Березанська громада
Миколаївська область
Логотип Diia
gov.ua місцеве самоврядування України
  Пошук

Станом на 20.00 12 квітня в Миколаївській області зареєстровано 5 підтверджених випадків COVID-19

Дата: 12.04.2020 21:10
Кількість переглядів: 387

 

Першими захворіли 2 жінки пенсійного віку, мешканки с.Воронівка Вознесенського району. На даний час вони перебувають на стаціонарному лікуванні в КНП «Миколаївський обласний центр лікування інфекційний хвороб».

За фактом виявлення цих випадків проведено епідеміологічне розслідування із застосуванням лабораторних методів досліджень, виявлено 3 позитивних результати серед контактних. З них дві особи мешкають у с.Воронівка, одна у м.Вознесенську.

Протиепідемічні заходи у вогнищі продовжуються. На даний час проведено визначення розширеного кола контактних у кількості 17 осіб, які потребують термінового лабораторного обстеження
---
Протягом дня за медичною допомогою звернувся 1 пацієнт з підозрою на COVID-19, якого госпіталізовано до КНП «Миколаївський обласний центр лікування інфекційних хвороб».

Наразі в інфекційному стаціонарі знаходиться 15 пацієнтів з підозрою на COVID-19 та 2 пацієнти з лабораторно підтвердженим діагнозом «Короновірусна інфекція COVID-19». Ще 3 особи з виявлених контактних з лабораторно підтвердженим діагнозом «Короновірусна інфекція COVID-19» отримують амбулаторне лікування вдома в умовах самоізоляції.
----

Всього з початку 2020 за медичною допомогою звернулося 123 пацієнти з підозрою щодо захворювання на COVID-19, з них 78 пацієнтів госпіталізовано, 45 особам призначено амбулаторне лікування в умовах самоізоляції.

- - -
Лабораторно обстежено на COVID-19 методом полімеразної ланцюгової реакції (ПЛР) 118 пацієнтів.
На сьогодні 2 обстежених особи з позитивним результатом, 93 особи мають негативний результат, 14 проб в роботі та 9 осіб в стадії обстеження.

Також з 7 по 12 квітня 2020 року обстежено методом ПЛР 148 осіб з діагнозом «Пневмонія» будь якої етіології, контактних осіб з підозрілими випадками та осіб, які прибули із-за кордону. З низ 3 особи з позитивним результатом, 67 осіб мають негативний результат, 78 проб в роботі

- - -

З 16 березня впроваджено облік жителів Миколаївської області, які прибули із-за кордону та різними шляхами повернулися до місця постійного проживання. За ними ведеться медико-санітарне спостереження та контроль щодо дотримання термінів та умов самоізоляції.

Всього на облік було взято 3063 осіби.
На 20.00 12.04.2020 знято з обліку 2069 осіб у зв’язку із завершенням термінів самоізоляції.
Ведеться медико-санітарне спостереження за 994 особами.
- - -

Про це повідомляє оперативний штаб при Головному державному санітарному лікареві Миколаївської області

Нагадуємо, що в області працює гаряча лінія щодо профілактики коронавірусу та алгоритму дій у разі підозри на гостре респіраторне захворювання за телефоном (0512) 46 47 57


« повернутися

Код для вставки на сайт

Вхід для адміністратора

Форма подання електронного звернення


Авторизація в системі електронних звернень

Авторизація в системі електронних петицій

Ще не зареєстровані? Реєстрація

Реєстрація в системі електронних петицій


Буде надіслано електронний лист із підтвердженням

Потребує підтвердження через SMS


Вже зареєстровані? Увійти

Відновлення забутого пароля

Згадали авторизаційні дані? Авторизуйтесь