Березанська громада
Миколаївська область
Логотип Diia Герб України
gov.ua місцеве самоврядування України
  Пошук

В Березанській громаді вшанували людей з інвалідністю

Дата: 27.11.2019 16:45
Кількість переглядів: 424

Сьогодні в Березанській районній бібліотеці відбувся районний захід до Міжнародного дня людей з особливими потребами, на який було запрошено громадян з обмеженими фізичними можливостями.

«Інвалідів досить часто сприймають як категорію людей, які не можуть жити повноцінним життям. Але це несправедливий стереотип по відношенню до них. Яскравим доказом цього є присутні на заході жителі нашої громади, які, вже будучи в похилому віці, ведуть активний спосіб життя і прославляють нашу Березанщину, завойовуючи всезагальну людську шану і повагу», - сказала у своїй промові начальник відділу соціального захисту населення, сім’ї, дітей та молоді селищної ради Наталія Матвієнко.

Фото без опису

Начальник управління соціального захисту населення Лариса Шека у вітальній промові акцентувала увагу присутніх на тому, що люди з особливими потребами - це духом незламні люди, це люди з великим серцем й великим терпінням і бажанням жити, як усі, активно. Вони беруть участь у різних конкурсах, змаганнях і отримують за це відповідні нагороди. Начальник УСЗН вручила Грамоти від райдержадміністрації учасникам обласного авторського літературно-музичного художнього конкурсу «Перлини Півдя» Миколі Голотюку, Надії Цьомі, Ользі Чередніченко.

За активну життєву позицію, особистий внесок у розвиток спорту серед осіб з інвалідністю були нагороджені грамотами від районної ради Сергій Ізбаш, Олександр Ахмет, Ганна Свинаренко, які вручив заступник голови райради Олексій Сидорчук.

За активну громадську діяльність, вагомий особистий внесок у справу соціального захисту осіб з інвалідністю, розвиток і підтримку інвалідного руху було нагороджено Подяками членів громадської організації «Березанська районна організація ВОІ СОІУ» Ганну Олійник (с. Красне) і Марію Гаврон (с. Новоселівка), які зайняли призові місця в обласному авторському літературно-музичному художньому конкурсі «Перлини Півдня» у номінації «Художня вишивка».

Грамотою за важливий внесок у розвиток самодіяльного мистецтва району було нагороджено музичний фольклорний ансамбль «Калинонька», який вже 10 років радує нас своїм звучним багатоголоссям на різних районних й обласних заходах.

Теплі слова подяки людям з інвалідністю висловив голова районної ради ветеранів Михайло Зінін, який пригадав факти свого життя, тісно пов’язані з людьми з інвалідністю, які заслуговують на повагу.

Для учасників заходу сьогодні співали Анна Свинаренко, подружжя Олександр Безнисько і Роза Жевлоченко, фольклорний ансамбль «Калинонька».

Захід підготувала і провела голова районної громадської організації осіб з інвалідністю Анна Свинаренко. Кошти на проведення заходу виділила Березанська селищна рада.

 

 

 



Коментарі:

Ваш коментар може бути першим :)

Додати коментар


« повернутися

Коментування статті/новини

Код для вставки на сайт

Вхід для адміністратора

Форма подання електронного звернення


Авторизація в системі електронних звернень

Авторизація в системі електронних петицій

Ще не зареєстровані? Реєстрація

Реєстрація в системі електронних петицій


Буде надіслано електронний лист із підтвердженням

Потребує підтвердження через SMS


Вже зареєстровані? Увійти

Відновлення забутого пароля

Згадали авторизаційні дані? Авторизуйтесь