Березанська громада
Миколаївська область
Логотип Diia Герб України
gov.ua місцеве самоврядування України
  Пошук

Звіт селищного голови Валерія Хоміцького за 2019 рік (II частина)

Дата: 21.02.2020 11:49
Кількість переглядів: 987

(Продовження звіту. Початок звіту читайте в I-ій частині публікації "Звіт селищного голови Валерія Хоміцького" за посиланням https://berezanska-gromada.gov.ua/news/1582274912/)

Культура

     Звітний 2019 рік став для нашої громади досить насиченим і в галузі культури. Мережа клубних закладів налічує 8 одиниць, які задовольняють культурні потреби жителів 20 населених пунктів  громади.

     На галузь культури використано кошти в сумі 1052,561 тис. грн, за рахунок цих коштів утримувалося 7 сільських клубів, з 1 листопада 2019 року на баланс селищної ради передано районний Будинок культури. Штатна чисельність працюючих станом на 01.01.2020 року становить 16,75 ставок, на оплату праці з нарахуванням витрачено кошти в сумі 753,780 тис. грн, або 71,6 % видатків на галузь.

     За звітний період:

- відремонтовано покрівлю у Вікторівському сільському клубі на суму 34,509 тис. грн;

         - проводиться капітальний ремонт у Малахівському сільському клубі на суму 153,222 тис. грн;

         - закуплено підсилювач звуку для Малахівського сільського клубу на суму 14,980 тис. грн;

         - закуплено акустичну систему для Лиманівського сільського клубу на суму 16,0 тис. грн;

         - встановлено електроконвектори у Вікторовському сільському клубі на суму 1,850 тис. грн та у Лиманівському сільському клубі на суму 9,590 тис. грн.

Фото без опису

Інші субвенції

     Для проведення заходів до днів села і селища, до Дня людей похилого віку, до Нового року витрачено кошти в сумі 52,947 тис. грн.

   Наші аматори успішно брали участь у різноманітних Всеукраїнських, обласних конкурсах, фестивалях, оглядах та семінарах, а  саме:

- Ренат Каражей та Губернаторов Нікіта у обласному вокальному фестивалі «Art- mix», керівник Коновалов С.П. зайняли І і ІІ місця;

- Архипенко Наталя, завідувач  Матіясівського СК, в обласному огляді «Материнська пісня» зайняла III  місце;

- Лариса Діденко, завідувач Малахівського СБК, у Всеукраїнському фестивалі «Пісенний драйв» зайняла III  місце;

- гурт «Лиманочка» Лиманівського старостинського округу, керівник Гонтаренко С.І., у вокальному конкурсі «Діапазон» зайняли ІІІ місце та Дронюк Ірина, директор Лиманівського сільського Будинку культури, стала Дипломантом вокального конкурсу «Діапазон».

     Також до культурного життя Березанки долучився і Березанський селищний Будинок культури в листопаді  2019 року театр «КУРАЖ» підтвердив звання «народний».

Фізична культура і спорт

     На галузь «фізична культура та спорт» використано кошти в сумі 231,461 тис. грн:  утримання стадіону «Фортуна», а також з 1 жовтня 2019 року передано з районного бюджету ДЮСШ на баланс селищної ради, на оплату праці з нарахуванням витрачено кошти в сумі 153,364 тис. грн. На утримання ДЮСШ  використано кошти на технічну перевірку засобів обліку, на повірку лічильників – 3,896 тис. грн, на виготовлення кошторисної документації на ремонт вузла обліку витрат  природного  газу – 11,755 тис. грн, на масляний обігрівач – 1,350 тис. грн. 

     У закладах освіти працюють гуртки спортивного напрямку із 6 секцій: футбол (Березанський ЗЗСО, Малахівська філія, Калинівський ЗЗСО), баскетбол (Лиманівський ЗЗСО), теніс (Березанський ЗЗСО, Малахівська філія), шахи (Лиманівський ЗЗСО),  в яких нараховується  107 учнів. Команда з футболу Березанського ЗЗСО І-ІІІ ст. (2007 р. н.) зайняла ІІ місце в обласних фінальних змаганнях на приз «Шкіряний м’яч». Команда з футболу Березанського ЗЗСО І-ІІІ ст. (2005 р. н.) зайняла І  місце в обласних фінальних змаганнях на приз «Шкіряний м’яч». Команда із гандболу Лиманівського ЗЗСО І-ІІІ ст. зайняла ІІ місце в обласних фінальних змаганнях з гандболу.

