Березанська громада
Миколаївська область
Логотип Diia
gov.ua місцеве самоврядування України
  Пошук

Соціальні служби Березанської ОТГ та РДА на підтримку дітей в умовах карантинних обмежень

Дата: 06.04.2020 14:08
Кількість переглядів: 373

У період, коли вся Україна перебуває у стані карантинних обмежень, соціальні служби органів місцевого самоврядування та адміністрацій проводять особливий нагляд і контроль за сімями з дітьми задля забезпечення прав дітей та належної підтримки дітей в умовах карантинних обмежень.

Так, у  неділю, 05.04.2020, до відповідних служб селищної ради та райдержадміністрації надійшло телефонне звернення від небайдужі громадян про сім’ю в Березанці, в якій батьки зловживають алкогольними напоями і не виконують належним чином батьківські обов’язки. За цим повідомленням одразу ж на місце виїхала комісія. На момент перевірки двоє дітей, 1 рік та 10 років, були залишені без нагляду, у помешканні брудно, холодильник майже порожній.

Горе-батьків знайшли і провели з ними бесіду, а також рекомендували не залишати дітей без нагляду, не зловживати алкогольними напоями, поповнити запас продуктів, привести в належний санітарний стан житло, для старшої дівчинки організувати робоче місце для дистанційного навчання, пройти лікування від алкогольної залежності.

Батьків також було попереджено про ймовірність відібрання у них дітей, якщо вони не виконають зазначені рекомендації.

У складі комісії працювали начальник відділу соціального захисту населення, сім’ї, дітей та молоді селищної ради Наталія Матвієнко, начальник служби у справах дітей райдержадміністрації Віра Заблоцька, в. о. начальника центру соціальних служб сім’ї, дітей та молоді райдержадміністрації Олена Ковєнєва.

Фахівці соціальних служб та у справах дітей доводять до відома усіх батьків, що в умовах карантину проводиться особливий нагляд з метою недопущення під час карантину перебування груп дітей на вулиці, на дитячих та спортивних майданчиках, в інших громадських місцях, а також залишення дітей без нагляду дорослих.

 

 


Коментарі:

Ваш коментар може бути першим :)

Додати коментар


« повернутися

Коментування статті/новини

Код для вставки на сайт

Вхід для адміністратора

Форма подання електронного звернення


Авторизація в системі електронних звернень

Авторизація в системі електронних петицій

Ще не зареєстровані? Реєстрація

Реєстрація в системі електронних петицій


Буде надіслано електронний лист із підтвердженням

Потребує підтвердження через SMS


Вже зареєстровані? Увійти

Відновлення забутого пароля

Згадали авторизаційні дані? Авторизуйтесь