Березанська громада
Миколаївська область
Логотип Diia Герб України
gov.ua місцеве самоврядування України
  Пошук

Важливі питання розглядалися на засіданні спільних комісій Березанської селищної ради

Дата: 25.01.2021 16:55
Кількість переглядів: 627

25.01.2021 в Березанській селищній раді відбулося спільне засідання постійних комісій селищної ради, яке відбулося під головуванням Вікторії Гузенко, секретар Наталія Синецька.

Фото без опису

На порядок денний було винесено питання про звернення депутатів Березанської селищної ради до Кабінету Міністрів України, ВР України та КМУ   щодо підвищення тарифів на тепло, електричну енергію та холодну воду (сканкопії розміщено нижче). З даного питання виступив депутат селищної ради 8 скликання Віктор Гречан, який сказав: «В умовах тривалого карантину, зростання безробіття та бідності населення, особливо в сільській місцевості, продовжується тиск на громадян шляхом постійного підвищення тарифів на житлово-комунальні послуги. У нашій країні запрацював ринок газу. Проте, в реаліях поки що українське населення це не відчуває. Бо в нашій державі, згідно з методикою розрахунку ціни на газ, орієнтиром є паритет імпорту. Оптова ціна газу всередині країни встановлюється виходячи з ситуації та ринкової конюнктури, які на даний момент сформувалися в Європі. Враховуючи складну ситуацію з коронавірусною пандемією, влада має підтримати бізнес й населення і не допустити підвищення тарифів на комунальні послуги, у тому числі на газ».

Враховуючи зазначене, депутати Березанської територіальної громади висловлюють категоричний протест проти зростання у 2021 році ціни на природний газ, електроенергію, тарифів на водопостачання та водовідведення для споживачів, підвищення тарифів за транспортування газу.

Депутати вимагають від КМУ: вжити відповідних заходів щодо недопущення підвищення тарифів за розподіл (доставку) природного газу для газорозподільних компаній та електроенергію; посилити заходи соціального захисту населення в умовах стрімкого зростання ціни на газ.

В результаті вирішили дане питання винести на розгляд чергової 3 сесії 8 скликання для прийняття рішення про направлення депутатського звернення до Президента України, Верховної Ради України та КМУ.

Фото без опису Фото без опису

Другим у порядку денному було питання – Різне, де обговорювалася передача ЦРЛ на баланс Березанської селищної ради. По даному питанню Березанський селищний голова Валерій Хоміцький розяснив: «Як ви знаєте, по питанню передачі ЦРЛ на баланс селищної ради зараз працює Робоча група депутатів селищної ради 8 скликання. В ході проведення роботи виникла проблема, що стосується юридичної площини. Справа в тому, що на сьогоднішній день засновником ЦРЛ юридично являється Березанська районна рада, яка знаходиться на даний час в стані приєднання до Миколаївської районної ради. Тому рішення, прийняте Миколаївською районною радою про передачу ЦРЛ на баланс Березанської селищної ради є поспішним  і неправомочним. Керуючись Законом України «Про державну реєстрацію юридичних осіб, фізичних осіб-підприємців та громадських формувань», Миколаївська райрада спершу повинна взяти на свій баланс ЦРЛ. І лише після закінчення процесу приєднання Березанської райради до Миколаївської райради, передати ЦРЛ на баланс селищної ради. Я, як очільник Березанської громади, хочу щоб передача ЦРЛ на баланс селищної ради відбулася з дотриманням чинних законів України. Хочу додати, що до врегулювання юридичних питань фінансування ЦРЛ Березанською і Коблівською ОТГ буде продовжено».

Тому, взявши до уваги нові обставини, пропозиція депутатів Сергія Токаря і Олексія Сидорчука щодо винесення на найближчу сесію питання про передачу ЦРЛ на баланс селищної ради була відхилена депутатами.

Фото без опису Фото без опису

Ще розглядали ініційоване депутатами С. Токарем і О. Сидорчуком питання про скасування рішень другої сесії восьмого скликання від 22.12.2020 про припинення дії контракту, укладеного з директором комунального підприємства «Ташинське», «Прогресівське», «Краснопільське».

В результаті обговорення, депутати вирішили не виносити дане питання на розгляд сесії, оскільки прийняті рішення на 2 сесії 8 скликання відповідають чинному законодавству.

Фото без опису

Фото без опису

Фото без опису
 

 


Коментарі:

Ваш коментар може бути першим :)

Додати коментар


« повернутися

Коментування статті/новини

Код для вставки на сайт

Вхід для адміністратора

Форма подання електронного звернення


Авторизація в системі електронних звернень

Авторизація в системі електронних петицій

Ще не зареєстровані? Реєстрація

Реєстрація в системі електронних петицій


Буде надіслано електронний лист із підтвердженням

Потребує підтвердження через SMS


Вже зареєстровані? Увійти

Відновлення забутого пароля

Згадали авторизаційні дані? Авторизуйтесь