     Дитяча збірна команда з легкої атлетики Березанської селищної ради, до складу якої входять учні Березанського ЗЗСО І-ІІІст.  та  Лиманівського ЗЗСО І-ІІІст. (учителі Савчук Віталій Володимирович та  Горбуров Євгеній  Леонідович)   зайняла ІІІ місце в обласних фінальних змаганнях з легкої атлетики.

Охорона здоров’я

     На виконання Програми розвитку та фінансової підтримки Комунального некомерційного підприємства Березанський районний центр медико-санітарної допомоги Березанської районної ради селищною радою в 2019 році виділено кошти в сумі 723,686 тис. грн, на утримання 2-ох амбулаторій Березанської і Калинівської та 2-ох пунктів здоров’я в селах Лимани та Василівка, які до 1 квітня утримувались за рахунок коштів місцевих бюджетів, які не увійшли у фінансування за рахунок національної служби здоров’я. Три фельшерсько-акушерські пункти с. Малахове, с. А-Зорине, с. Новоселівка, які не ввійшли до фінансування за рахунок національної служби здоров’я, утримуються за рахунок коштів селищної ради. В 2019 році не залишилися без уваги пільгова категорія населення: на пільгові рецепти виділено кошти в сумі 35 тис. грн.

     У Березанській амбулаторії за кошти селищної ради встановлено 4 кондиціонери на суму 26,250 тис. грн.

     На виконання програми боротьби з онкологічними захворюваннями на території Березанської об’єднаної територіальної громади, селищною радою в 2019 році виділено 8,0 тис. грн для закупівлі знеболюючих препаратів.

     За  бюджетною програмою субвенція з місцевого бюджету на здійснення переданих видатків у сфері   охорони здоро’я за рахунок  коштів медичної субвенції передбачено 5771,9 тис. грн на надання багатопрофільної стаціонарної медичної допомоги населенню та утримання центральної районної лікарні.

     За рахунок залишку медичної субвенції на початок звітного року року використано 82,874 тис. грн на придбання продуктів харчування.                                           

     На придбання комп’ютерної техніки Центральній районній лікарні з селищного бюджету виділено коштів в сумі 100 тис. грн, на втановлення 2 кондиціонерів в терапевтичному відділенні використано 15,120 тис. грн, на оплату комунальних послуг –  400 тис. грн, на послуги  крім комунальних –12,550 тис. грн.

     За бюджетною програмою дотація з місцевого бюджету на здійснення переданих з державного бюджету видатків з утримання закладів освіти  та охорони здоров’я, за рахунок відповідної дотації з державного бюджету в сумі 400,0 тис. грн  перераховано на оплату комунальних послуг центральній районній лікарні.

Соціальний захист та соціальне забезпечення

     На території селищної ради з 1 жовтня 2018 року створено Центр надання соціальних послуг (далі – Центр) зі штатною чисельністю 18 чоловік. За 2019 рік на утримання Центру використано коштів в сумі 1234,142 тис. грн, з них на оплату праці з нарахуванням 1166,137 тис. грн (фактично зайнятих посад – 15, з них  соціальних робітників – 9).

     В центрі надання соціальних послуг створено 2 відділення: відділ соціальної допомоги вдома та  відділення організації  надання адресної натуральної та грошової допомоги, а також працює перукар та швачка.

     Соціальним працівникам в 2019 році закуплено 6 велосипедів: смт Березанка – 2, с. Лимани – 1, с. Василівка – 1, с. Новоселівка – 1, с. Малахове – 1 та 12 камер, 4 корзини  на велосипеди на загальну суму 15,004 тис. грн.

     За 2019 рік послугами центру надання соціальних послуг скористалися  326 осіб, соціальними послугами допомога вдома – 56 осіб, за рахунок селищного бюджету – 48 осіб, вісьмом особам соціальні працівники надавали послуги за рахунок оплати. Надійшло коштів до спеціального фонду Центру  18,5 тис. грн, які направлено на покращення умов праці соціальних робітників.

     Забезпечено перукаря робочим місцем: закуплено стілець офісний, машинку для стрижки, ножниці – 2 штуки, плойку, фен, електричний подовжувач – 2 штуки, бахили, маски медичні, халат на загальну суму 4,236 тис. грн.

     За 2019 рік послугами перукаря скористалися 148 осіб, за рахунок бюджету – 58 осіб, за надані платні послуги – 90 осіб, надійшло до бюджету  6,800 тис. грн.

