Березанська громада
Миколаївська область
Логотип Diia Герб України
gov.ua місцеве самоврядування України
  Пошук

Коментар МЗС України щодо ухвалення проекту резолюції ГА ООН «Глобальна солідарність для боротьби з COVID-19»

Дата: 03.04.2020 12:03
Кількість переглядів: 380

Україна вітає ухвалення резолюції ГА ООН «Глобальна солідарність для боротьби з COVID-19» Генеральною Асамблеєю ООН та, як співавтор, висловлює вдячність Ліхтенштейну, Норвегії, Швейцарії, Гані, Індонезії, Сінгапуру за ініціативу із внесення проекту рішення, а також усім співавторам за його підтримку.

 

Безпрецедентний рівень участі держав у схваленні резолюції є чітким сигналом, що ми єдині, а ООН здатна взяти на себе роль координатора глобальної боротьби з пандемією COVID-19. Україна вітає провідну роль Голови 74-ї сесії Генеральної Асамблеї ООН Тайяні Мухаммада-Банде в організації роботи ГА ООН в цей нелегкий період.

Україна також підтримує заклик Генерального секретаря ООН Антоніо Гутерріша вирішити питання щодо надзвичайних ситуацій у сфері охорони здоров'я та зосередити увагу на заходах соціального впливу та економічного реагування. Зокрема, підтримку зусиллям Генсека ООН висловив Президент України під час їхньої телефонної розмови 2 квітня.

В умовах глобальної кризи, коли світу особливо потрібна єдність, РФ вирішила скористатися ситуацією для просування власних вузькополітичних інтересів. Ігноруючи відсутність підтримки абсолютної більшості держав-членів ООН, Російська Федерація подала паралельний проект резолюції, головний посил якого, попри включення до його назви питання COVID-19, повністю вписується в логіку її попередніх закликів до скасування обмежувальних заходів, що були запроваджені у відповідь на вчинення нею найтяжчого міжнародного злочину – збройної агресії.

Росія зухвало ігнорує заклик Генерального секретаря ООН до глобального перемир’я, продовжуючи збройні провокації та блокуючи доступ міжнародних організацій до окупованих територій України на тлі поширення COVID-19. Внесений Російською Федерацією проект резолюції - чергова спроба створити пропагандистське прикриття для своєї агресивної зовнішньої політики.

Україна виступає проти намагань Російської Федерації скористатися скрутною гуманітарною ситуацією для уникнення міжнародно-правової відповідальності. Ці маніпуляції лише шкодять важливій роботі, яку здійснюють Генеральний секретар ООН та Організація Об'єднаних Націй у зміцненні співробітництва між державами у боротьбі проти COVID-19 та мінімізації його наслідків.

Закликаємо всі країни продемонструвати єдність у боротьбі з небувалою пандемією. Лише спільними зусиллями, а не гаслами та деклараціями, можна подолати надскладні виклики, що стоять перед людством.

Фото без опису

За інформацією, розміщеною на офіційному сайті Миколаївської облдержадміністрації.


Коментарі:

Ваш коментар може бути першим :)

Додати коментар


« повернутися

Коментування статті/новини

Код для вставки на сайт

Вхід для адміністратора

Форма подання електронного звернення


Авторизація в системі електронних звернень

Авторизація в системі електронних петицій

Ще не зареєстровані? Реєстрація

Реєстрація в системі електронних петицій


Буде надіслано електронний лист із підтвердженням

Потребує підтвердження через SMS


Вже зареєстровані? Увійти

Відновлення забутого пароля

Згадали авторизаційні дані? Авторизуйтесь