Березанська громада
Миколаївська область
Логотип Diia Герб України
gov.ua місцеве самоврядування України
  Пошук

Громадське обговорення звіту з оцінки впливу на довкілля, що передбачає планову діяльність по розчистці річки Сосик

Дата: 04.02.2020 16:43
Кількість переглядів: 1608

4 лютого в приміщенні Березанської селищної ради відбулося громадське обговорення з оцінки впливу на довкілля планової діяльності, що передбачає розробку та впровадження заходів із збереження малих річок та/або джерел (річка Сосик місцевого значення, Березанський район, Миколаївської області). Рішення про розчистку річки Сосик було прийнято рішенням обласної ради від 21.12.2017 № 22 «Про затвердження Комплексної програми охорони довкілля Миколаївської області на 2018-2020 роки» та у відповідності з рішенням обласної ради від 21.12.2018 «Про обласний бюджет Миколаївської області на 2019 рік».

В громадському обговоренні, яке організувало управління екології та природних ресурсів Миколаївської ОДА, взяли участь селищний голова Валерій Хоміцький, спеціалісти селищної ради, депутати селищної ради, зокрема голова постійної комісії з питань земельних ресурсів, соціального розвитку та екології, благоустрою, житлово-комунального господарства Ігор Ходан, представники ГО «ЕКО Березань» Олексій Сидорчук і Іван Ірза та представники громадськості.

Аудиторії слухачів було представлено звіт оцінки впливу на довкілля у формі презентації та доповіді еколога ТОВ «Екологічна безпека» Анастасії Пашні. В процесі обговорення громадського слухання велася відеозйомка.

Фото без опису

Роботи по розчищенню річки Сосик від очерету, підчистки з поглибленням русла, планування укосу та прилеглої території, видалення очерету та засадженням саджанців листяних деревних порід  проводитимуться у літній період.

Основна мета проекту – розробка та впровадження заходів із збереження малих річок та/або джерел місцевого значення.

Важливою метою даного проекту є поліпшення соціально-екологічних умов життєдіяльності мешканців. Розчистка русла також виконується з метою поліпшення її екологічного та санітарного стану, а також створення можливості використання річки в рекреаційних цілях.

Питання, які поставила громадськість представникам екологічної служби Миколаївської ОДА і ТОВ «Екологічна безпека», не йшли в розріз із представленим звітом і оцінкою впливу на довкілля.



Коментарі:

Ваш коментар може бути першим :)

Додати коментар


« повернутися

Коментування статті/новини

Код для вставки на сайт

Вхід для адміністратора

Форма подання електронного звернення


Авторизація в системі електронних звернень

Авторизація в системі електронних петицій

Ще не зареєстровані? Реєстрація

Реєстрація в системі електронних петицій


Буде надіслано електронний лист із підтвердженням

Потребує підтвердження через SMS


Вже зареєстровані? Увійти

Відновлення забутого пароля

Згадали авторизаційні дані? Авторизуйтесь