Березанська громада
Миколаївська область
Логотип Diia Герб України
gov.ua місцеве самоврядування України
  Пошук

Законодавчі ініціативи мають максимально враховувати інтереси українських перевізників, - Владислав Криклій

Дата: 03.06.2020 11:02
Кількість переглядів: 331

Новини Автомобільний та міський транспорт Дорожнє господарство Державне агентство автомобільних доріг України (Укравтодор)

Законопроєкти, що впроваджують плату за використання автошляхів вантажним транспортом, мають бути максимально збалансованими і враховувати інтереси бізнесу. На цьому наголосив Міністр інфраструктури України Владислав Криклій під час круглого столу “Платні дороги для іноземних перевізників” сьогодні, 2 червня.

Фото без опису

“Символічно, що саме Укравтодор, який будує дороги, виступив майданчиком для обговорення законопроєктів, котрі покликані їх зберегти. Найважливіше – ці проєкти мають бути максимально збалансованими. Необхідно враховувати інтереси всіх учасників процесу, слухати бізнес, щоб захистити його від можливих наслідків”, - сказав Владислав Криклій.

Законопроєкти № 3544 та № 3545 щодо впровадження плати за використання автомобільних доріг загального користування, ініційовані народними депутатами України, передбачають запроваджується система збору плати за проїзд автошляхами для вантажного транспорту з дозволеною загальною масою 12 тонн і більше. Вона здійснюватиметься за допомогою супутникових технологій (систем GNSS). Залучені від збору кошти надалі спрямовуватимуться на розвиток та утримання дорожнього господарства.

“Ми маємо забезпечити якісні, безпечні дороги, зменшити ризики ДТП. Основна мережа автомобільних доріг була побудована до 2000 року, враховуючи норми навантаження 6-7 тонн на вісь. Сучасні ж нормативні розрахункові навантаження для автошляхів становлять 11,5 тонн на вісь. Система збору плати за проїзд вантажівок застосовується в Євросоюзі, але ми маємо врахувати всі можливі наслідки для українських перевізників від запровадження норм, які передбачені у законопроєктах”, - додав Владислав Криклій.

Участь у круглому столі взяли народні депутати України, представники Міністерства інфраструктури України, Укравтодору, Торгово-промислової палати України, Американської торговельної палати (АСС), фахівці Офісу ефективного регулювання (BRDO), Федерації роботодавців України, представники бізнесу та громадськості.


Оперативна інформація - на телеграм-каналі https://t.me/vladyslavkryklii.

 


Коментарі:

Ваш коментар може бути першим :)

Додати коментар


« повернутися

Коментування статті/новини

Код для вставки на сайт

Вхід для адміністратора

Форма подання електронного звернення


Авторизація в системі електронних звернень

Авторизація в системі електронних петицій

Ще не зареєстровані? Реєстрація

Реєстрація в системі електронних петицій


Буде надіслано електронний лист із підтвердженням

Потребує підтвердження через SMS


Вже зареєстровані? Увійти

Відновлення забутого пароля

Згадали авторизаційні дані? Авторизуйтесь