Березанська громада
Миколаївська область
Логотип Diia Герб України
gov.ua місцеве самоврядування України
  Пошук

Шляхи від мрії до добрих доріг на Березанщині

Дата: 22.01.2020 15:21
Кількість переглядів: 520

22 січня у с. Дмитрівка відбулась зустріч членів робочої групи з розробки Стратегії розвитку Березанської ОТГ та Дмитрівського сільського голови Світлани Масіної, місцевих депутатів і активістів, які напрацьовували майбутній інфраструктурний та соціальний формат Дмитрівської сільради у єдиній Березанській громаді.

 

Учасники зустрічі погодились приєднатись до проекту «Добрі дороги у гармонійних громадах Березанщини» в якості ініціативи з будівництва нової дороги, яка з’єднає Ганнівку та Крутоярку.

«…Ми разом переконали ОДА та Миколаївську облраду у необхідності створення доброї дороги , що з’єднає степову Веселинівщину через села  Дмитрівської сільради – Комісарівку, Єлизаветівку та Дмитрівку і Березанське Примор’я.

Це відбудеться протягом 2020 – 2022 років на виконання п 8. Додатку 3 Регіональної програми розвитку автомобільних доріг загального користування Миколаївської області, що затверджена рішенням облради від 24.12.2019 № 2. 

Також дуже важливо, що представники Дмитрівської сільради зацікавились можливістю участі у формуванні спільної Стратегії розвитку нової ОТГ та рекомендували голові Березанської райради на виконання згаданого рішення облради створити робочу групу з розробки програми розвитку доріг у Березанському районі», —  так прокоментував напрацювання зустрічі директор ГО «Фонд розвитку м. Миколаєва» Михайло Золотухін.

Виступи учасників та запитання були достатньо емоційними, конструктивними та повчальними одночасно. Усіх присутніх цікавила подальша доля ремонту автодороги Широколанівка — Березанка, перевантаження автомобільним транспортом цього напрямку, питання спроможності та самодостатності Дмитрівки та подальше інтегрування території до Березанської громади.

«Живе відверте спілкування представників влади, громадянського суспільства та активу Дмитрівської громади було надзвичайно корисним та продуктивним.

У ході розмови було виявлено ряд цікавих та актуальних пропозицій, зокрема необхідність будівництва нової автомобільної дороги «Ганнівка — Крутоярка», яка має на меті з’єднати Дмитрівську громаду із територією майбутнього будівництва «ДТЕК — DTEK Тилігульської ВЕС», а також ймовірне будівництво АЗС у с. Дмитрівка…», -  

вважає  заступник голови Березанської районної ради Олексій Сидорчук. 

Прес-служба ГО «Фонд розвитку м. Миколаєва»

Круглий стіл проведено в рамках проекту «Добрі дороги у гармонійних громадах Березанщини», що реалізується ГО «Фонд розвитку м. Миколаєва» за підтримки МФ «Відродження» та при партнерстві з ГО «ЕКО Березань», Березанською райрадою та виконкомами Березанської, Коблевської ОТГ та Миколаївським місцевим центром ПВПД.

Круглий стіл є черговим заходом проекту «Дієві механізми гармонійного розвитку сіл в об’єднаних територіальних громадах Миколаївщині»,, що реалізується Фондом при партнерстві з Миколаївською облрадою, Миколаївською ОДА згідно на виконання технічного завдання 3.2.1.4. Плану заходів з реалізації у 2018-2020 роках Стратегії розвитку Миколаївської області на період до 2020.

Фото без опису Фото без опису

 


Коментарі:

Ваш коментар може бути першим :)

Додати коментар


« повернутися

Коментування статті/новини

Код для вставки на сайт

Вхід для адміністратора

Форма подання електронного звернення


Авторизація в системі електронних звернень

Авторизація в системі електронних петицій

Ще не зареєстровані? Реєстрація

Реєстрація в системі електронних петицій


Буде надіслано електронний лист із підтвердженням

Потребує підтвердження через SMS


Вже зареєстровані? Увійти

Відновлення забутого пароля

Згадали авторизаційні дані? Авторизуйтесь