Березанська громада
Миколаївська область
Логотип Diia Герб України
gov.ua місцеве самоврядування України
  Пошук

Розглядали питання прозорого використання бюджетних коштів та благодійних внесків у ЗДО

Дата: 21.05.2020 10:11
Кількість переглядів: 773

20 травня о 16.00 головою Березанської селищної ради В. Хоміцьким, за участі першого заступника селищного голови І. Компанієнко та начальника відділу ОКМС селищної ради А. Смоляк, проведено позапланову нараду із директорами закладів дошкільної освіти селищної ради.

Фото без опису

Серед питань, що виносилися на розгляд, зокрема, було питання дотримання керівниками закладів дошкільної освіти чинного законодавства у сфері прозорого використання бюджетних коштів, благодійних внесків та спонсорських коштів.

На виконання вимог Законів України «Про освіту»,  «Про запобігання корупції», «Про благодійну діяльність та благодійні організації», постанови Кабінету Міністрів України від 04.08.2000 р. № 1222 «Про затвердження Порядку отримання благодійних (добровільних) внесків і пожертв від юридичних та фізичних осіб бюджетними установами і закладами освіти, охорони здоров’я, соціального захисту, культури, науки, спорту та фізичного виховання для потреб їх фінансування», листа Міністерства освіти і науки України від 05.09.2013 р. № 1/9-608 «Щодо благодійних внесків», головою селищної ради наголошено про категоричну заборону збору готівкових коштів працівниками ЗДО, представниками батьківських комітетів з батьків для вирішення фінансових питань, пов’язаних з покращенням матеріально-технічного забезпечення, проведенням ремонтних робіт, відзначенням ювілейних та святкових дат тощо. А також про персональну відповідальність за вчинення протиправних дій щодо збору коштів у ЗДО, відсутність звітування перед батьками чи приховування інформації про використання залучених благодійних коштів або отриманих матеріальних цінностей.

За результатами наради, керівникам ЗДО надано доручення провести відповідну нараду з педагогічними працівниками у колективах.

Фото без опису

 

 


Коментарі:

Ваш коментар може бути першим :)

Додати коментар


« повернутися

Коментування статті/новини

Код для вставки на сайт

Вхід для адміністратора

Форма подання електронного звернення


Авторизація в системі електронних звернень

Авторизація в системі електронних петицій

Ще не зареєстровані? Реєстрація

Реєстрація в системі електронних петицій


Буде надіслано електронний лист із підтвердженням

Потребує підтвердження через SMS


Вже зареєстровані? Увійти

Відновлення забутого пароля

Згадали авторизаційні дані? Авторизуйтесь