Березанська громада
Миколаївська область
Логотип Diia Герб України
gov.ua місцеве самоврядування України
  Пошук

Результати брифінгу міністра охорони здоров’я Максима Степанова за 8 жовтня

Дата: 08.10.2020 15:14
Кількість переглядів: 324

За минулу добу: захворіли 5 397 осіб; госпіталізовано 900 осіб; 93 летальних випадки; одужало 2 263 пацієнти.

За останню добу найбільша кількість підтверджених випадків COVID-19 зареєстрована в Харківській (576, в т.ч. м. Харків – 425), м. Київ (422), Одеській (367), Сумській (312) та Дніпропетровській (306) областях.

Фото без опису

?? Станом на ранок 8 жовтня в лікарнях з діагнозом COVID-19 перебуває вже понад 20 тисяч хворих, і кожного дня їх число збільшується. Кількість реаніматологів, інфекціоністів та лікарів у медичних закладах є обмеженою. Медична система може не витримати, якщо ми масово не почнемо дотримуватися встановлених правил епідемічної небезпеки.

?? Українські лікарі вже понад пів року працюють у дуже напруженому режимі і в не найкращих умовах - у тих лікарнях, які не ремонтувалися та не відновлювалися останні 30 років. Медики виснажені, але продовжують рятувати життя. МОЗ закликає всіх громадян дотримуватись чинних обмежень, щоб знизити навантаження на лікарів.

?? МОЗ продовжує нарощувати кількість тестувань методом ПЛР. Щодня поступово збільшується кількість тестів, вчора вона складала 32 тисячі, сьогодні вже 34 тисячі тестів за добу. Міністерство працює над тим, щоб й надалі збільшувати цей показник, зокрема за допомогою нових швидких тестів на антиген, які найближчим часом мають з'явитися в Україні. Крім цього, МОЗ за цей час збільшило кількість ліжок з 12 тисяч до 37 тисяч зараз, і цей процес продовжується й надалі.

?? Найбільш дієвий спосіб зупинити хворобу - це введення жорсткого карантину. Проте Україна не має зараз можливості піти тим шляхом, який, наприклад, обрав Ізраїль, та ввести локдаун на 14 днів. Економіка має й надалі працювати, а люди - ходити на роботу та отримувати зарплати.

?? МОЗ в черговий раз наголошує - дотримуйтесь протиепідемічних правил: користуйтеся масками та антисептиками, тримайте соціальну дистанцію та мінімізуйте кількість контактів. Ці правила розроблені з однією метою - знизити кількість людей, які захворіли на коронавірус. Світ не вигадав іншого способу зупинити хворобу. Неможливо перемогти вірус, якщо цих правил дотримується лише більшість людей.

 


Коментарі:

Ваш коментар може бути першим :)

Додати коментар


« повернутися

Коментування статті/новини

Код для вставки на сайт

Вхід для адміністратора

Форма подання електронного звернення


Авторизація в системі електронних звернень

Авторизація в системі електронних петицій

Ще не зареєстровані? Реєстрація

Реєстрація в системі електронних петицій


Буде надіслано електронний лист із підтвердженням

Потребує підтвердження через SMS


Вже зареєстровані? Увійти

Відновлення забутого пароля

Згадали авторизаційні дані? Авторизуйтесь