Березанська громада
Миколаївська область
Логотип Diia Герб України
gov.ua місцеве самоврядування України
  Пошук

Розглядали питання передачі Березанської первинної і вторинної ланок медичної допомоги на баланс Березанської селищної ради

Дата: 13.01.2021 13:26
Кількість переглядів: 973

12.01.2021 в Березанській селищній раді при дотриманні кворуму відбулося спільне засідання постійних комісій селищної ради під головуванням депутата Ігоря Чапчая та секретаря Ольги Рощенкової. На засіданні були присутні старости Березанської територіальної громади, місцева преса та керівники березанської первинної і вторинної ланки медичної допомоги Ірина Мірошнікова та Наталя Таранова.

Фото без опису

На порядку денному розглядалося питання по прийнятих рішеннях третьої позачергової сесії Миколаївської районної ради  від 30.12.2020 № 8 «Про передачу Комунального некомерційного підприємства «Березанська центральна районна лікарня» Березанської районної ради зі спільної власності територіальних громад сіл, селища Миколаївського району у комунальну власність Березанської селищної ради» (КНП) та № 9 «Про передачу Комунального некомерційного підприємства «Березанський районний центр»  первинної медико-санітарної допомоги Березанської районної ради» зі спільної власності територіальних громад сіл, селища Миколаївського району у комунальну власність Березанської селищної ради».

Свою позицію щодо даних питань висловив очільник Березанської громади Валерій Хоміцький: «Приймати на баланс Березанської селищної ради первинну і вторинну медичні ланки треба однозначно. Я, як житель і як очільник громади, хочу щоб березанські медзаклади  продовжували свою діяльність і надавали медичні послуги мешканцям громади. Але до цього питання треба серйозно і виважено підійти, воно потребує серйозного й досконалого вивчення, оскільки на утримання медичних установ  треба буде віднайти додаткові фінансові ресурси в бюджеті селищної ради, який приймався без урахування цих затрат. Треба також розглянути усі можливі варіанти оптимізації утримання ЦРЛ та первинки, оскільки затрати на комунальні послуги великі. Відповідно треба буде переглянути і  селищний бюджет-2021. Для цього пропоную створити робочу групу із числа депутатів селищної ради, яка скрупульозно вивчатиме дане питання». Валерій Альбінович також озвучив свої варіанти оптимізації роботи медзакладів.

Фото без опису Фото без опису

В минулому році вторинна медична ланка фінансувалася за рахунок трьох бюджетів – Березанської селищної ради, Коблівської сільської ради і Березанської районної ради.

За словами керівника цієї медичної установи Наталії Таранової, яка доповіла присутнім про роботу і фінансові витрати в 2020 році, на утримання КНП «Березанська центральна районна лікарня» пішло 7 млн.  746 тис. 520 грн. Треба зауважити, що це витрати минулого року, в нинішньому році ця цифра серйозно збільшиться з урахуванням прогнозу щодо підвищення цін на тарифи.

Чи буде в нинішньому році фінансування від Коблівської сільської ради? Питання поки що залишається відкритим. Принаймні, офіційної відповіді наразі від очільника Коблівської громади Володимира Панича поки що немає. Не буде вже і фінансування від Березанської районної ради, хоча воно було незначним.

Як повідомила Наталя Володимирівна, жителі Коблівської громади сьогодні лікуються в Березанській лікарні, тож є сподівання, що хоча б еквівалентне фінансування буде від Коблівської сільської ради.

Керівник ЦРЛ також озвучила свій варіант щодо оптимізації роботи медзакладу, але тоді він (варіант), в частині переходу первинки на третій поверх будівлі поліклініки, не відповідатиме вимогам ліцензії первинки. Тобто є багато нюансів, які треба досконало вивчити, можливо навіть із залученням відповідних профільних фахівців зі сторони.

Зі звітом також виступила т. в. о. головного лікаря комунального некомерційного підприємства «Березанський районний центр первинної медико-санітарної допомоги Березанської районної ради» Ірина Мірошнікова, яка висловила свої бачення щодо оптимізації їхнього закладу, та відповіла на низку питань.

Фото без опису Фото без опису

В результаті обговорення питання порядку денного було прийнято рішення про створення робочої групи для вивчення питання щодо можливого приймання на баланс Березанської селищної ради Березанської ЦРЛ й Березанського районного центру ПМСД та письмово звернутися до Коблівської сільської ради щодо фінансування.

До складу робочої групи, яка розпочне свою діяльність із 13 січня, входять депутати Чудний А., Токар С., Гуртовий А., Мороз О., Синецька Н., Чапчай І., Щербакова Т., Богославець Л.


Коментарі:

Ваш коментар може бути першим :)

Додати коментар


« повернутися

Коментування статті/новини

Код для вставки на сайт

Вхід для адміністратора

Форма подання електронного звернення


Авторизація в системі електронних звернень

Авторизація в системі електронних петицій

Ще не зареєстровані? Реєстрація

Реєстрація в системі електронних петицій


Буде надіслано електронний лист із підтвердженням

Потребує підтвердження через SMS


Вже зареєстровані? Увійти

Відновлення забутого пароля

Згадали авторизаційні дані? Авторизуйтесь