     Також було створено робоче місце  для надання  послуг швачки, закуплено швейну машинку, дошку для прасування, праску, двоє ножиців для крою, халат на загальну суму 3,658 тис. грн.

     За звітний період послугами швачки скористалися 32 особи, з них: за рахунок селищного бюджету – 11 осіб, за рахунок оплати – 21 особа, до бюджету надійшло коштів в сумі 2,069 тис. грн.

     Працівники Центру спільно зі спеціалістами відділу соціального захисту населення селищної ради проводять рейди-перевірки якості надання соціальних послуг на дому самотньо проживаючих людей похилого віку.

     На виконання Комплексної програми захисту прав дітей Березанської селищної ради «Дитинство» на 2019-2021 роки, в 2019 році використано кошти в сумі 20,140 тис. грн, з них: до Всеукраїнського дня захисту дітей на придбання 853 пачок (морозиво, джеки) на суму 12,080 тис. грн та 16 дітям-інвалідам – матеріальна допомога в розмірі 200 грн на суму 3,200 тис. грн; до  Дня святого Миколая на придбання 81 новорічного подарунку, дітям батьків учасників АТО на суму 4,860 тис. грн.

     На виконання комплексної Програми соціального захисту людей похилого віку, осіб з обмеженими фізичними можливостями та осіб, які постраждали внаслідок Чорнобильської катастрофи Березанської селищної ради на період до 2020 року «Турбота», за 2019 рік використано кошти в сумі 404,879 тис. грн.

     Надано одноразову матеріальну допомогу:

- допомога  до Дня вшанування пам’яті учасників бойових дій на території інших держав (37 чоловік по 300 грн) на суму 11,1 тис. грн;                                           

-  учасникам, які постраждали внаслідок Чорнобильської катастрофи (26 осіб) на суму 5,2 тис. грн;                                                                                                                                

-   допомога до Дня Перемоги – 82 особи (інваліди війни – 1чол. по 500 грн, учасники бойових дій – 1чол. по 500 грн, вдови 22 чол. по 300 грн, учасники війни 58 чол. по 300 грн ) на суму 25 тис. грн;

- допомога учасникам АТО – 64 чоловіка  по 300 грн на суму 19,200 тис. грн;                                        

- допомога до Дня жертв Голодомору 29 чоловік по 300 грн на суму 8,700 тис. грн;                   

 – допомога до Дня інвалідів – 51 чоловік на суму 15,300 тис. грн;                                      

– допомога ліквідаторам, які постраждали внаслідок Чорнобильської катастрофи, – 14 чоловік на суму 2,8 тис. грн;

- допомога ювілярам, яким виповнилося 80 років, – 61 чоловік на суму 15,250 тис. грн;

- допомогу на лікування та вирішення соціально-побутових потреб 557 чоловік на суму 337,510 тис. грн.

     Також в 2019 році передано кошти районному бюджету в сумі 1141,794 тис. грн, з них:                                                                                                                                              

 – на надання пільг окремим категоріям громадян з оплати послуг зв’язку 20,273 тис. грн;                                                                                                                     

– на утримання Тузлівського стаціонарного відділення для проживання осіб, які не можуть вести самостійний спосіб життя через похилий вік, фізичні та розумові вади, в сумі 1050,0 тис. грн (11 осіб); 

– надання пільг населенню на оплату житлово-комунальних послуг (інвалідам по зору ) – 11,047 тис. грн;                                                                                           

– на надання соціальних гарантій фізичним особам, які надають соціальні послуги громадянам похилого віку, особам з інвалідністю, дітям з інвалідністю, хворим, які не здатні до самообслуговування і потребують сторонньої допомоги, в сумі 60,474 тис. грн.

Фото без опису

Житлово-комунальне господарство

     На забезпечення функціонування  водопровідно-каналізаційного господарства,   згідно з програмою «Питна вода України» Березанської селищної ради на 2006 – 2020р., на утримання КП «Березань» використано кошти в сумі 890,073 тис. грн – на проведення заходів по поточному ремонту водопроводів, оплату електроенергії.       

