Березанська громада
Миколаївська область
Логотип Diia
gov.ua місцеве самоврядування України
  Пошук

«Важливо посилити контроль за дотриманням необхідних карантинних вимог на Миколаївщині», - Тетяна Стахевич

Дата: 30.09.2020 15:41
Кількість переглядів: 318

У середу, 29 вересня, за дорученням голови Миколаївської ОДА Олександра Стадніка, виконувач функцій і повноважень голови Миколаївської облдержадміністрації, заступник голови облдержадміністрації Тетяна Стахевич провела засідання обласної комісії з питань техногенно-екологічної безпеки і надзвичайних ситуацій при Миколаївській облдержадміністрації.

 

На розгляд комісії було винесено питання про запобігання поширенню гострої респіраторної хвороби COVID-19, спричиненої коронавірусом SARS-CoV-2 на території Миколаївської області.

На початку засідання Тетяна Стахевич зазначила, що стан епідемічної ситуації на Миколаївщині вкрай напружений. Показник захворюваності понад ніж у два рази перевищує допустимі норми. В той же час спостерігається не дотримання суб’єктами господарювання, автоперевізникам та іншими суб’єктами у своїй діяльності рішень регіональної комісії ТЕБ і НС щодо встановлених карантинних та протиепідемічних вимог, що призводить до збільшення кількості захворілих. Нажаль жителі області також не розуміють напруженість ситуації та поводяться безпечно недотримуючись у тому числі масочного режиму.

Враховуючи наведене, вона наголосила на необхідності активізації роботи з протидії поширенню COVID-19 в області.

Заслухано заступника ДУ «Миколаївський обласний лабораторний центр МОЗ України», керівника обласного штабу з ліквідації наслідків медико-біологічної НС, пов’язаної із поширенням коронавірусної хвороби Олександра Ігнатенкова щодо виділення коштів із резервного фонду обласного бюджету і у розмірі 6225,0 тис грн на придбання наборів реагентів та витратного матеріалу для проведення ПЛР досліджень у обласному лабораторному центрі.

«На сьогодні єдиною потужною лабораторією в області для обстеження населення на наявність коронавірусної інфекції COVID-19 є вірусологічна лабораторія ДУ «Миколаївський обласний лабораторний центр МОЗ України». Наразі через посилення епідемічного процесу значно зросла кількість ПЛР досліджень, так, впродовж вересня, до вірусологічної лабораторії за добу надходило до 450 зразків матеріалу для дослідження, враховуючи це, лабораторний центр має потребу в закупівлі додаткових матеріалів для проведення ПЛР досліджень», - зазначив він.

Заступник міського голови Юрій Андрієнко звернувся до комісії з пропозицією ініціювати звернення до керівників навчальних закладів, державних установ та підприємств з проханням внести зміни до графіку робочого та учбового процесу під час карантину у зв’язку з метою розвантаження пасажиропотоку в час «пік».

Тетяна Стахевич наголосила, що ініціатива дуже слушна, оскільки такі міри необхідні для забезпечення безпеки громадян.

Представники правоохоронних органів та Головного управління Держпродспоживслужби в Миколаївській області доповіли про результати проведених перевірок на дотримання умов карантину суб’єктів господарювання.

Тетяна Стахевич наголосила на важливості посилення контролю за дотриманням необхідних карантинних вимог на Миколаївщині та притягнення порушників до відповідальності згідно з вимогами чинного законодавства.

За підсумками обговорення прийняті такі рішення:

виділити ДУ «Миколаївський обласний лабораторний центр МОЗ України» із резервного фонду обласного бюджету кошти у розмірі 6225,0 тис. грн на закупівлю наборів реагентів та витратного матеріалу для проведення ПЛР діагностіки;

доручити головам РДА, рекомендувати міським головам та головам ОТГ забезпечити контроль за неухильним дотриманням карантинних обмежень під час проведенням масових заходів;

доручити департаменту освіти і науки ОДА та рекомендувати керівникам загальноосвітніх навчальних закладів Миколаївської області всіх форм власності на період дії карантину внести зміни до графіків проведення навчальних занять з метою встановлення різного часу початку і закінчення занять для різних категорій учнів;

рекомендувати суб’єктам господарювання та керівникам підприємств, установ та організацій, що ведуть свою господарську діяльність на території Миколаївської області, з метою обмеження скупчення громадян в транспорті та на шляхах прямування на роботу/з роботи, запровадити по можливості на період дії карантину гнучкий режим робочого часу, який, зокрема, передбачає різний час початку і закінчення роботи, залежно від територіального розташування, галузевої належності, специфіки виконання робіт чи надання послуг.

Також Головному управлінню Національної поліції в Миколаївській області, Управлінню патрульної поліції в Миколаївській області, Головному управлінню Держпродспоживслужби в Миколаївській області та Управлінню Укртрансбезпеки у Миколаївській області в межах компетенції рекомендовано:

створити мобільні групи та провести у тижневий термін перевірки за дотриманням санітарного законодавства, протиепідемічних заходів під час карантину в громадському транспорті, закладах громадського харчування, закладах освіти та інших галузях громадської діяльності;

звернути увагу на дотриманням перевізниками, у тому числі громадянами, встановлених карантинних та протиепідемічних вимог під час перевезення пасажирів транспортом загального користування. У разі виявлення порушень вимог чинного законодавства щодо карантинних обмежень забезпечити необхідні заходи реагування;

надати протягом тижня до регіональної комісії ТЕБ і НС інформацію щодо проведених перевірок установ, підприємств, транспортних засобів, інших суб’єктів господарювання на території Миколаївської області з питань дотримання посилених протиепідемічних заходів з поширенням гострої респіраторної хвороби COVID-19 за період з 17 березня по 30 вересня 2020 року. У подальшому надавати відповідну інформацію щотижня.

 


Коментарі:

Ваш коментар може бути першим :)

Додати коментар


« повернутися

Коментування статті/новини

Код для вставки на сайт

Вхід для адміністратора

Форма подання електронного звернення


Авторизація в системі електронних звернень

Авторизація в системі електронних петицій

Ще не зареєстровані? Реєстрація

Реєстрація в системі електронних петицій


Буде надіслано електронний лист із підтвердженням

Потребує підтвердження через SMS


Вже зареєстровані? Увійти

Відновлення забутого пароля

Згадали авторизаційні дані? Авторизуйтесь