Березанська громада
Миколаївська область
Логотип Diia Герб України
gov.ua місцеве самоврядування України
  Пошук

Прем’єр-міністр: Україна вчасно увійшла в карантин, і вчасно з нього вийде

Дата: 30.04.2020 10:03
Кількість переглядів: 376

Україна сьогодні має порівняно невелику кількість тих, які захворіли на коронавірусну інфекцію COVID-19, завдяки тому, що вчасно були введені обмежувальні заходи.

Про це заявив Прем’єр-міністр України Денис Шмигаль, відкриваючи чергове засідання Кабінету Міністрів у середу, 29 квітня.

Він зазначив, що в останні дні до Уряду надходить багато звернень щодо необхідності послабити карантинні заходи. Проте, за словами Прем’єр-міністра, безвідповідальні заклики достроково вийти з карантину можуть лише нашкодити і наразити багатьох українців на небезпеку.

«Я хочу звернутись до всіх українців та особливо до представників бізнесу. Те, що у нас менше хворих у порівнянні з іншими країнами, – це завдяки вчасно вжитим карантинним заходам та вашій відповідальній позиції по цих заходах. Ми вчасно зайшли в карантин і вчасно з нього вийдемо», – наголосив Прем’єр-міністр.

Він зазначив, що дорожню карту по виходу з карантину, яка складається з п’яти етапів, було презентовано минулого тижня.

«Швидкість послаблення по інших сферах та об’єктах залежатиме від епідемічної ситуації. Я вже доручив всім міністерствам та відомствам розробити критерії для тих об’єктів, які будуть поступово відкриватися. Це стосується і відкриття агропродовольчих ринків. МОЗ та Мінекономіки за моїм дорученням вже розробили чіткі критерії роботи ринків та чіткі алгоритми контролю», – підкреслив очільник Уряду.

Фото без опису

Денис Шмигаль також поінформував, що вчора на Раді з питань економічного розвитку з провідними економістами був підтриманий запропонований Урядом «адаптивний» карантин. Це означає, що в разі спалахів інфекції в окремих регіонах карантинні обмеження будуть посилюватися саме там, а не по всій країні.

«Ми також маємо усвідомити, що навіть після відкриття всіх закладів та транспорту – маски, дезінфектори та соціальне дистанціювання – нікуди не дінуться. Відтепер це норма», – підкреслив Прем’єр-міністр.

Очільник Уряду також торкнувся питання високих зарплат топ-посадовців та членів наглядових рад державних компаній та корпорацій. Він зазначив, що в умовах коронакризи – це неприпустимо, і анонсував прийняття рішення щодо обмеження таких виплат.

Денис Шмигаль повідомив, що Уряд продовжує політику підтримки малого та середнього бізнесу: «Уряд запропонує зміни, що дадуть змогу отримувати кредити в банках під державні гарантії. Тобто, якщо підприємець не зможе показати «дохід», адже не працював під час карантину, він все одно зможе отримати кошти. Гарантом виступить держава».

Також Денис Шмигаль наголосив, що в країні не зупиняється реформа децентралізації – ще три області отримали перспективні плани формування територій громад.

https://cutt.ly/RydLpSk

 


Коментарі:

Ваш коментар може бути першим :)

Додати коментар


« повернутися

Коментування статті/новини

Код для вставки на сайт

Вхід для адміністратора

Форма подання електронного звернення


Авторизація в системі електронних звернень

Авторизація в системі електронних петицій

Ще не зареєстровані? Реєстрація

Реєстрація в системі електронних петицій


Буде надіслано електронний лист із підтвердженням

Потребує підтвердження через SMS


Вже зареєстровані? Увійти

Відновлення забутого пароля

Згадали авторизаційні дані? Авторизуйтесь