В м'ясі курячому механічного обвалювання з Польщі виявлено Salmonella Enterica ser. Enteritidis
Березанське міжрайонне управління на підставі листа Головного управління Держпродспоживслужби в Миколаївській області № 14.4.2/3292/202 від 20.07.2020р., повідомляє, що до Головного управлiння Держпродспоживслужби в Миколаївськiй областi надійшов лист Держпродспоживслужби від 17.07.2020 № 11.1.3-26/2/10507 «Щодо повідомлення RASFF № 2020.2623-fup 12 та № 2020.2623» стосовно виявлення Salmonella Enterica ser. Enteritidis (presence 25/G t. enterica ser. Infantis (presence /25g) в м'ясі курячому механічного обвалювання з Польщі (виробництво: Polskamp S.A., PL 14170610 WE, Duchnów; зберігання: Pago Sp. z o. o., PL 14321108 WE, B?onie) до України (отримувач: Ch?odnia PMP WINTER вул. Лідавськая, 1, м. Луцьк, 43005 та Cold storage Facility N.4. вул. Академіка Білецького, 35, м. Київ, 03126).
Дана інформація оприлюднюється в порядку інформування та вжиття відповідних заходів, передбачених законами України «Про державний контроль за дотриманням законодавства про харчові продукти, корми, побічні продукти тваринного походження, здоров’я та благополуччя тварин» та «Про основні принципи та вимоги до безпечності та якості харчових продуктів».
Вищевикладене доводиться до відома операторів ринку, які здійснюють діяльність, пов’язану з обігом даного харчового продукту, на підконтрольній Вам території та розмістити в засобах масової інформації та соціальних мережах дану інформацію в термін 28.07.2020р.