Березанська громада
Миколаївська область
Логотип Diia Герб України
gov.ua місцеве самоврядування України
  Пошук

Феєрична вистава до Нового року на сцені Березанського селищного Будинку культури

Дата: 30.12.2020 08:26
Кількість переглядів: 501

Напередодні Новорічних свят в Березанському селищному Будинку культури відновив свою творчу діяльність народний театр “Кураж”. Цей колектив відомий не лише мешканцям Березанської громади, а й за її межами. Неодноразові лауреати обласних конкурсів та улюбленці публіки були вимушені під час карантину піти на канікули. Та ось вони знову на сцені – у новому складі колективу, з новим керівником і новим репертуаром.

29 грудня на сцені Березанського Будинку культури «Кураж» подарував своїм глядачам новорічну казку, яка була привітанням з прийдешнім Новим роком для всіх жителів територіальної громади та гостей Березанки.

Фото без опису

Позаду лишилися репетиції, ідеї і поради, виготовлення сценічних костюмів власними силами з того, що мали. Можна сказати, що колектив разом формував новорічну виставу.

За основу сценарію казки взяли історію Маші й Віті, які потрапляють в казковий ліс та шукають Снігуроньку. Без неї свято не відбудеться. А темні сили зробили все, щоб Новий рік святкували тільки вони. Вітя, як справжній майбутній чоловік, взяв під опіку та охорону тендітну, маленьку дівчинку Машу та допоміг їй здолати нечисть, яка стояла на дорозі дітей. Віра в диво, знання казкових героїв, в поєднанні з кмітливістю та винахідливістю сприяли поверненню Снігуроньки та її зустрічі з Дідом Морозом. Добро, як завжди, перемогло. Навіть злі герої співали та танцювали під рухливу фінальну новорічну пісню.

Фото без опису Фото без опису Фото без опису Фото без опису

Сучасна хореографія та елементи акробатики, яскраві костюми та звукові ефекти, слайд-шоу на великому екрані, цікаві декорації – все це створювало неймовірну атмосферу казки. Динаміка та цікаві події, досконала гра акторів без зайвих пауз та затримок, чітко прописане звукове оформлення зробили справжній фурор у залі – «Браво!» акторам, «Браво!» режисеру, «Браво!» всім учасникам театрального казкового дійства.

Склад учасників:

Мілена Безніско, Ренат Каражей, Олег Данилко, Стефанія Чаплигіна, Ольга Степаненко

Тетяна Кравець, Валентина Волошина, Надія Пузирнікова, Вікторія Вовченко;

дитячий танцювальний гурток “Yang Stars” (керівник – Марія Пономаренко);

арт-студія Будинку творчості школярів “Евріка” (керівник – Любов Сагайдачна);

декоратор – Валентина Волошина, звукорежисер – Юрій Харченко, режисер – Ірина Зіміна-Яценко.

Після вистави відбулося нагородження Лауреатів конкурсу Березанської селищної ради «Березанщина новорічна». Нагороди переможцям особисто вручив селищний голова Валерій Хоміцький (інформація про нагородження буде опублікована 30 грудня).

Новорічну програму вела директор селищного Будинку культури Ірина Зіміна-Яценко, яка висловила подяку всім учасникам колективу та всім, хто приймав участь в підготовці та проведенні передноворічного свята, назвавши кожного поіменно. Окрема подяка була висловлена заступнику Березанського селищного голови Ірині Компанієнко за подарунок – лазерний прожектор, який зробив новорічну казку ще цікавішою.

На завершення новорічного дійства прозвучала від Ірини Зіміної-Яценко пісня «З Новим роком», на відому мелодію якої («Песня остается с человеком») поетеса з Южного Надія Любка написала вірш рідною українською мовою: «...З Новим роком ми вітаєм щиро! Хай пісні і жарти скрізь звучать! Україні ми бажаєм миру, а її народу – процвітать!..»

Фото без опису

З Новим роком вас, шановні мешканці Березанської територіальної громади!


Коментарі:

Ваш коментар може бути першим :)

Додати коментар


« повернутися

Коментування статті/новини

Код для вставки на сайт

Вхід для адміністратора

Форма подання електронного звернення


Авторизація в системі електронних звернень

Авторизація в системі електронних петицій

Ще не зареєстровані? Реєстрація

Реєстрація в системі електронних петицій


Буде надіслано електронний лист із підтвердженням

Потребує підтвердження через SMS


Вже зареєстровані? Увійти

Відновлення забутого пароля

Згадали авторизаційні дані? Авторизуйтесь