Березанська громада
Миколаївська область
Логотип Diia
gov.ua місцеве самоврядування України
  Пошук

Віктор Ляшко: Карантин не скасовує необхідність планової вакцинації

Дата: 30.09.2020 11:27
Кількість переглядів: 281

Під час карантину не заборонено проведення вакцинації згідно з Національним календарем щеплень. Планова імунізація, навпаки, є запорукою захисту дітей від низки небезпечних інфекцій. Про це зазначив заступник Міністра охорони здоров’я - Головний державний санітарний лікар України Віктор Ляшко.

‎Пандемія COVID-19 призвела до різкого зменшення кількості щеплень дітей, а відповідно, й до зниження їх захисту і збільшення ризиків виникнення захворювань, яким можна запобігти шляхом вакцинації. Згідно з рекомендаціями ВООЗ, будь-які переривання планової імунізації, навіть на короткий період, призведуть до підвищення ймовірності спалахів вакцинокерованих інфекцій або зростання кількості випадків захворювань»‎,  підкреслив Віктор Ляшко.

Також Головний державний санітарний лікар нагадав про алгоритм проведення щеплень. За його словами, розпочати вакцинацію потрібно з візиту до сімейного лікаря, під час консультації з яким можна отримати відповіді на питання, що цікавлять, починаючи від наявності вакцини до можливих реакцій організму.

«Кожен пацієнт має право подивитись флакон з вакциною, спитати або самостійно перевірити термін її придатності. На ваше прохання медичний працівник має надати вакцину, щоб ви могли перевірити зазначені на ній термін придатності та серію. Хочу наголосити, що вакцинація це швидко, майже безболісно і необхідно, особливо у наш непередбачуваний час»‎, заявив Віктор Ляшко.

На сьогодні в календар профілактичних щеплень внесено 10 небезпечних хвороб, серед них  гепатит В, туберкульоз, поліомієліт, дифтерія та інші. Наразі в Україні достатньо вакцин для проведення профілактичних щеплень проти всіх інфекційних хвороб, вакцинація від яких передбачена Національним календарем щеплень.

Нагадаємо, раніше Міністр охорони здоров’я Максим Степанов повідомив, що кількість ввезених вакцин від грипу в Україну в епідемічний сезон 2020-2021 збільшиться майже вдвічі.

https://cutt.ly/0f9XJMf

 


Коментарі:

Ваш коментар може бути першим :)

Додати коментар


« повернутися

Коментування статті/новини

Код для вставки на сайт

Вхід для адміністратора

Форма подання електронного звернення


Авторизація в системі електронних звернень

Авторизація в системі електронних петицій

Ще не зареєстровані? Реєстрація

Реєстрація в системі електронних петицій


Буде надіслано електронний лист із підтвердженням

Потребує підтвердження через SMS


Вже зареєстровані? Увійти

Відновлення забутого пароля

Згадали авторизаційні дані? Авторизуйтесь