Березанська громада
Миколаївська область
Логотип Diia Герб України
gov.ua місцеве самоврядування України
  Пошук

Запобіжні заходи щодо поширення коронавірусу в Березанській ОТГ    

Дата: 12.03.2020 13:14
Кількість переглядів: 1625

В селищній раді вранці відбулося засідання комісії з питань техногенно-екологічної безпеки і надзвичайних ситуацій Березанської селищної ради, яке пройшло під головуванням очільника Березанської ОТГ Валерія Хоміцького. На порядку денному розглядалося питання про запобіжні заходи протиепідеміологічного характеру щодо запобігання гострої респіраторної хвороби, спричиненої новою коронавірусною інфекцією (у відповідності до постанови Кабінету Міністрів України від 11.03.2020 р. № 211 «Про запобігання поширенню на території України коронавірусу COVID-19»).

Фото без опису

Одними з основних запобіжних заходів, прийнятих комісією селищної ради, є введення карантину в закладах освіти на три тижні (з 12.03. - 03.04.2020); обмеження щодо проведення масових культурно-розважальних та інших заходів, пов’язаних з великою скупченістю людей; в закладах освіти, культури та інших місцях масового скупчення людей терміново забезпечити введення та підтримання режиму дезінфекції; проведення 12.03.2020 о 16.00 роз’яснювальної роботи з працівниками торгівлі, закладів громадського харчування, КП «Центральний ринок» за участю фахівців Головного Управління Держпродспоживслужби в Миколаївській області Березанського міжрайонного управління з метою ознайомлення Рекомендацій щодо проведення профілактичних заходів з недопушення поширення випадків на вірусні захворювання (коронавірус).

Детальніша інформація про прийняті заходи у Протоколі № 7.

 

Протокол № 7

засідання комісії з питань техногенно-екологічної безпеки

 і надзвичайних ситуацій Березанської селищної ради

 

 

 12.03.2020                                                                                                             смт Березанка

09:00 годин

Головував: Хоміцький В.А. – селищний голова

Члени комісії: -  за окремим списком (додається).

Присутні: - Смоляк А.В. – начальник відділу освіти, культури, молоді та спорту, Гопайнич І.М. – спеціаліст сектору ЖКХ

ПОРЯДОК  ДЕННИЙ:

  1. Про запобіжні заходи протиепідеміологічного характеру щодо запобігання гострої респіраторної хвороби, спричиненої новою коронавірусною інфекцією (COVID-19), виявленою у місті Ухань (провінція Хубей, Китай) (відповідно до постанови Кабінету Міністрів України від 11.03.2020 р. №211 «Про запобігання поширення на території України коронавірусу COVID-19»).

Слухали: Хоміцького В.А. – селищного голову Березанської ОТГ, який зазначив, що відповідно до постанови Кабінету Міністрів України від 11.03.2020 р. № 211 «Про запобігання поширенню на території України коронавірусу COVID-19» та статті 29 Закону України «Про захист населення від інфекційних хвороб» з метою запобігання поширенню на території України коронавірусу, на всій території України встановлено з 12 березня по 3 квітня 2020 року карантин. Ми повинні мобілізувати всі сили та спланувати профілактичні заходи з метою уникнення цієї хвороби на території нашої громади.

З метою вжиття заходів

КОМІСІЯ ВИРІШИЛА:

  1. Інформацію щодо заходів з питань профілактики гострої респіраторної хвороби, спричиненої коронавірусом COVID-19, взяти до відома.
  2. Відділу освіти, культури, молоді та спорту (Смоляк А.В.):
    1. Ввести в закладах освіти на три тижні карантин (з 12.03. - 03.04.2020).
    2. Проводити виплату заробітної плати працівникам закладів освіти та дошкільних закладів згідно з чинним законодавством.
    3. Запровадити обмеження щодо проведення масових культурно-розважальних та інших заходів, пов’язаних з великою скупченістю людей.
    4. Терміново забезпечити введення та підтримання режиму дезінфекції.          
  3. Відділу соціального захисту населення, сім’ї, дітей та молоді (Матвієнко Н.П.)   провести інформаційно-роз’яснювальну роботу серед населення громади.
  4. Виконуючим обов’язки старост Василівського, Матіясівського, Калинівського, Лиманівського старостинських округів провести інформаційно-роз’яснювальну роботу серед населення та працівників торгівлі й громадського харчування. У межах своєї компетенції та напрямків діяльності забезпечити посилення  епідемічного режиму і проведення комплексу дезінфекційних заходів у місцях масового перебування людей.
  5. Керівникам підприємств, установ та організацій Березанської селищної ради, незалежно від форм власності та відомчого підпорядкування, в межах своїх компетенцій та напрямків діяльності:

5.1 провести роз’яснювальну роботу з персоналом щодо індивідуальних заходів профілактики та реагування на виявлення симптомів серед працівників;

5.2 роздрукувати інформаційні постери та нагадування персоналу про важливість та техніку миття рук або обробку рук спиртовмісними антисептиками;

5.3 не допускати працівників, які мають ознаки респіраторних захворювань, до роботи та обслуговування громадян;

5.4 забезпечити вологе прибирання з використанням миючих та дезінфікуючих засобів та провітрювання приміщень.

           6. 12 березня 2020 року о 16.00 в залі засідань селищної ради провести роз’яснювальну роботу з працівниками торгівлі, закладів громадського харчування, КП «Центральний ринок» за участю фахівців Головного Управління Держпродспоживслужби в Миколаївській області Березанського міжрайонного управління з метою ознайомлення Рекомендацій щодо проведення профілактичних заходів з недопушення поширення випадків на вірусні захворювання (коронавірус).

 

Голова комісії                                                      Валерій ХОМІЦЬКИЙ

Секретар комісії                                                   Наталія МАТВІЄНКО

 

 

 


Коментарі:

Оксана
2020-03-12 17:22:30

Якщо виносите питання на нараду то добре продумайте про,що будите говорити і чи є необхідність виставляти таку інформацію у фейсбуці.На мою думку нічого конкретного не вирішено.Навіть лікарі не прийняли участі в вашому засіданні.Поки що район один,лікарня одна тл потрібно було зробити розширене засідання за участю інших представників,а це і заклади освіти,медицина,МЧС,СЕС ...

Яцюх Галина Олександрівна
2020-03-12 16:13:58

Треба роз"яснювати Всім і Всюди !!!Додержуватися простих гігієничних правил .Мити руки! Дезинфікувати! Додержуватися чистоти де живемо і працюємо -це наш Обов"язок!!! А зараз і Правило № 1 .А також додержуватись правил які пропонують для подолання корона вірус .Піддержуймо один одного! Разом здолаємо цю чуму віка .

Анонім
2020-03-12 15:10:47

Як можна вирішувати таке серйозне питання без лікарні,СЕС тощо.Як голова ОТГ може сам говорити про рекомендації,коли про це краще знає лікар?інфекціоніст.

Додати коментар


« повернутися

Коментування статті/новини

Код для вставки на сайт

Вхід для адміністратора

Форма подання електронного звернення


Авторизація в системі електронних звернень

Авторизація в системі електронних петицій

Ще не зареєстровані? Реєстрація

Реєстрація в системі електронних петицій


Буде надіслано електронний лист із підтвердженням

Потребує підтвердження через SMS


Вже зареєстровані? Увійти

Відновлення забутого пароля

Згадали авторизаційні дані? Авторизуйтесь