Березанська громада
Миколаївська область
Логотип Diia Герб України
gov.ua місцеве самоврядування України
  Пошук

Березанська громада вшанувала пам'ять загиблих у період Голокосту

Дата: 27.01.2021 10:31
Кількість переглядів: 229

27 грудня в Березанській територіальній громаді до Міжнародного дня пам’яті жертв Голокосту у приміщенні Березанського селищного Будинку культури відбувся мітинг «Голокост – трагедія всього світу».

Учасники мітингу - Березанський селищний голова Валерій Хоміцький, депутат Миколаївської обласної ради Володимир Погадаєв, керівник апарату райдержадміністрації Маргарита Колібабчук та представники установ, організацій хвилиною мовчання вшанували пам'ять загиблих у період Голокосту.

Нацистський Голокост, на відміну від інших трагедій людства, відрізнявся масштабністю, планомірністю знищення євреїв і представників інших національностей, цинічністю.

Голокост буде завжди слугувати всім людям пересторогою про небезпеки, які приховують у собі ненависть, фанатизм, расизм та упередження.

Довідково: під час нацистського Голокосту на досить великому географічному просторі планомірно знищувалися мільйони людей в таборах смерті, на окупованих територіях. За роки нацистської окупації Києва (1941-1943) за різними джерелами було знищено близько 100 000 осіб. За два дні 29 та 30 вересня 1941 року в Бабиному Яру розстріляли майже 34 тисячі євреїв.

У роки Другої світової війни (1939-1945 роки) нацисти винищили на території Німеччини та окупованих країн Європи близько 6 млн євреїв, з них: 200 тис. з Німеччини, 65 тис. з Австрії, 80 тис. з Чехії, 110 тис. зі Словаччини, 83 тис. з Франції, по 106 тис. з Бельгії і Нідерландів, 165 тис. з Румунії, 60 тис. з Югославії, 67 тис. з Греції, 350 тис. з Угорщини, понад 2 млн з колишнього СРСР.

Пом’янімо сьогодні усіх невинно убієнних жертв нацизму.

Фото без опису Фото без опису


Коментарі:

Ваш коментар може бути першим :)

Додати коментар


« повернутися

Коментування статті/новини

Код для вставки на сайт

Вхід для адміністратора

Форма подання електронного звернення


Авторизація в системі електронних звернень

Авторизація в системі електронних петицій

Ще не зареєстровані? Реєстрація

Реєстрація в системі електронних петицій


Буде надіслано електронний лист із підтвердженням

Потребує підтвердження через SMS


Вже зареєстровані? Увійти

Відновлення забутого пароля

Згадали авторизаційні дані? Авторизуйтесь