Березанська громада
Миколаївська область
Логотип Diia Герб України
gov.ua місцеве самоврядування України
  Пошук

Зустріч народного депутата Артема Чорноморова з виборцями Березанщини

Дата: 27.01.2020 09:32
Кількість переглядів: 407

26 січня в залі засідань Березанської селищної ради відбулася зустріч народного депутата України Артема Чорноморова з виборцями Березанщини. Артем Олегович – голова підкомітету з питань економічної і фінансової політики в агропромисловому комплексі Комітету Верховної Ради України з питань аграрної та земельної політики.

Привітавшись, Артем Олегович звернувся до присутніх: «Я прийшов у політику з реального сектору життя і знаю це життя не з чуток…І сьогодні я тут, щоб почути вас, ваші проблеми і, маючи «вхід до трибуни», захищатиму і відстоюватиму ваші інтереси, інтереси свого округу і держави».

Так як народний депутат є членом аграрного комітету і представляє інтереси аграрного округу, то свій виступ почав із нагальних і болючих земельних питань. Зокрема сказав, що землі Миколаївської області за своєю якістю прирівняно до Полтавських і одні з найкращих в Україні. Єдиний недолік цього регіону – несприятливі кліматичні умови.

Фото без опису

Найболючіше зараз в державі питання децентралізації. Добровільний етап формування громад завершується. З цього приводу Артем Чорноморов сказав, що люди повинні самі вирішувати як їм жити далі. Вам обирати голову громади, вам жити в цій громаді. Але громада має бути спроможна, з урахуванням  задоволення всіх адміністративних, соціальних, медичних потреб населення. Ми демократичне суспільство. Держава повинна бути як сервіс. А державні структури – це теж сервіс, який працює на людей. Охорона праці – це сервіс, податкова – це сервіс, а не караючий орган…».

Що стосується громад Березанського району, то я підтримую, щоб було 2 громади – Березанська і Коблівська. Спірні питання і зауваження щодо об’єднання в громади вивчатимуться у Мінрегіоні.

Перші поставлені народному обранцю запитання стосувалися землі. Так, наприклад, жителів Матіясівського старостату хвилює, що на їхній території відсутні пасовища для випасу худоби, інших турбувало виділення земельних ділянок для ведення особистого селянського господарства. Дехто пропонував створювати сімейні фермерські господарства та підприємства по переробці сільгосппродукції, щоб підтримати село. Була пропозиція по створенню державного банку з продажу землі. Цікавилися чи є державна програма з підтримки розвитку переробної агропромислової галузі.

Відповідь народного депутата щодо виділення земельних ділянок для ведення особистого селянського господарства була такою: «Обіцяні 2 га землі сьогодні не всі зможуть отримати, бо її просто на всіх не вистачить. Але у Верховній Раді розглядається питання щодо можливої грошової компенсації для тих громадян, які не отримають землі, в розмірі вартості цієї землі».

Наступним було запитання щодо якості автомобільних доріг обласного значення. Наприклад, маму 4-ох дітей турбує незадовільний стан дороги, якою матіясівські діти їздять до Березанської опорної школи.

Артем Олегович відповів, що у такому стані дороги ми отримали у спадок. Проте питання ремонту доріг у Президента на часі, він особисто знає всю ситуацію по всіх дорогах нашої країни, у тому числі в Миколаївській області. На сьогодні Миколаївська область друга після Дніпропетровської, яка отримала право першочерговості по ремонту доріг в 2020-2022 роках. Держава виділила 4 млрд. 200 млн грн – такого ще ніколи не було. На округ ми отримали коштів більше, ніж уся Україна. Днями в Миколаєві планується зустріч щодо ремонту доріг, інформація буде висвітлена у фейсбуці.

До народного депутата надходили різні пропозиції:

В медичній сфері – передивитися медичну реформу в графі норми пацієнтів на одного лікаря-терапевта (2000 чол.), на одного сімейного лікаря 1800 чол., на одного терапевта – 900 чол. Яка може бути якість медичної послуги при такому навантаженні?!;

в освітянській сфері - щоб педагогам першої ланки (тобто дитсадків) встановили такі ж пільги, які мають педагоги навчальних закладів;

в соціальній сфері – щоб уряд звернув увагу на тотальне скорочення працівників соціальної сфери, в результаті чого знищується соціальна сфера; щоб державні кошти на придбання соціального житла виділялися на початок року, бо є випадки, коли діти випадають з вікової категорії в силу того, що кошти надійшли на кінець року; вирішити питання пільгового скрапленого газу для балонів; щоб з/п батьків-вихователів не зупинялася у випадку, якщо дитина продовжує навчання після школи;

в культурній сфері – щоб не закривали культурні заклади в маленьких і віддалених селах; щоб переглянули питання кодування сигналів супутникових антен українських каналів.

Також прозвучало запитання: «Чи буде у вас офіційна приймальня?», на що народний депутат відповів, що буде представництво десь на кінець березня-початок квітня.

Людей також цікавило чи є перспектива розвитку бізнесу на водних ресурсах Березанського лиману. На це Артем Чорноморов відповів, що за два дні у Южному відбудеться форум з інвесторами, участь в якому візьме і він у складі робочої групи. Все буде залежати від того, що хочуть інвестори, чи цікава буде їм акваторія Березанського лиману.

Наостанок Артем Олегович сказав, що реформи, які були запущені, ми не можемо зупинити. Ми їх тільки контролюємо і направляємо в потрібне русло. Якщо перейти конкретно до медичної реформи, де мають випадки закриття пологових будинків, то я буду відстоювати позицію відтермінування медичної реформи для досконалішого вивчення, а відгуки, які сьогодні прозвучали від народу на зустрічі щодо неефективності медичної реформи, я донесу до Міністерства охорони здоров’я.

Після закінчення зустрічі Артем Чорноморов і його помічник-консультант Микита Козиренко відвідали Березанський ЗЗСО, ДЮСШ, бібліотеку та стадіон «Фортуна». Були приємно вражені новими напрацюваннями громади, навчального та культурного закладів.

.

 



Коментарі:

Ваш коментар може бути першим :)

Додати коментар


« повернутися

Коментування статті/новини

Код для вставки на сайт

Вхід для адміністратора

Форма подання електронного звернення


Авторизація в системі електронних звернень

Авторизація в системі електронних петицій

Ще не зареєстровані? Реєстрація

Реєстрація в системі електронних петицій


Буде надіслано електронний лист із підтвердженням

Потребує підтвердження через SMS


Вже зареєстровані? Увійти

Відновлення забутого пароля

Згадали авторизаційні дані? Авторизуйтесь