     Ремонт водопроводу в с. Матіясове – 199,000  тис. грн: придбання водопровідних труб та паливно-мастильних матеріалів, ремонт насосів –134,490 тис. грн, придбання насосу  ЕЦВ  на свердловину в с. Калинівка – 16,000 тис. грн та станції керування насосом Каскад ПЧ-20 – 60,260 тис. грн,                                                            

          оплата електроенергії – 490,465 тис. грн, придбання 10  баків для сміття – 39,000 тис. грн,  придбання труби для каналізації – 12,768 тис. грн, ремонт перетворювача частоти – 14,350 тис. грн.                                                                                                                                                        

     На поповнення статутного капіталу КП «Березань» селищною радою виділено кошти в сумі 1млн 572,4 тис. грн на придбання сміттєвоза та лійки для посипання піска.

    За звітний період видатки по загальному фонду становлять 3197,528 тис. грн, по спеціальному фонду 405,781 тис. грн спрямовано на проведення заходів щодо благоустрою та утримання в належному стані територій сіл та селища Березанської ОТГ.                                                                                                           

Проведено ремонт тротуарних доріжок: по вул. Суворова в смт Березанка на суму 191,152 тис. грн; від автовокзалу до вул. Степова  на суму 64,094 тис. грн; ремонт тротуарної доріжки на «Алеї закоханих» на суму 196,400 тис. грн; ремонт тротуарної доріжки від вул. Степова до вул. Молодіжна  на суму 84,902 тис. грн;  ремонт тротуарної доріжки біля спортивного майданчику Міні-футбольне поле на суму 49,481 тис. грн.

     Проведено ремонт огорож  кладовищ на загальну суму 851,4 тис. грн, з них: в  с. Андріївка 191,020 тис. грн, в с. Лиманське 79,385 тис. грн, в с. А-Зорине 80,785 тис. грн, в с. Матіясове 45,866 тис. грн, в с. Василівка  129,983 тис. грн, в  с. Лимани 199,996 тис. грн, в с. Вікторівка 124,359 тис. грн.

Фото без опису

     Проведено поточний ремонт огорожі біля спортивного майданчику для міні-футболу біля Березанського ЗЗСО – 31,409 тис. грн.

Проведено  поточний ремонт вуличного освітлення в с. Калабатине на суму   125,721 тис. грн (47 світлоточок).

Проведено поточний (ямковий ) ремонт дороги по провулку Банківському від вул. Суворова до вул. Дмитра Донцова  на суму 99,547 тис. грн.

Проведено поточний (ямковий ) ремонт дороги по вул. Перемога в смт Березанка на суму 183,683 тис. грн.

Проведено монтаж вуличної сцени в с. Калинівка – 197,073 тис. грн.

Проведено вивіз сміття з несанкціонованих сміттезвалищ в смт Березанка, с. Василівка, с. Матіясове, с. Лимани  на загальну суму 77,932 тис. грн.

Оплата за вуличне освітлення становить 348,529 тис. грн (всі чи частково населені пункти селищної ради  мають вуличне освітлення) .

На утримання 8,5 ставки працівників благоустрою витрачено 599,450 тис. грн (на оплату праці з нарахуваннями).

     Виконання заходів за рахунок цільових фондів – використано на придбання дитячого майданчику в с. Калинівка, альтанок, лавок, урн для сміття в смт Березанка в сумі 271,230 тис. грн.

Економічна діяльність

     На здійснення заходів із землеустрою витрачено кошти на проведення нормативно-грошової оцінки земель смт Березанка  29,829 тис. грн.

Членські внески до асоціацій органів місцевого самоврядування – 3,058 тис. грн.

     На завершення будівництва об?єктів житлово-комунального господарства використано 360,192 тис. грн, з них: на закінчення будівництва громадського туалету–  85,862 тис. грн, на завершення будівництва міні-футбольного поля – 274,330 тис. грн. 

     На виготовлення проектно-кошторисної документації на реконструкцію водопроводу в смт Березанка використано 199,983 тис. грн.

     Виконання інвестиційних проектів в рамках формування інфраструктури об`єднаних територіальних громад. Селищному бюджету передбачено субвенцію з державного бюджету місцевим бюджетам на формування інфраструктури об?єднаних територіальних громад 3538,300 тис. грн. Відповідно до протоколу від 13 червня 2019 року № 4 Департамент впровадження пріоритетних проектів регіонального розвитку Мінрегіонів затвердили 4 проекти:

Капітальний ремонт дороги по вул. Набережна від ПК 0+00 до ПК 3+52 в смт Березанка Березанського району Миколаївської області використано кошти субвенції з державного бюджету 1892,828 тис. грн, кошти селищного бюджету 56,424 тис. грн;

