Березанська громада
Миколаївська область
Логотип Diia Герб України
gov.ua місцеве самоврядування України
  Пошук

Березанська громада вшанувала память жертв голодоморів в Україні 1932-1933 років

Дата: 27.11.2020 11:33
Кількість переглядів: 269

27 листопада о 9:00 мешканці Березанської громади зібралися разом біля селищного Будинку культури на жалобний захід, щоб вшанувати пам'ять безневинно загиблих українців, які стали жертвами штучних голодоморів 1932-33 років.

На заході були присутні селищний голова Валерій Хоміцький та керівник апарату райдержадміністрації Маргарита Колібабчук.

Фото без опису Фото без опису

Ведуча заходу Валентина Корчевська нагадала присутнім про трагічні сторінки в історії нашої України, від яких по тілі йшли мурахи: «За різними даними, у найтрагічніший період голодомору 1932-1933 років в Україні від голоду загинуло від 4,5 до 10 мільйонів людей… Голодомору передувала насильницька колективізація сільських господарств, «розкуркулення» селян, хлібозаготівельна кампанія, масовий терор на селі. Тож селяни стали наступними жертвами сталінського режиму після тотальних репресій щодо української інтелігенції та духівництва».

28 листопада 2006 року Законом України Голодомор 1932-1033 років був визнаний геноцидом українського народу.

Голодомор – це величезна і найжахливіша трагедія українського народу, яка забрала мільйони людських життів. Це злочин тоталітарного комуністичного режиму, який не стерти з памяті людської. І мабуть немає в Україні сімї, якої б не торкнулася ця трагедія. Кожен із нас хоча б один раз у житті чув від своїх дідусів чи бабусь жахливі розповіді-спомини про опухлих від голоду і доведених до зубожіння людей. Не витримавши голоду, люди вмирали, вмирали цілими сім’ями.

Затим учасники заходу перемістилися  до пам’ятного знаку жертвам Голодомору, де  відбувся молебень за невинно загиблими людьми, після чого березанці поклали хліб, квіти, хлібні колоски та горщик з пшеницею до пам’ятного знаку жертвам Голодомору аби така страшна подія ніколи не повернулася в Україну.

Фото без опису Фото без опису 

Фото без опису Фото без опису

 

 

 


Коментарі:

Ваш коментар може бути першим :)

Додати коментар


« повернутися

Коментування статті/новини

Код для вставки на сайт

Вхід для адміністратора

Форма подання електронного звернення


Авторизація в системі електронних звернень

Авторизація в системі електронних петицій

Ще не зареєстровані? Реєстрація

Реєстрація в системі електронних петицій


Буде надіслано електронний лист із підтвердженням

Потребує підтвердження через SMS


Вже зареєстровані? Увійти

Відновлення забутого пароля

Згадали авторизаційні дані? Авторизуйтесь