджетів у вигляді відшкодування збитків (неодержаних доходів).

На виконання даної постанови рішенням виконкому № 61 від 16.07.2019 р. створена комісія з визначення та відшкодування збитків власникам землі та землекористувачам (далі-Комісія).

Сьогодні, 14 серпня відбулося перше засідання Комісії з розгляду та нарахування Комісією втрат збитків розміру шкоди, заподіяної внаслідок самовільного зайняття земельної ділянки.

За результатами розгляду матеріалів Комісією складено акт з визначення розміру та відшкодування збитків власнику землі , який буде подано на затвердження виконавчого комітету.

Особа, діянням якого завдано збитки, на засідання не з'явилася, що не перешкоджає розгляду Комісії питання про визначення розміру збитків.

Березанська селищна рада нагадує мешканцям громади, що використання  земельних ділянок комунальної власності без документів, що підтверджують право користування або власності,  є порушенням чинного законодавства.

Рекомендуємо для уникнення непорозумінь та фінансових втрат - оформити право користування чи власності на земельні ділянки згідно норм чинного законодавства.

Фото без опису


« повернутися

Код для вставки на сайт

Вхід для адміністратора

Форма подання електронного звернення


Авторизація в системі електронних звернень

Авторизація в системі електронних петицій

Ще не зареєстровані? Реєстрація

Реєстрація в системі електронних петицій


Буде надіслано електронний лист із підтвердженням

Потребує підтвердження через SMS


Вже зареєстровані? Увійти

Відновлення забутого пароля

Згадали авторизаційні дані? Авторизуйтесь