- Капітальний ремонт дороги (відновлення елементів покриття) по вул. Набережна від буд. № 16 до буд. № 41 в с. Василівка  Березанського району Миколаївської області, використано кошти субвенції з державного бюджету 680,690 тис. грн, кошти селищного бюджету – 200,315 тис. грн;

- Капітальний ремонт дороги (відновлення елементів покриття) по Провулку № 1 від вул. Радісна до вул. Садова в с. Калинівка Березанського району Миколаївської області використано кошти субвенції з державного бюджету 393,330 тис. грн, кошти селищного бюджету – 105,267 тис. грн;

- Капітальний ремонт дороги (відновлення елементів покриття) по вул. Шкільна від буд. № 1 до буд. № 30 в с. Лимани Березанського району Миколаївської області, використано кошти субвенції з державного бюджету 571,452 тис. грн, кошти селищного бюджету – 167,310 тис. грн.

     На виконання інвестиційних проектів в рамках здійснення заходів щодо соціально-економічного розвитку окремих територій з державного бюджету передбачено кошти на  придбання оргтехніки та фототехніки  для Березанського закладу загальної середньої освіти I-III ступенів Березанської селищної ради Миколаївської області в сумі 25,0 тис. грн.

Утримання та розвиток автомобільних доріг та дорожньої інфраструктури за рахунок субвенції з державного бюджету

     На виконання розпорядження обласної державної адміністрації від 09.07.2019р  № 270-р «Про затвердження переліку об?єктів по ремонту комунальних доріг  Миколаївської області на 2019 рік та розподіл субвенції з державного бюджету» передбачено  субвенцію з місцевого бюджету на фінансове забезпечення будівництва, реконструкції, ремонту і утримання автомобільних доріг  загального користування місцевого значення, вулиць і доріг комунальної власності у населених пунктах за рахунок відповідної субвенції з державного бюджету в сумі 593,0 тис. грн, з них: поточний ремонт автомобільної дороги по вул. Чернігівська в смт Березанка 198,0 тис. грн; поточний ремонт автомобільної дороги по вул. Медична в смт Березанка 197,0 тис. грн;                            поточний ремонт автомобільної дороги по вул. Степова в с. Калинівка 198,0 тис. грн. Кошти використано.

Інша діяльність

1.Заходи із запобігання та ліквідації надзвичайних ситуацій та наслідків стихійного лиха.

Відповідно до цільової соціальної програми розвитку цивільного захисту Березанської селищної ради на 2014-2019 роки,  по селищному бюджету  затверджено витрати в сумі  69 тис. грн, розпорядником коштів яких є Березанська селищна рада по заходах:

- поповнення матеріального резерву для запобігання і ліквідації наслідків надзвичайних ситуацій 69,0 тис. грн, з них за звітний період використано кошти в сумі 43,5 тис.грн. на придбання бензину 1200 літрів;

- на проведення заходів по тушінню пожежі на стихійному сміттезвалищі використано кошти в сумі 0,684 тис. грн.

2. На виконання Комплексної програми по сприянню оборонної та мобілізаційної готовності Березанської селищної ради на 2018-2020 роки  використано кошти в сумі 8 тис. грн – на придбання канцелярських товарів, для проведення заходів по оповіщенню призовників. 

     В бюджеті селищної ради передбачено резервний фонд в сумі 50 тис. грн, але за звітний період кошти не використовувались.

Міжбюджетні трансферти

     Дотація з місцевого бюджету на здійснення переданих з державного бюджету видатків з утримання закладів освіти  та охорони здоров?я за рахунок відповідної додаткової дотації з державного бюджету використано кошти в сумі 400 тис. грн (перераховано кошти районному бюджету на оплату комунальних послуг центральній районній лікарні).

     Субвенції з місцевого бюджету на проектні, будівельно-ремонтні роботи, придбання житла та приміщень для розвитку сімейних та інших форм виховання, наближених до сімейних, та забезпечення житлом дітей-сиріт, дітей, позбавлених батьківського піклування, осіб з їх числа  за рахунок відповідної субвенції з державного бюджету, на придбання житла дитині- сироті  Кохан  в сумі 366,792 тис.ігрн. 

     На виконання «Програми розвитку освіти Березанської селищної ради на 2019-2021 роки» обласному бюджету  надано субвенцію з селищного бюджету за рахунок залишку коштів освітньої субвенції, що утворився на початок бюджетного періоду, співфінансування  шкільний автобус 1000,0 тис. грн.

