Березанська громада
Миколаївська область
Логотип Diia Герб України
gov.ua місцеве самоврядування України
  Пошук

Сходка громадян у с. Марківка за письмовою скаргою жителів села

Дата: 06.02.2020 17:21
Кількість переглядів: 555

Березанська селищна рада 06.02.2020 за письмовою колективною скаргою жителів села Марківка провела сходку громадян, на якій крім спеціалістів селищної ради, був присутній і представник районної поліції.

Мешканці жаліються на свого односельця Гусейна Гулієва, який утримує близько 300 голів кіз і овець у своєму обійсті, що не відповідає ветеринарно-санітарним нормам. Через це й виникла конфліктна ситуація між односельцями, які проживають поряд, та господарем-утримувачем отари. Як стверджують підписанти скарги, Гусейн не реагує на їхнє прохання перевести отару овець подалі від будинків. Натомість велика концентрація сечі і фекалійних відходів тварин отруюють повітря і стають шкідливими для здоров’я людей. Овечу шерсть і відходи тварин собаки розтягують по всьому селу. А це є порушенням санітарних норм. У зв’язку з цим, марківці просять селищну раду долучитися до вирішення даної ситуації. Окрім того, місцеве населення просить перевірити чи сплачує Гусейн за послуги водопостачання.

Вислухавши обидві сторони, селищна рада за результатами зустрічі з громадянами с. Марківка, надала письмову відповідь підписантам скарги і Гусейну, де рекомендовано громадянину Гулієву Гусейну перенести утримання овець не менше як на 150 метрів від житлової забудови, а також укласти договір з КП «Березань» на послуги з водопостачання на 2020 рік та винести лічильник на центральну водомережу до 15.04.2020 р.

Громадянам скарги рекомендовано  звернутися  до Головного управління Держпродспоживслужби в Миколаївській області стосовно санітарного та епідемічного стану утримання овець громадянином Гулієвим в населеному пункті с. Марківка.

А також надано розяснення щодо наданих рекомендації Гусейну по утриманню овець й відповідь щодо оплати за водопостачання Гусейном за 2019 рік, яку він здійснив у повному обсязі.

Фото без опису Фото без опису Фото без опису Фото без опису Фото без опису Фото без опису

 

 

 


Коментарі:

Ваш коментар може бути першим :)

Додати коментар


« повернутися

Коментування статті/новини

Код для вставки на сайт

Вхід для адміністратора

Форма подання електронного звернення


Авторизація в системі електронних звернень

Авторизація в системі електронних петицій

Ще не зареєстровані? Реєстрація

Реєстрація в системі електронних петицій


Буде надіслано електронний лист із підтвердженням

Потребує підтвердження через SMS


Вже зареєстровані? Увійти

Відновлення забутого пароля

Згадали авторизаційні дані? Авторизуйтесь