Березанська громада
Миколаївська область
Логотип Diia Герб України
gov.ua місцеве самоврядування України
  Пошук

До відома виробників сільськогосподарської продукції в галузях рослинництва, бджільництва та переробки продукції

Дата: 20.01.2020 13:21
Кількість переглядів: 1417

24.01.2020 в м. Миколаїв відбудеться велика конференція «Сертифікація в галузях: рослинництво, бджільництво, переробка».

Фото без опису

Організатор заходу – Фонд «Ласка» за підтримки Українського проекту бізнес-розвитку плодоовочівництва, що фінансується Урядом Канади, залучив найкращих експертів, які розкриють наступні питання:

  1. Сертифікат (ція) продуктів харчування в Україні на відповідність ДСТУ та ТУ;
  2. Органік-сертифікат, сертифікат GLOBALG.A.P, сертифікат ISO22000, сертифікат  FSS22000, сертифікат BRC, сертифікат IFS, сертифікат GlobalHalal.

Під час конференції учасники ознайомляться з Регламентом та Директивами ЄС, Стандартами САС, США, Канади, Китаю, ОАЄ, Індонезії.

Захід відбудеться за адресою: «Reikartz River Hotel», вул. Спортивна, 9, м. Миколаїв.

Участь у конференції безкоштовна за умови попередньої реєстрації через посилання: http:events.uhbdp.org/certification.

Телефони для довідок: (0512)45-21-78, моб. (067)514-70-80.

 

ПРОГРАМА КОНФЕРЕНЦІЇ

п'ятниця, 24 січня 2020 року

09:30 – 10:00    Реєстрація

10:00 – 10:00    Привітальне слово

10:10– 10:50    Сертифікація продуктів харчування в Україні на  відповідність ДСТУ  та ТУ.

Світлана Фоміна, Заступник керівника Органу з сертифікації систем управління ДП «Миколаївський науково-виробничий центр стандартизації, метрології та сертифікації»

  • ДСТУ та ТУ - відмінності та обов'язковість.
  • Для чого необхідна сертифікація продукції на відповідність української НД.
  • Вимоги до операторів ринку харчових продуктів для проведення сертифікації продукції на відповідність ДСТУ або ТУ (хто може замовити, що для цього повинен зробити, які документи мати та / або надати).
  • Послідовність робіт по сертифікації продукції.
  • Проведення лабораторних випробувань (досліджень) продукції в умовах ДСМ (хто може замовити, що для цього повинен зробити, що мати і / або надати).
  • Які послуги може запропонувати операторам ринку харчової продукції регіональне відділення ДСМ в Миколаїв.

10:15–10:50

Особливості сертифікації за правилами органічного виробництва.

Органік сертифікат для бджолярів.

Віталій Манзій, спеціаліст по сертифікації Органік Стандарт

  • Органічна продукція - поняття і відмінність в поняттях від екологічної, натуральної, чистої і т.д.
  • Стандарти органічного виробництва, схеми стандартизації (в т.ч. де знайти вимоги стандарту).
  • Для кого і для чого необхідна сертифікація продукції.
  • Вимоги до операторів ринку харчових продуктів для проведення сертифікації продукції (хто може замовити, що для цього повинен зробити, які документи мати і / або надати, терміни).
  • Послідовність робіт по сертифікації продукції.

10:50–11:30

Органік сертифікат для бджолярів

Олександр Гера, спеціаліст по сертифікації Органік Стандарт

11:30 – 12:00

Сертифікація за схемою GLOBAL GAP

Андрій Гармаш, фахівець з впровадження GlobalGAP. Член національної робочої групи GlobalGAP-Україна

  • На кого розрахований стандарт (для кого і для чого необхідна сертифікація продукції, в чому плюси дотримання вимог без сертифікації).
  • Варіанти і схеми стандартизації (в т.ч. індивідуальна і групова сертифікація).
  • Вимоги до виробників для проведення сертифікації продукції (де знайти вимоги стандарту, хто може замовити, що для цього повинен зробити, які документи мати та / або надати, терміни).
  • Послідовність робіт по сертифікації продукції.
  • Проведення лабораторних випробувань (досліджень) продукції (що для цього повинен зробити, що мати і / або надати, де провести, які показники перевіряти).
  • Як вибрати сертифікаційний орган.

12:00 – 12:30

Перерва на каву

12:30 – 13:00

Регламенти і Директиви ЄС, Стандарти САС, США, Канади, Китаю, ОАЄ, Індонезії

Юлія Слива, Директор ТОВ Intercert Garant Group

  • Країни, що пред'являють внутрішні вимоги до продукції.
  • Обов'язки виробників в розрізі визначення вимог до продукції (де знайти вимоги стандартів).
  • На якому етапі експорту контролюються вимоги країн експорту.
  • Проведення лабораторних випробувань (досліджень) продукції (де провести, які показники перевіряти).

13:00 – 13:30

ISO22000, FSS22000, BRC, IFS

Юлія Слива, Директор ТОВ Intercert Garant Group

  • На кого розраховані стандарти.
  • У чому різниця стандартів (в т. ч. де визнаються).
  • Варіанти і схеми стандартизації (в т.ч. для складів, логістичних центрів, для переробників).
  • Вимоги до виробників для проведення сертифікації продукції (де знайти вимоги стандарту, хто може замовити, що для цього повинен зробити, які документи мати та / або надати, терміни).
  • Послідовність робіт по сертифікації продукції.
  • Проведення лабораторних випробувань (досліджень) продукції (що для цього потрібно зробити, що мати і / або надати, де провести, які показники перевіряти).
  • Як вибрати сертифікаційний орган.

13:00 – 13:30

Інструменти для визначення нетарифних бар'єрів при експорті продукції. HelpDesk

Олена Коломойцева, Національний менеджер Проекту ІТС "Сприяння виходу малих і середніх підприємств плодоовочевого сектору на зовнішні ринки та включення їх у ланцюжки доданої вартості"

14:00 – 14:30

Підведення підсумків

 

 


« повернутися

Код для вставки на сайт

Вхід для адміністратора

Форма подання електронного звернення


Авторизація в системі електронних звернень

Авторизація в системі електронних петицій

Ще не зареєстровані? Реєстрація

Реєстрація в системі електронних петицій


Буде надіслано електронний лист із підтвердженням

Потребує підтвердження через SMS


Вже зареєстровані? Увійти

Відновлення забутого пароля

Згадали авторизаційні дані? Авторизуйтесь