Березанська громада
Миколаївська область
Логотип Diia Герб України
gov.ua місцеве самоврядування України
  Пошук

Волонтерам Березанської громади – глибока повага, вдячність і шана

Дата: 04.12.2020 11:03
Кількість переглядів: 2284

Міжнародний день волонтера відзначається щорічно 5 грудня з 1985 року, коли Генеральна Асамблея ООН запропонувала урядам відзначати саме цей день, як день добровольця.

1859 рік вважається роком заснування волонтерського руху в світі. В Україні волонтерство з'явилося на початку 90-х років минулого століття, а офіційно його визнано Постановою Кабінету Міністрів України від 10 грудня 2003 року.

За статистичними даними ООН, у всьому світі нараховується близько 140 мільйонів волонтерів.

Волонтерство засновується на добровільності, співчутті, солідарності з потребами інших, а також глибокій повазі до всіх людей. Досить часто волонтери ризикують своїм життям, беручи участь у ліквідації наслідків глобальних катастроф, природних катаклізмів чи інших надзвичайних ситуаціях.

В Березанській громаді є велика кількість людей з великим серцем, які займаються волонтерською діяльністю. Розповідь почнемо з підприємців Олександра Пшонко і його дружини Людмили.

Фото без опису

Коли в 2014 році почалися воєнні дії на Сході України, Олександр з дружиною зібрали необхідні продукти харчування, купили «буржуйку» для опалення й відвезли нашим бійцям на передову. Потім були ще виїзди до Краматорська, Курахова.

Патріотичний вчинок Олександра став прикладом для наслідування Віталію Михайлюку,

Геннадію Злонському, Віктору Монастирському. Об’єднавшись, вони подарували українським захисникам легковий автомобіль, завезли дрова та деякі інші необхідні речі.

Велику допомогу родина Олександра й Людмили Пшонко й нині надає малозабезпеченим сім’ям, дітям-сиротам, сім’ям, які опинилися у  складних життєвих обставинах, а також закладам культури, причому не тільки  Березанської ОТГ, а й іншим селам району.

Два роки поспіль відділ соціального захисту населення селищної ради разом з Олександром Пшонко  започатковали спільну акцію «Привітай маму загиблого бійця з 8 Березня».

За свою віддану волонтерську діяльність Олександр Леонтійович має низку великих нагород: Хрест Святого Миколая; Пам’ятну медаль «За благодійну діяльність» від Організації інвалідів війни, Збройних Сил України та учасників бойових дій; Почесну відзнаку «НАВІКИ ВІРНИЙ» від ГО «Асоціація учасників та інвалідів АТО»; Подяки від Верховної Ради України, від Асоціації учасників та інвалідів АТО, від керівництва особового складу 27 реактивної артилерійської бригади ЗС України, від командування та особового складу окремої бригади морської піхоти Військово-Морських Сил ЗС України, грамоту від Березанської райдержадміністрації.

У Всесвітній день волонтера Березанська селищна рада вітає зі святом всіх, хто за покликом серця йде на допомогу іншим та присвячує нашому суспільству свій талант, час та енергію, не вимагаючи за це винагороди. Дякуємо усім, хто хоч раз був причетний до волонтерства, зокрема Лідії Коноваловій, Тетяні Половець, Любові Царенко, Наталії Яцюх, Роману Крисюку, Нелі Снігурі, Анатолію Губернаторову, Тетяні Чудній, Анатолію Кухарчуку, Михайлу Зініну, Ганні Кушнір та родинам Пшонко, Злонських, Михайлюків, Монастриських.

Щира подяка усім Вам, волонтери, за Вашу добру, корисну і потрібну для людей справу!      Бажаємо усім міцного здоров’я, добробуту, наснаги на добрі справи, родинного затишку і тепла, миру та благополуччя. Нехай кожен Ваш шляхетний вчинок спонукає до дії інших, а люди – віддячують вам добром і повагою.

 

 

 


Коментарі:

Ваш коментар може бути першим :)

Додати коментар


« повернутися

Коментування статті/новини

Код для вставки на сайт

Вхід для адміністратора

Форма подання електронного звернення


Авторизація в системі електронних звернень

Авторизація в системі електронних петицій

Ще не зареєстровані? Реєстрація

Реєстрація в системі електронних петицій


Буде надіслано електронний лист із підтвердженням

Потребує підтвердження через SMS


Вже зареєстровані? Увійти

Відновлення забутого пароля

Згадали авторизаційні дані? Авторизуйтесь