Березанська громада
Миколаївська область
Логотип Diia
gov.ua місцеве самоврядування України
  Пошук

Президент відстоює соціальну справедливість у тарифах

Дата: 22.01.2021 15:43
Кількість переглядів: 200

 

Президент України Володимир Зеленський наполягає на обов’язковій соціальній справедливості, особливо коли йдеться про питання тарифів для населення. Адже очевидно, що в державі не може бути тарифної дискримінації, і тому всі верстви населення мають отримати зрозуміле тарифне ціноутворення.

За ініціативою Глави держави уряд уже напрацював інструменти для тимчасового зниження цін на газ для населення до 6,99 грн за 1 кубометр. Передусім це стосувалось індивідуальних домогосподарств.

Водночас певна частина населення отримує послуги з опалення через теплокомуненерго. Ціноутворення на опалення у регіональних теплокомуненерго значно складніше, а тому ціни для населення, яке одержує опалення через ці структури, бувають суттєво вищими.

Тому за завданням Президента сьогодні уряд провів нараду з представниками органів місцевого самоврядування, на якій були розглянуті пропозиції від НАК «Нафтогаз України» та напрацьовані відповідні механізми для вирівнювання тарифів для всіх соціальних категорій. Таким чином Кабмін допоможе зняти додаткове навантаження з органів місцевого самоврядування. Пропозиції НАК «Нафтогаз України» дадуть змогу збалансувати ціни на газ на програми централізованого опалення в містах і селах.

«Президент України дав завдання тісно співпрацювати з регіональними лідерами задля зниження ціни на газ для всього населення. Ми будемо робити все можливе заради встановлення соціальної справедливості в ціноутворенні на опалення. Більш того, не сумніваюся, що ми знайдемо порозуміння з очільниками територіальних громад», – наголосив радник керівника Офісу Президента Тимофій Милованов.

Про це повідомляє Офіс Президент України.


Коментарі:

Ваш коментар може бути першим :)

Додати коментар


« повернутися

Коментування статті/новини

Код для вставки на сайт

Вхід для адміністратора

Форма подання електронного звернення


Авторизація в системі електронних звернень

Авторизація в системі електронних петицій

Ще не зареєстровані? Реєстрація

Реєстрація в системі електронних петицій


Буде надіслано електронний лист із підтвердженням

Потребує підтвердження через SMS


Вже зареєстровані? Увійти

Відновлення забутого пароля

Згадали авторизаційні дані? Авторизуйтесь