Березанська громада
Миколаївська область
Логотип Diia
gov.ua місцеве самоврядування України
  Пошук

На базі Березанської селищної ради відбувся семінар соціальних працівників відділу соціального захисту населення, сім’ї, дітей та молоді селищної ради

Дата: 21.01.2021 14:56
Кількість переглядів: 264

21.01.2021 в Березанській селищній раді відбувся семінар соціальних працівників відділу соціального захисту населення, сімї, дітей та молоді Березанської селищної ради, який організувала й провела начальник служби Наталія Матвієнко.

Враховуючи те, що до складу Березанської територіальної громади після місцевих виборів увійшли ще 5 сільських рад, то розглядали нагальні питання широкого спектру – від ознайомлення з інструкцією соцпрацівника до законодавчої бази соціального спрямування, яка необхідна у використанні роботи. Зокрема, розглядали перелік всіх необхідних документів для оформлення державних допомог, у тому числі матеріальної допомоги й одноразової грошової виплати. З даними питаннями присутніх знайомили спеціалісти соцвідділу Березанської селищної ради Лариса Малєжик, Валентина Крикунова.

 

Наталя Матвієнко окреслила завдання по забезпеченню діяльності територіальної громади у сфері соціального захисту населення та захисту прав дітей. Начальник відділу також ознайомила присутніх із соціальними Програмами Березанської селищної ради, які діють на території громади. Окрім цього, Наталя Пилипівна дала завдання соціальним працівникам громади зробити соціальне опитування серед місцевого населення на предмет визначення які соціальні послуги ще б хотіли отримувати наші громадяни.

Присутній на семінарі Березанський селищний голова Валерій Хоміцький, звернувшись до соціальних працівників, зробив акцент на тому, що робота соціальної сфери дуже  важлива. Очільник громади сказав: «У будь-який час доби соціальний працівник має прийти на допомогу людині й не залишити її наодинці зі своєю проблемою. Ми повинні дотримуватися виконання всіх державних стандартів соціального захисту».

 

З нагальними питаннями на семінарі також виступили начальник Служби у справах дітей Віра Заблоцька, фахівець соціальної служби для сімї, дітей та молоді Олена Ковєнєва, директор Центру з надання соціальних послуг Галина Чернеженко.

По завершенню робочої частини семінару колеги привітали соціального працівника села Красне Лілію Попович з днем народження.

В роботі семінару також взяли участь перший заступник селищного голови Ірина Компанієнко, секретар ради Ірина Гопайнич, соціальний працівник по роботі з чорнобильцями, ветеранами війни, АТО Михайло Зінін та соціальний працівник по роботі з особами з обмеженими фізичними можливостями Ганна Свинаренко.

Всі соціальні працівники отримали пакет необхідних у роботі документів, у тому числі інформаційний матеріал і алгоритм дій щодо можливості зміни постачальника газу та переходу на вигідний тариф.

 


Коментарі:

Ваш коментар може бути першим :)

Додати коментар


« повернутися

Коментування статті/новини

Код для вставки на сайт

Вхід для адміністратора

Форма подання електронного звернення


Авторизація в системі електронних звернень

Авторизація в системі електронних петицій

Ще не зареєстровані? Реєстрація

Реєстрація в системі електронних петицій


Буде надіслано електронний лист із підтвердженням

Потребує підтвердження через SMS


Вже зареєстровані? Увійти

Відновлення забутого пароля

Згадали авторизаційні дані? Авторизуйтесь