Березанська громада
Миколаївська область
Логотип Diia Герб України
gov.ua місцеве самоврядування України
  Пошук

Відзначення Соборності України: «У єдності – сила!»

Дата: 22.01.2021 10:18
Кількість переглядів: 213

22 січня до Дня Соборності України в Березанці відбулося покладання квітів до пам’ятника Тарасу Шевченку. У церемонії покладання квітів взяли участь голова райдержадміністрації Денис Мезенко і його заступник Володимир Погадаєв та секретар Березанської селищної ради Ірина Гопайнич.

Фото без опису Фото без опису

День 22 січня 1919 року увійшов до календаря України, як велике державне свято – День соборності. Саме тоді на Софійській площі в Києві відбулася подія, про яку мріяло не одне покоління українських патріотів: було урочисто проголошено злуку Української Народної Республіки і Західно-Української Народної Республіки. Йому передувало підписання (22 січня 1918 р.) Четвертого універсалу Центральної Ради, яким Українську Народну Республіку проголошено суверенною і незалежною державою. Західно-Українську Народну Республіку було проголошено в листопаді 1918 року. Процес об’єднання України завершився 22 січня 1919 року.

Соборність – це символ України. Символ боротьби за волю та незалежність, порозуміння між людьми, це надія  і віра  у світле майбутнє. Відзначення цього свята сьогодні важливе, як ніколи. Воно нагадує нам про те, що лише в єдності ми маємо силу, лише разом зможемо подолати всі біди та нещастя, які випали на долю нашого багатостраждального народу.


Коментарі:

Ваш коментар може бути першим :)

Додати коментар


« повернутися

Коментування статті/новини

Код для вставки на сайт

Вхід для адміністратора

Форма подання електронного звернення


Авторизація в системі електронних звернень

Авторизація в системі електронних петицій

Ще не зареєстровані? Реєстрація

Реєстрація в системі електронних петицій


Буде надіслано електронний лист із підтвердженням

Потребує підтвердження через SMS


Вже зареєстровані? Увійти

Відновлення забутого пароля

Згадали авторизаційні дані? Авторизуйтесь