Березанська громада
Миколаївська область
Логотип Diia Герб України
gov.ua місцеве самоврядування України
  Пошук

Березанська громада відзначила День Соборності України

Дата: 22.01.2020 13:22
Кількість переглядів: 350

22 січня в зеленій залі Березанського селищного будинку культури відбулася святкова урочистість до Дня Соборності України «Собор свободи нам серце зігріва».

День 22 січня 1919 року увійшов до календаря України, як велике державне свято – День соборності. Саме тоді на Софійській площі відбулася подія, про яку мріяло не одне покоління українських патріотів: було урочисто проголошено злуку Української Народної Республіки і Західно-Української Народної Республіки.

Після урочистого звучання національного Гімну України з вітальним словом до учасників святкового заходу звернувся  селищний голова Валерій Хоміцький, який наголосив: «Соборність – це символ України. Символ боротьби за волю та незалежність, порозуміння між людьми, це надія  і віра  у світле майбутнє. Я вважаю, що відзначення цього свята сьогодні важливе, як ніколи. Воно нагадує нам про те, що лише в єдності ми маємо силу, лише разом зможемо подолати всі біди та нещастя, які випали на долю нашого багатостраждального народу». 

З вітальними промовами до учасників святкового дійства звернулися виконувач функцій та повноважень голови райдержадміністрації, перший заступник голови райдержадміністрації Микола Шевчук, заступник голови районної ради Олексій Сидорчук та настоятель храму Віри, Надії, Любові та матері їх Софії отець Артемій.

На знак пошани і вдячності учасники зібрання хвилиною мовчання вшанували пам'ять героїв Небесної сотні, борців за свободу людей під час революції гідності, героїв, що полягли у боротьбі, захищаючи незалежність й територіальну цілісність нашої

України та поклали квіти до пам’ятника Великому Кобзарю й до меморіальної дошки нашого земляка Сергія Єрошенка.  

На святковому урочистому зібранні звучали пісні від юних артистів Березанського ЗЗСО – Нікіти Губернаторова й вокального гурту «Real stars» та завідуючої Матіясівським сільським клубом Наталії Архипенко і її донечки Софійки.

Фото без опису 

 

 

 



Коментарі:

Ваш коментар може бути першим :)

Додати коментар


« повернутися

Коментування статті/новини

Код для вставки на сайт

Вхід для адміністратора

Форма подання електронного звернення


Авторизація в системі електронних звернень

Авторизація в системі електронних петицій

Ще не зареєстровані? Реєстрація

Реєстрація в системі електронних петицій


Буде надіслано електронний лист із підтвердженням

Потребує підтвердження через SMS


Вже зареєстровані? Увійти

Відновлення забутого пароля

Згадали авторизаційні дані? Авторизуйтесь