Березанська громада
Миколаївська область
Логотип Diia
gov.ua місцеве самоврядування України
  Пошук

Вокальному жіночому ансамблю народної пісні "Калинонька" - 10 років

Дата: 20.12.2019 14:21
Кількість переглядів: 688

20 грудня в Березанській центральній районній бібліотеці відбулося урочисте відзначення 10-річного ювілею вокального жіночого ансамблю народної пісні «Калинонька».

За цей період ансамбль виступив на різних сценах району і області, подарувавши своїм глядачам майже 300 пісень. Цінність колективу – їхній досить широкий і різноманітний репертуар. Але перевагу самодіяльні артисти віддають українським народним пісням, завдяки яким відчуваєш колорит української пісні, відкриту, справжню українську душу.

Ансамбль має свій свою візитну картку, згідно якої за 10 років творчої праці виконано 265 пісень, середній вік учасників - 72 роки. Загальний стаж роботи - 396 років, мають 30 дітей, 15 онуків і 15 правнуків.

До ювілярів на свято прийшли з поздоровленнями справжні поціновувачі їхнього таланту, друзі, односельці. Вітали й представники від Березанської селищної ради - Наталія Матвієнко, начальник відділу соціального захисту населення, сім'ї, дітей та молоді, від райдержадміністрації - Лариса Шека, начальник районного управління соціального захисту населення та директорТериторіального центру з надання соціальних послуг Галина Швець.

Усі дякували за проникливі та запальні пісні, за незабутні емоції і враження. Зичимо колективу і його керівнику Олександру Безниську нових творчих досягнень та злетів і бажали «Калиноньці»  довгого сценічного життя, щоб і надалі зачаровували своїм співочим багатоголоссям.

Сьогодні колектив поповнився новими виконавцями. Поруч із старшим поколінням,  Світлана Білик, Ганна Свинаренко, Ангеліна Куртяк, Неллі Єгошина, Марія Гамуга, Галина Погребняк, Людмила Жевлоченко, Галина Шевченко,виступає молода зміна – Людмила Калкутіна, Наталка Журба і Оксана Музиченко.  Глядачі переконані, що у «Калиноньки» є майбутнє, що українська народна пісня житиме вічно.



Коментарі:

Ваш коментар може бути першим :)

Додати коментар


« повернутися

Коментування статті/новини

Код для вставки на сайт

Вхід для адміністратора

Форма подання електронного звернення


Авторизація в системі електронних звернень

Авторизація в системі електронних петицій

Ще не зареєстровані? Реєстрація

Реєстрація в системі електронних петицій


Буде надіслано електронний лист із підтвердженням

Потребує підтвердження через SMS


Вже зареєстровані? Увійти

Відновлення забутого пароля

Згадали авторизаційні дані? Авторизуйтесь