     Субвенція з місцевого бюджету на здійснення переданих видатків у сфері охорони здоровя за рахунок коштів медичної субвенції використано кошти в сумі 5889,3 тис. грн, або 100 % (передано районному бюджету на утримання установ охорони здоровя (центральну районну лікарню).

     Субвенція з місцевого бюджету за рахунок залишку коштів медичної субвенції, що утворився на початок бюджетного періоду, субвенція районному бюджету для центральної районної лікарні, на придбання продуктів харчування, використано 82,874 тис. грн.

Інші субвенції з селищного бюджету в сумі 4940,827 тис. грн, з них:

    Обласному бюджету

   Субвенція з  бюджету Березанської селищної ради обласному бюджету на реалізацію заходів, спрямованих на розвиток системи охорони здоров’я у сільській місцевості, а саме: на будівництво амбулаторії первинної медико-санітарної допомоги (1-2 лікаря без житла) по вул. Центральна, 12 в с. Калинівка Березанського району становить 628,965 тис. грн.

     Субвенція з бюджету Березанської селищної ради  обласному бюджету на забезпечення якісної, сучасної та доступної загальної  середньої освіти «Нова українська школа» – 9,184 тис.грн.

    Субвенція з селищного бюджету Березанської селищної ради Березанського району обласному бюджету для  співфінансування видатків на придбання  телемедичного обладнання для амбулаторії первинної медико-санітарної допомоги (1-2 лікаря без житла) по вул. Центральна, 12 в с. Калинівка Березанського району) – 11,0 тис. грн.

     Районному бюджету

Утримання комунальної дитячо-юнацької спортивної школи – 154,586 тис. грн.

Утримання КНП «Березанський районний центр первинної  медико-санітарної допомоги Березанської районної ради» – 721,013 тис. грн.

Оплата комунальних послуг, проведення медогляду педпрацівникам, компютерна техніка, кондиціонери ЦРЛ – 527,670 тис. грн.

Знеболюючі медикаменти онкохворим – 7,863 тис. грн.

Утримання бібліотек – 571,587 тис. грн.

Утримання школи естетичного виховання – 609,0 тис. грн.

Надання позашкільної освіти – 355,906 тис. грн.

Утримання Трудового архіву – 63,802 тис. грн.

Утримання громадських організацій ради ветеранів і ради інвалідів – 40,850 тис. грн.

Утримання Тузлівського стаціонарного відділення людей похилого віку 1047,133 тис. грн.

Послуги зв’язку пільгової категорії населення – 10,364 тис. грн.

На надання соціальних послуг громадянам похилого віку, інвалідам, дітям- інвалідам, хворим, які не здатні до сомообслуговування і потребують постійної сторонньої допомоги, – 50,464 тис. грн.

Оплата комунальних послуг інвалідам по зору 11,047 тис. грн.

     Загальноосвітні школи – харчування дітей із села Василівка, які навчаються в Краснянському закладі загальної освіти – 110,5 тис. грн.

 

     Ще можна багато говорити про діяльность селищної ради. Ми знаємо свої слабкі місця, недоліки, які будемо виправляти. Проте, вся робота і моя, як голови, і виконавчого аппарату у вас на очах. Я розумію свою особисту відповідальність перед громадою за кожне наше рішення, кожен наш практичний крок.

     Мешканці нашої громади  чекали і чекають від місцевої влади виважених рішень та позитивних результатів при вирішенні будь-яких питань життєдіяльності громади. Я завжди налаштований на плідну співпрацю та на діалог з усіма, хто бажає щось зробити корисне для свого села, свого селища. Я вдячний усім, хто допомагав селищній раді в цей нелегкий період розвитку практичними справами, своїм досвідом, конструктивними порадами та об’єктивними зауваженнями.

     Закликаю всіх і надалі трудитися з повною віддачею на благо наших мешканців. Переконаний, що тільки спільними зусиллями ми зможемо створити та розбудувати процвітаючу громаду, разом досягти вагомих результатів у покращенні інфраструктури громади.

Березанський селищний голова Валерій ХОМІЦЬКИЙ


« повернутися

Код для вставки на сайт

Вхід для адміністратора

Форма подання електронного звернення


Авторизація в системі електронних звернень

Авторизація в системі електронних петицій

Ще не зареєстровані? Реєстрація

Реєстрація в системі електронних петицій


Буде надіслано електронний лист із підтвердженням

Потребує підтвердження через SMS


Вже зареєстровані? Увійти

Відновлення забутого пароля

Згадали авторизаційні дані? Авторизуйтесь