Березанська громада
Миколаївська область
Логотип Diia Герб України
gov.ua місцеве самоврядування України
  Пошук

Доповідь начальника відділу ОКМС Анастасії Смоляк щодо вжитих заходів по підготовці до навчального року 2020-2021

Дата: 08.09.2020 12:48
Кількість переглядів: 598

З метою забезпечення своєчасної  підготовки та сталого функціонування закладів освіти Березанської селищної ради в новому 2020/2021 навчальному році комісією, до складу якої входили працівники селищної ради та фахівці Держпродспоживслужби, проведено обстеження будівель і споруд та розроблено заходи з підготовки матеріально-технічної бази закладів та установ освіти селищної ради до роботи в новому 2020/2021 навчальному році. Створена робоча група для здійснення контролю та координації роботи з зазначених питань.

Фото без опису

Першочергово спрямовано кошти державного і місцевих бюджетів на проведення капітальних і поточних ремонтів будівель та приміщень освітнього призначення, котельного господарства, систем протипожежного захисту, зовнішніх інженерних мереж, заходів з енергозбереження.

Обстежено будівлі та споруди щодо вимог протипожежної безпеки, перевірено заміри опору захисного заземлення електроустановок та ізоляції проводів електромереж, укомплектування пожежних щитів інвентарем.

Було  проведено випробування спортивного та ігрового обладнання на міцність кріплення та надійність в експлуатації з оформленням відповідних актів.

Ремонтні роботи проводились у відповідності з (ДСанПіН 5.5.2.008-01) «Державними санітарними правилами і нормами влаштування, утримання загальноосвітніх навчальних закладів та організації навчально-виховного процесу».

Важливим питанням залишається облаштування внутрішніх санітарних кімнат в закладах освіти та приведення у відповідність до санітарних вимог надвірних туалетів.

Тривають роботи по проведенню поточного ремонту у харчоблоці Березанського ЗЗСО та закупівля сучасного обладнання на загальну суму 330000 грн.

В Березанській ОТГ функціонує 5 закладів дошкільної освіти  комунальної форми власності. Всього в них виховується 275 дітей; 15 груп. В Березанському  ЗДО  працює 3  інклюзивні групи. 4 ЗДО  працюють за звичайним режимом роботи (9-10.5 годин), 1 заклад - 3 години.

Відсоток охоплення дітей ЗДО від 1 до 6 (7) років – 75,5 %; відсоток охоплення дітей ЗДО від 3 до 6 (7) років - 94,9%.

Для підготовки до нового навчального року витрачено коштів:

- заходи у сфері пожежної безпеки - 48978 грн,

- поточні ремонти здійснено на суму 291418 грн (у тому числі ремонт харчоблоку Малахівського ЗДО - 240118 грн  і ремонт коридорів Березанського ЗДО - 49070 грн).

Третій  рік поспіль концепція Нової української школи успішно крокує закладами освіти Березанської селищної ради.  01 вересня 2020 року у трьох перших класах за парти сів 61 першокласник. Відділом освіти, культури, молоді та спорту Березанської селищної ради освоєно коштів на загальну суму 280900 грн, з них:

         - придбання меблів для 1-их класів - 151900 грн

        - придбання дидактичних матеріалів - 129000 грн

Відповідно до потреб, у 2020/2021 навчальному році на території Березанської селищної ради функціонуватиме 3 заклади загальної середньої освіти та 1 філія ЗЗСО, де навчатиметься 776 учнів (для порівняння: у минулому році – 787 учнів). До закладів освіти підвозитимуться 128 учнів (для порівняння: у минулому році –  119 учнів), що складає 100 % від потреби. Підвіз здійснюватимуть 5 шкільних автобусів, 1 з яких орендований. У 2020 році було заплановано придбання ще 1 автобусу на заміну орендованого за кошти обласного та місцевого  бюджетів. Прийнято рішення селищної ради про виділення 200 000  гривень.

20 серпня 2020 року відділ ОКМС отримав шкільний автобус для опорного закладу загальної середньої освіти на заміну орендованого (загальна вартість якого складає 2 млн грн.)

На підготовку закладів освіти до нового навчального року витрачено:

  • на покращення стану пожежної безпеки - 61000 грн
  • придбання товарів для запобігання короновірусної інфекції -135490 грн
  • ремонт майданчику перед головним входом до Лиманівського ЗЗСО - 237387 грн.

Виходячи із вищезазначених заходів, можна стверджувати, що відділом ОКМС вжито вичерпних заходів для підготовки до нового навчального року та сталої роботи усіх закладів освіти селищної ради.

 


Коментарі:

Ваш коментар може бути першим :)

Додати коментар


« повернутися

Коментування статті/новини

Код для вставки на сайт

Вхід для адміністратора

Форма подання електронного звернення


Авторизація в системі електронних звернень

Авторизація в системі електронних петицій

Ще не зареєстровані? Реєстрація

Реєстрація в системі електронних петицій


Буде надіслано електронний лист із підтвердженням

Потребує підтвердження через SMS


Вже зареєстровані? Увійти

Відновлення забутого пароля

Згадали авторизаційні дані? Авторизуйтесь